Galerie horolezců
Horolezecká bibliografie
Časopis "Pohledy do historie"
Časová osa
FAQ
Galerii horolezců - karta lezce
 
Úvod
A
B
C
Č
D
Ď
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
Ř
S
Š
T
U
V
W
Z
Ž
Fotky lezců
Fotogalerie na karet lezců
Jen karty spopisem
Jen lezkyně
Přidat novou kartu
Radovan Kuchař  

(1928 - 2012)

Čestný člen ČHS, horolezec ČR 20. století. (Montana 3/2012)

Jestliže zapsané údaje neodpovídají skutečnosti nebo zcela chybí, kliknutím na tlačítko Editace karty lezce je můžete doplnit, opravit nebo přidat.



Bohouš Svatoš: Kourovka na Daliborku, 1952, Kuchař - Cerman.



Bohouš Svatoš: Ottovky - Úzká spára, R.Kuchař



Bohouš Svatoš: Maják - Jeschke riss, R.Kuchar, O.Kopal


 Fotogalerie lezce

List z 1. dílu monografie HO Turnov (Jindřich Sochor, 1986-1987)
 Jmenovci(kyně)
Kuchař Dan
Kuchař Daniel
Kuchař Miroslav
Kuchař Pavel
Kuchař Vladimír
Kuchař Vratislav
Kuchař 

 Bibliografie
Radan Kuchař :
Vzpomínka na Vildu Heckela
Kuchař Radovan (2003):
10 velkých stěn
Kuchař Radovan (1963):
Deset velkých stěn
Ivan Dieška, Václav Širl, B. Šišovská a kol. (1989):
HOROLEZECTVO encyklopédia
Jindřich Sochor (1988):
Monografie členů oddílu 1986-1987 HO TJ Český Ráj (1.)
 (2013):
HoroLezec, ročenka ČHS 2012
Lucie Nováková (2014):
Hrdě, tvrdě, mazaně!
(šp) (1995):
Causa Symbolický hřbitov
Pavel Novotný (2011):
Vylézt severní stěnu Eigeru bylo jako porazit v hokeji Rusy, vzpomíná Radovan Kuchař
 (2006):
Historie oddílu HO LOKO Liberec
František Vítek (2002):
Seznam československých resp. českých výstupů severní stěnou Eigeru
Radovan Kuchař
ČT24:
Radovan Kuchař - nejlepší český horolezec 20. století
Radovan Kuchař
Saša Krško (2010):
Radovan Kuchař - severní stěna Eigeru
Martin Tučka (2011):
Skály, sny a vzpomínky
Taťána Kuchřová (2013):
Radan Kuchař jak ho možná neznáte
František Pojdl:
Setkání s Kapelníkem

 Lokalizace prvovýstupů






 Evidované prvovýstupy
cesta klasifikace rok
RADANOVA STĚNA (KNIHA) VIIb JPK 1942
NORMÁLNÍ CESTA (KANEC) IV JPK 1944
JIŽNÍ STĚNA (SNĚŽNÁ) IV JPK 1945
SEVEROVÝCHODNÍ HRANA (POŠTOLKA) II JPK 1945
VÝCHODNÍ CESTA (KRASAVEC) VII JPK 1946
KUCHAŘOVA STĚNA (OTTOVY VĚŽE) VIII JPK 1946
KUCHAŘOVA CESTA (TABU) VII JPK 1946
ZÁPADNÍ SOKOLÍK (BRÁNA) VIIb JPK 1948
VEČERNÍ CESTA (LEBKA (VĚŽ IGNÁCE FUNKEHO)) VI JPK 1950
ZAPOMENUTÁ SPÁRA (MNICH) VII JPK 1951
SEVEROVÝCHODNÍ STĚNA (MNICH) VI JPK 1952
KRVAVÁ SPÁRA (OCÚN) VIIc JPK 1952
ÚDOLNÍ CESTA (DALIBORKA) VII JPK 1953
JIHOVÝCHODNÍ STĚNA (SKAUT (PIONÝR, NOVÁKOVY VĚŽE)) VIIb JPK 1953
PARA CESTA (BALUSTRÁDA) VIIb Písk.Sasko 1956
DRAČÍ STĚNA - VARIANTA (DRAČÍ VĚŽ) VII JPK 1958
PRŮCHODOVÁ CESTA (MAJÁK) VI JPK 1958
ČERVENCOVÁ SPÁRA (OTTOVY VĚŽE) VII JPK 1958
VARIANTA PRŮKOPNICKÉ CESTY (ANEBO) VI JPK 1960
VZPOMÍNKOVÁ CESTA (DALIBORKA) VIIc JPK 1960
ŠIKMÁ VARIANTA (GALEON) VI JPK 1961
TULÁCKÁ CESTA (DOMINSTEIN (SMÍTKOVA VĚŽ)) VIIc JPK 1963
RADANŮV KOUT (REZIDENCE (M)) IV Písk.Sasko 1995
CESTA PRO KLASIKY (FASÁDA (M)) VIIa Písk.Sasko 1996

Jestiže nějaký starý prvovýstup tohoto lezce ve výše uvedeném seznamu chybí, znamená to, že na Skalních oblastech ČR není evidován. Tuto cestu lze dopsat v v sekci evidence skal a cest. Zde se nejprve proklikejte k dané skále a pak váš výstup zapište jako Zápis chybějící cesty. Pro tento typ zápisu se nemusíte nijak registrovat.








































Pohledy do historie lezení na skalách ČR

  • Galerie lezců na skalách ČR

  • Bibliografie vydané beletrie, časopisů, horolezeckých průvodců, samostatných novinových i webových článků a videí o historii lezení na skalách ČR a faksimilí historických Vrcholových knih a Protokolů o prvovýstupech

  • Webový časopis s originálními články o historii lezení na skalách ČR

  • Časová osa prvovýstupů na skalách ČR

  •  Databáze
    11856lezců v Galerii lezců
    75vydaných knih
    181novinových článků
    25webů
    193webových článků
    52Vrcholových knih
    2258Protokolů




    Potřebujete-li něco opravit
    nebo poradit, ozvěte se na
    zstrnad@netsystemas.com


    Aktuální informace lezcům |  Aktuálně platná omezení lezení |  Databáze sektorů, skal a cest na území ČR |  Dokumenty ochrany přírody |  Galerie horolezců |  Horolezecká bibliografie |  Metodické video k údržbě skal |  Orgány ochrany přírody |  Pravidla lezení pro nepískovcové skály v ČR |  Pravidla lezení pro pískovcové skály v ČR |  Přehled údržby skal |  Sektory se zákazy lezení |  Sezónní omezení lezení |  Správci skal |  Srážky v sektorech za posledních 24 hodin |  Teritoriální působnost vrcholových komisí |  Zákazy MG na skalách ČR |  Zápisy z jednání vrcholových komisí |  Mobilní aplikace Skalní oblasti ČR



    © Copyright 2004–2017 NETSYSTEM Int., a. s.
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu NETSYSTEM Int., a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru skalnioblasti.cz je NETSYSTEM Int, a. s., se sídlem Holého 936/10, 460 01 Liberec 1.

    Informace o reklamních plochách na serveru Skalní oblasti ČR