Galerie horolezců
Horolezecká bibliografie
Časopis "Pohledy do historie"
Časová osa
FAQ
Galerii horolezců - karta lezce
 
Úvod
A
B
C
Č
D
Ď
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
Ř
S
Š
T
U
V
W
Z
Ž
Fotky lezců
Fotogalerie na karet lezců
Jen karty spopisem
Jen lezkyně
Přidat novou kartu
Jiří 'Prcas' Slavík  

(1957)


Jestliže zapsané údaje neodpovídají skutečnosti nebo zcela chybí, kliknutím na tlačítko Editace karty lezce je můžete doplnit, opravit nebo přidat.



Vlček Karel: Jiří Slavík (Prcas) leze sólo na Ostrově. Fotografováno v červenci 1987 Nikonem F3 na Dia.


 Fotogalerie lezce

Jiří Slavík, foto Robert Teissler
 Jmenovci(kyně)
Slavík J.
Slavík Lubomír
Slavík Z.
Slavík 

 Bibliografie
Jaroslav Maršík, Pavel Žofka (2009):
Lezení v Sasku
LAŠTOVIČKA Petr st., SLAVÍK Jiří, NOVÁK Jiří, PLESKOTOVÁ Zdenka, ARNOLD Bernd (1993):
Labské pískovce - vybrané stěny
(ktd) (1979):
V bačkorách na alpské velikány.
Jiří Prcas Slavík (2001):
Labák jako lék
Jiří Chára (2009):
Fotoreportáž z El Camino del Rey
Jan Bukvic (1983):
Setkání s Bělinou
Míra Hrabal (2009):
Historie a současnost lezení v Litvínově
Simona Ulmonová (2006):
Něco málo z historie lezení v Labském údolí

 Lokalizace prvovýstupů





 Poznámka ke grafu: u 9 cest není uveden datum prvovýstupu.

 Evidované prvovýstupy
cesta klasifikace rok
CAO NEWS (SIERRA MADRE - M) VIIIb Písk.Sasko 0
JARMAR (KOSTELNÍ STĚNA - M) VIIc Písk.Sasko 0
KVĚTINKY PRO WEIGELA (KVĚTNOVÁ VĚŽ) IXb Písk.Sasko 0
CESTA STAVITELŮ - VAR. (SLON - SEVERNÍ VĚŽ) VIIIc Písk.Sasko 0
ÚDOLNÍ CESTA - PŘÍMÁ - VAR. (TISKÁ JEHLA) VIIIa Písk.Sasko 0
RAJBAS (MASIV U CHATY NA STRÁŽI - VÝCHODNÍ ČÁST) IXc JPK 0
SLUNEČNÍ (OTCOVA SLUNEČNICE) (PRAVÝ JIŽNÍ AMFITEÁTR - LEVÁ STĚNA) 4+ UIAA 0
PILÍŘOVÁ (PRCKOVA) (STŘEDNÍ JIŽNÍ PILÍŘ) 5 UIAA 0
HADR NA HOLI (DIRETISSIMA) (SKAUTSKÁ VĚŽ (VĚTRNÁ)) 6 UIAA 0
JIŽNÍ SPÁRA (KOUTEK) II Písk.Sasko 1963
JIHOZÁPADNÍ STĚNA (KROK) II Písk.Sasko 1963
NÁHORNÍ (VOJENSKÁ VĚŽ) 5 UIAA 1966
HOP PŘEVIS (ZAČÁTEČNÍ) 6 UIAA 1967
NÁHORNÍ SPÁRA (KULIHRÁŠEK) VIIa Písk.Sasko 1972
PŘERUŠOVANÁ SPÁRA (KULIHRÁŠEK) V Písk.Sasko 1972
ČERVNOVÁ HRANA (KULIHRÁŠEK) VIIa Písk.Sasko 1972
NOTÁŘŮV PŘÍBĚH (RUMCAJS) VIIa Písk.Sasko 1972
SEVERNÍ CESTA (ÚSTECKÁ VĚŽ) VI Písk.Sasko 1972
ŽÍZNIVÁ CESTA (ČERTOVA KOVADLINA) VIIb Písk.Sasko 1972
KARLOVA CESTA (ŠMUDLA) VIIa Písk.Sasko 1972
PŘEVISLÁ SPÁRA (ŠMUDLA) VIIa Písk.Sasko 1972
LUNAPARK (AFRICKÁ VĚŽ) VI Písk.Sasko 1972
DROBIVÁ CESTA (BORŮVČÍ VĚŽ) VI Písk.Sasko 1972
CESTA KOLEM MÉ LEBKY (DÓM) VIIb Písk.Sasko 1972
VĚTRNÁ STĚNA (DÓM) VIIa Písk.Sasko 1972
SEVERNÍ SPÁRA (HŘEBENOVÁ VĚŽ) III Písk.Sasko 1972
VARIANTA (LEVÁ VAR. VÝCHODNÍ HŘEBENOVKY) (VÝCHODNÍ HŘEBENOVKA) 5 UIAA 1972
PŘEPAD (ZELENÁ VĚŽ) II Písk.Sasko 1973
JIHOVÝCHODNÍ HRANA (BROUK) IV Písk.Sasko 1973
JIŽNÍ CESTA (BROUK) V Písk.Sasko 1973
CESTA PO KÝLU (DRAK) VIIb Písk.Sasko 1973
VÍROVÁ CESTA (LOKOMOTIVA) VIIa Písk.Sasko 1973
PŘESKOK (NALEZENEC) Přeskok 2 Písk.Sasko 1973
ŠPINAVÁ CESTA (NALEZENEC) IV Písk.Sasko 1973
SLAVÍČÍ PŘEVIS (SLON - JIŽNÍ VĚŽ) VIIb Písk.Sasko 1973
CESTA STAVITELŮ (SLON - SEVERNÍ VĚŽ) VIIa Písk.Sasko 1973
JIHOVÝCHODNÍ HRANA (MEMENTO MORI) (WINKLEROVY VĚŽE) VIIc Písk.Sasko 1973
ŽILETKA (CVIČNÁ STĚNA - M) VIIb Písk.Sasko 1974
JANKOVO VIDĚNÍ (SCHOVANKA - M) VIIc Písk.Sasko 1974
CHRÁMOVÁ KLENBA (SLONÍ SLOUP) VIIb Písk.Sasko 1974
MIDASOVA POUŤ (ZÁPADNÍ CESTA) (TLOUŠTÍK) VIIc Písk.Sasko 1974
PŘEVIS GIGANTŮ (TLOUŠTÍK) VIIIa Písk.Sasko 1974
ZELENÉ KOBYLKY (VYHLÍDKA - M) VIIb Písk.Sasko 1974
JIŽNÍ STĚNA (ZLATÁ STĚNA - M) VIIb Písk.Sasko 1974
JZ KOMÍN (HRADNÍ VĚŽ) 3 UIAA 1974
J HRANOU PŘÍMO - VAR. CESTY VELKÝCH SNŮ (NEDĚLNÍ VĚŽ) VIIa Písk.Sasko 1975
LUPENŮV SONG (TENDR) VIIa Písk.Sasko 1975
STROJVŮDCOVY SLZY (TENDR) VIIa Písk.Sasko 1975
VÁNOČNÍ DÁREK (STRÁŽCE VAŇOVA) 6 UIAA 1975
CESTA LÉTAJÍCÍCH SKOB (OSTRÁ VĚŽIČKA A MALÁ SEVERNÍ STĚNA) 7 UIAA 1976
RATATA (VEZÍR) VIIIa Písk.Sasko 1979
GREGUŠOVA SKLENKA (TUNELOVÁ VĚŽ) VIIIc Písk.Sasko 1979
RODINNÝ VÝPAD (ZAROSTLÁ VĚŽ) VIIc Písk.Sasko 1980
SAMETOVÁ CESTA (KOSÍ VĚŽ) VIIb Písk.Sasko 1981
PŘÍMÁ ELIÁŠOVA JÍZDA (LOKOMOTIVA) VIIb Písk.Sasko 1981
SEPARATE REALITY (SLUNEČNÍ VĚŽ) VIIIc Písk.Sasko 1982
ZIMNÍ CÉČKO (HASTRMAN) VIIc Písk.Sasko 1983
FIMFÁRUM (HOMBRE - M) IXa Písk.Sasko 1983
NÁHORNÍ STĚNA (HRADBA (ZÁPADNÍ KÁMEN)) VIIa Písk.Sasko 1983
ÚDOLNÍ STĚNA (HRADBA (ZÁPADNÍ KÁMEN)) VIIb Písk.Sasko 1983
PACE (NETOPÝŘÍ STĚNA - M) VIIIa Písk.Sasko 1983
NA MLATĚ (OBELISK) VIIc Písk.Sasko 1983
FERULE (ROZEKLANÝ KÁMEN) IXa Písk.Sasko 1983
BĚLIDLO (ROZHLEDNA) VIIb Písk.Sasko 1983
LINEÁRNÍ VERTIKÁLA (VELKÁ OSTROVSKÁ STĚNA - M) VIIIc Písk.Sasko 1983
ZELENÝ ČTVRTEK (VELKÁ OSTROVSKÁ STĚNA - M) VIIa Písk.Sasko 1983
ŘÍMSKÉ LÁZNĚ (VELKÁ OSTROVSKÁ STĚNA - M) IXc Písk.Sasko 1983
NOVÁ ÚDOLNÍ CESTA (VZTYČENÁ JEHLA) IXa Písk.Sasko 1983
PRSTÍKÁRNA (VĚŽ NAD STRŽÍ) VIIc Písk.Sasko 1983
ÚDOLNÍ KOUT - VAR. PŘEVISOVÁ (VĚŽ ZDENKY) VIIb Písk.Sasko 1983
JEŽÍŠI KRISTE (ŠIROKÁ VĚŽ) IXa Písk.Sasko 1983
METABOLISMUS (BLÍŽENCI - SEVEROZÁPADNÍ VRCHOL) VIIIc Písk.Sasko 1983
MÁNIE VIIIA, (PEVNOST) VIIIb Písk.Sasko 1983
HOGO FOGO (TUNELOVÁ VĚŽ) IXa Písk.Sasko 1983
KROK NA CESTĚ VPŘED (TROJČATA) VIIIa Písk.Sasko 1984
CESTA PLNÁ KRUP (WINKLEROVY VĚŽE) VIIIc Písk.Sasko 1984
KOSŤOVY KALHOTY (WINKLEROVY VĚŽE) VIIIb Písk.Sasko 1984
VIDINY HOSTINSKÉHO (WINKLEROVY VĚŽE) VIIIb Písk.Sasko 1984
FÓGLTANC (ČESKOLIPSKÁ VĚŽ) VIIIc JPK 1984
MEDIKAMENT (ŽLUTÁ STĚNA) IXc JPK 1984
ŽLUTÁ SPÁRA (ŽLUTÁ STĚNA) VIIIb JPK 1984
MOZAIKA (ŽLUTÁ STĚNA) IXc JPK 1985
ROTPUNKT (ŽLUTÁ STĚNA) VIIIb JPK 1985
VCHOD DO PITEVNY (SLUNEČNÍ VĚŽ) IXb Písk.Sasko 1986
JETMAR (CVIČNÁ STĚNA - M) IXb Písk.Sasko 1986
ŠKALDA (ZEĎ - M) Xa Písk.Sasko 1986
PSYCHODELIKT (MATTERHORN (GROSSVATER)) IXc JPK 1986
JETMARŮV ÚTĚK NA ZÁPAD (NEZNÁMÝ TERČ) IX JPK 1986
EXHUMACE (TLOUŠTÍK) VIIIb JPK 1986
POMNĚNKOVÉ OČI (TLOUŠTÍK) VIIb JPK 1986
JIHOZÁPADNÍ STĚNA (VĚTRNÁ VĚŽ) VIII JPK 1986
JETMARŮV ÚTÉK (ZELENÝ LUČIŠTNÍK) IX JPK 1986
CESTA SLEPÝC PTÁKŮ (ŽLUTÁ STĚNA) IXb JPK 1986
HAITINGER (ŽLUTÁ STĚNA) IXc JPK 1986
OSLEPENÍ POLYFÉMA (KYKLOP) VIIb Písk.Sasko 1988
PLODNÁ SPOLUPRÁCE (SRPNOVÝ MASIV - M) VIIIc Písk.Sasko 1988
PROFESOR PÁDLO (TEPLICKÁ VĚŽ) IXa Písk.Sasko 1988
EVŽENOVA AMERIKA (TUNELOVÁ VĚŽ) Xa Písk.Sasko 1988
ČERVENÁ ATRAKCE (ZEĎ - M) VIIc Písk.Sasko 1988
HOUPAVÉ BLUES (HAMLET) VIIIc Písk.Sasko 1991
HRABĚ SKŘÍŇ (HRANOL) Xa Písk.Sasko 1991
CHARKOV - NÁDRAŽÍ (SCHŮDNÁ VĚŽ) VIIIc Písk.Sasko 1991
ŠLUPKÁRNA (SCHŮDNÁ VĚŽ) IXc Písk.Sasko 1991
OLAF HOTOVSON (SÍROVÁ VĚŽ) IXb Písk.Sasko 1991
SKOTSKÉ STŘIKY (VELKÁ OSTROVSKÁ STĚNA - M) IXc Písk.Sasko 1991
POLÁRNÍ ZAJÍC (VELKÁ TOVÁRNÍ VĚŽ) VIIIb Písk.Sasko 1991
ZNOVUZROZENI (VELKÁ TOVÁRNÍ VĚŽ) VIIIc Písk.Sasko 1991
FIŠTRÓN (VZTYČENÁ JEHLA) VIIIc Písk.Sasko 1991
TABÁKOVÝ DLUH (VZTYČENÁ JEHLA) VIIIc Písk.Sasko 1991
TEKUTÁ RADOST (VĚŽ NAD STRŽÍ) Xa Písk.Sasko 1991
DOCELA DOST DOBRÝ (ČERT) Xa Písk.Sasko 1991
LOŽENÁ HRANA (ČERT) VIIIc Písk.Sasko 1991
PERLY POTU - VAR. (ČERT) VIIIc Písk.Sasko 1991
LUCIFERKA (ŠIROKÁ VĚŽ) VIIIa Písk.Sasko 1991
MANHATTAN (ŠIROKÁ VĚŽ) VIIIc Písk.Sasko 1991
MODROTISK (ŠIROKÁ VĚŽ) IXb Písk.Sasko 1991
ORIGINÁL MODROTISK (ŠIROKÁ VĚŽ) IXb Písk.Sasko 1991
POSEZENÍ S PŘÁTELI (BLÍŽENCI - SEVEROVÝCHODNÍ A JIŽNÍ VRCHOL) IXb Písk.Sasko 1991
ZOMBIE (BLÍŽENCI - SEVEROVÝCHODNÍ A JIŽNÍ VRCHOL) IXa Písk.Sasko 1991
PREMIÉRA (VYHLÍDKOVÁ VĚŽ) VIIIb Písk.Sasko 1991
REPRÍZA (VYHLÍDKOVÁ VĚŽ) VIIIa Písk.Sasko 1991
FONTÁNA (GOTTWALD - HLAVNÍ VRCHOL - M) VIIIb Písk.Sasko 1991
VLKOVINA (SEVERNÍ HERKULŮV SLOUP) IXc Písk.Sasko 1991
VZLYKOT DŮSTOJNÍKŮ (SŤATÝ MAJOR) VIIIb Písk.Sasko 1991
EVINY VDAVKY (WINKLEROVY VĚŽE) IXa Písk.Sasko 1991
SILNÝ KAFE (BÍLÁ STĚNA - M) VIIIc Písk.Sasko 1991
EXPO 92 (PREZIDENT - M) IXc Písk.Sasko 1992
LOST ARROW (PREZIDENT - M) IXb Písk.Sasko 1992
TAK TROCHU HODNĚ (PREZIDENT - M) IXa Písk.Sasko 1992
MOMENTÁLNÍ NÁPAD (ROLLING STONE) VIIIa Písk.Sasko 1992
ŽELEZNÁ PLÁŽ (SKŘÍŇ ) Xa Písk.Sasko 1992
KRANKOVA HRANA (ŽELVA) IXc Písk.Sasko 1992
SKLENĚNÝ FOTBAL (ŽELVA) IXc Písk.Sasko 1992
TOM A JERRY (JELENÍ VĚŽ) VIIIa Písk.Sasko 1992
PIANISIMMO (NETOPÝŘÍ STĚNA - M) VIIIb Písk.Sasko 1992
SEX JE NÁŠ (ROZEKLANÝ KÁMEN) IXb Písk.Sasko 1992
BJÖRN VIDUDANSON (VŘESOVÁ VĚŽ) IXc Písk.Sasko 1992
NÁVRAT JOFREE DE PEIRACA (KŘÍŽOVÁ VĚŽ) Xa Písk.Sasko 1992
ÚTĚK Z PŘÍTOMNOSTI (SLONÍ SLOUP) Xa Písk.Sasko 1992
JEMNĚ ZEMĚ (SRNČÍ HROT) VIIIc Písk.Sasko 1992
RYCHLÁ ZEMĚ (STARONOVÁ VĚŽ) VIIIb Písk.Sasko 1992
KÝSA (TLOUŠTÍK) VIIIb Písk.Sasko 1992
VIKUČERA (TLOUŠTÍK) VIIIc Písk.Sasko 1992
LOMIKÁMEN (TOVÁRNÍ VYHLÍDKY - M) IXc Písk.Sasko 1992
MAHAGONOVÝ OPICE (TUNELOVÁ VĚŽ) VIIIa Písk.Sasko 1992
PIVNÍ PŘEDSTAVA (TUNELOVÁ VĚŽ) IXb Písk.Sasko 1992
DŽÍNSOVEJ KROKODÝL (WINKLEROVY VĚŽE) VIIIb Písk.Sasko 1992
KRUPOBITÍ (WINKLEROVY VĚŽE) VIIIc Písk.Sasko 1992
EVELINE (ZEĎ - M) IXb Písk.Sasko 1992
ČISTÁ VODA (KLEPETO) VIIIc Písk.Sasko 1992
POPOCATEPETL (PROTOPAPATAKIS) IXa Písk.Sasko 1992
MEXIKO PLAC (HLAVNÍ MASÍV - JIŽNÍ STĚNA - M) VIIIc JPK 1992
BODY BUILDING (STRÁŽCE DOLNÍHO ŽLEBU) IXb Písk.Sasko 1993
RAJBUŇKOVEJ PES (ŠPIČÁK) IXc Písk.Sasko 1993
HJÚMID (PUSTÝ ZÁMEK) IXa Písk.Sasko 1993
SYČÁK (PUSTÝ ZÁMEK) IXa Písk.Sasko 1993
NEZMAŘI (ROHOVÁ VĚŽ) IXb Písk.Sasko 1993
VOKO NEBERE (GOTTWALD - HLAVNÍ VRCHOL - M) IXb Písk.Sasko 1993
SÓJOVÝ JELEN (POUZDRO - M) Xa Písk.Sasko 1993
GOGO - VAR. (TEPLICKÁ VĚŽ) VIIIb Písk.Sasko 1993
KLÁDA (WINKLEROVY VĚŽE) IXa Písk.Sasko 1993
XSYCHTOMAZ (WINKLEROVY VĚŽE) Xb Písk.Sasko 1993
KOMBINACE (ZEĎ - M) Xa Písk.Sasko 1993
VYCHYTRALÝ PLÁN (BALDRICK - M) Xa Písk.Sasko 1994
GAMBÍTEK (LABSKÁ PANNA) IXc Písk.Sasko 1994
ŽALUDEČNÍ LIKÉR (MONOLIT - M) IXa Písk.Sasko 1994
ÉRK WIHARFENSON (HAVRANÍ STĚNA - M) IXc Písk.Sasko 1994
OTEKLÉ BLÁNY (HASTRMAN) IXb Písk.Sasko 1994
VYTEKLÉ MLÁDÍ (HASTRMAN) VIIIc Písk.Sasko 1994
JOINT (OBR) VIIIb Písk.Sasko 1994
SLIMÁK V TRENKÁCH (KURTOVY VĚŽE - JIHOVÝCHODNÍ VĚŽ) IXa Písk.Sasko 1994
KROPÍCÍ KONVE (KURTOVY VĚŽE - SEVEROZÁPADNÍ VĚŽ) VIIIc Písk.Sasko 1994
SLAVNOSTI BLBOSTI - VAR. ŽÁR TRVÁ (KŘÍŽOVÁ VĚŽ) VIIIb Písk.Sasko 1994
SCALINI (SLON - SEVERNÍ VĚŽ) IXc Písk.Sasko 1994
PRSTOMLEJN (AMERIKA - M) IXc JPK 1994
MOKRÝ SUCHO (BIDET - M) IX JPK 1994
DOBRÁ VĚŠTBA (RŮŽENČINA VĚŽ) VIIIc JPK 1994
ZLÁ VĚŠTBA (RŮŽENČINA VĚŽ) IXb JPK 1994
ZÁDA NA STROMĚ (RŮŽENČINA VĚŽ) IX JPK 1994
MAJOR VLNA (GILOTINA - M) VIIIc Písk.Sasko 1995
INDIÁN KRÁK (INDIÁNKA (JUBILEJNÍ VĚŽ)) VIIIb Písk.Sasko 1995
MARYLAND (LABSKÁ PANNA) IXc Písk.Sasko 1995
ZAHNUTÝ STEREO (MONOLIT - M) Xb Písk.Sasko 1995
HRANOSTOJ (MAJDALÉNA - M) IXc Písk.Sasko 1995
BLÝSKÁNÍ NA LEPŠÍ ČASY IXC (ZRCADLO - M) Xb Písk.Sasko 1995
ĎÁBELSKÁ VOMÁČKA (ZRCADLO - M) IXb Písk.Sasko 1995
STYK POHLAFSON (ZAROSTLÁ VĚŽ) IXb Písk.Sasko 1995
BUTTERFLY (MOTÝLEK - M) VIIIb Písk.Sasko 1997
FANFÁRUM (MOTÝLEK - M) VIIIb Písk.Sasko 1997
MORPHO ACHILLES (MOTÝLEK - M) VIIIb Písk.Sasko 1997
SLAVÍCI Z MADRIDU (PRCEK - M) VIIIb Písk.Sasko 1997
GUMA GUAR (MONOLIT - M) Xa Písk.Sasko 2000
KLOUBENKA (FERDINAND) IXa Písk.Sasko 2000
TUŠENÍ KLÍNŮ (FERDINAND) IXc Písk.Sasko 2000
PANENSKÁ JABLÍČKA (LABSKÁ PANNA) IXc Písk.Sasko 2001
RYBIČKOVO PADESÁT (BALDACHÝN - M) IXc Písk.Sasko 2002
MENU CHO (KY-KA-MA) IXc Písk.Sasko 2002
LEVÁ HRANA ZRCADLA (ZRCADLO - M) IXb Písk.Sasko 2003
TATARSKÁ LAJNA (ZRCADLO - M) IXb Písk.Sasko 2003
LA BELLE ET LA BÊTE (ZRCADLO - M) Xa Písk.Sasko 2004
DÝCHAVIČNÝ KROK (LISTONOŠ - M) VIIc Písk.Sasko 2004
SPÁRA SOS (LISTONOŠ - M) V Písk.Sasko 2004
STARÝ POŠŤÁK (LISTONOŠ - M) VIIa Písk.Sasko 2004
VIRGO INTACTA (LABSKÁ PANNA) IXc Písk.Sasko 2005
UGROFIN (MONOLIT - M) IXa Písk.Sasko 2005
PRVNÍ RANDE (PANIC) VIIc Písk.Sasko 2005
BERLÍNSKÁ ZEĎ (REICHSTAG - M) IXa Písk.Sasko 2005
FEHER FEKETE KEREK (RŮŽENČINA VĚŽ) IXc JPK 2005
VERNISÁŽ (KULICH - M) VIIc Písk.Sasko 2006
ROČNÍK 1957 (MONOLIT - M) Xa Písk.Sasko 2007
PŘÍMÁ VARIANTA (ŽLUTÁ STĚNA ŽLEBSKÁ - M) VIIIc Písk.Sasko 2007
KRVAVÁ ČEPEL (GILOTINA - M) VIIb Písk.Sasko 2008
PRVNÍ VLAŠTOVKA (MEZIKUS - M) IXa Písk.Sasko 2008
CORLEONE (SICILSKÁ STĚNA - M) VIIIc Písk.Sasko 2008
VESELÝ TEÁTR (ČERNÝ PETR - M) VIIIa Písk.Sasko 2008
WELCOMW TO MORDOR (ČERNÝ PETR - M) VIIb Písk.Sasko 2008
FUCKOVACÍ PANNA (ĎÁBLOVA STĚNA - M) IXb Písk.Sasko 2008
FIKANEJ DURŠTIC (FILUTA) VIIb Písk.Sasko 2009
EL CAMINO DEL REY (SIERRA MADRE - M) Xb Písk.Sasko 2009
KRISTOVA LÉTA (ŠPANĚLSKÁ VESNICE) VIIIa Písk.Sasko 2009
PEPSI (ŠPANĚLSKÁ VESNICE) VI Písk.Sasko 2009
ŽIJ NA MAX (ŠPANĚLSKÁ VESNICE) V Písk.Sasko 2009
BABALŮ (DÓM - M) IXc Písk.Sasko 2010
O HA LE (SIERRA MADRE - M) VIIb Písk.Sasko 2010
ODCHÁZENÍ (ORLÍK - M) Xb Písk.Sasko 2013
TOPIČ PROUŽEK NA PARNÍKU HODIL ŠAVLI DO PYTLÍKU (INDIÁNKA (JUBILEJNÍ VĚŽ)) IXa Písk.Sasko 2016

Jestiže nějaký starý prvovýstup tohoto lezce ve výše uvedeném seznamu chybí, znamená to, že na Skalních oblastech ČR není evidován. Tuto cestu lze dopsat v v sekci evidence skal a cest. Zde se nejprve proklikejte k dané skále a pak váš výstup zapište jako Zápis chybějící cesty. Pro tento typ zápisu se nemusíte nijak registrovat.








































Pohledy do historie lezení na skalách ČR

  • Galerie lezců na skalách ČR

  • Bibliografie vydané beletrie, časopisů, horolezeckých průvodců, samostatných novinových i webových článků a videí o historii lezení na skalách ČR a faksimilí historických Vrcholových knih a Protokolů o prvovýstupech

  • Webový časopis s originálními články o historii lezení na skalách ČR

  • Časová osa prvovýstupů na skalách ČR

  •  Databáze
    11729lezců v Galerii lezců
    75vydaných knih
    181novinových článků
    25webů
    193webových článků
    52Vrcholových knih
    2299Protokolů

    Potřebujete-li něco opravit
    nebo poradit, ozvěte se na
    zstrnad@netsystemas.com


    Aktuální informace lezcům |  Aktuálně platná omezení lezení |  Databáze sektorů, skal a cest na území ČR |  Dokumenty ochrany přírody |  Galerie horolezců |  Horolezecká bibliografie |  Metodické video k údržbě skal |  Orgány ochrany přírody |  Pravidla lezení pro nepískovcové skály v ČR |  Pravidla lezení pro pískovcové skály v ČR |  Přehled údržby skal |  Sektory se zákazy lezení |  Sezónní omezení lezení |  Správci skal |  Srážky v sektorech za posledních 24 hodin |  Teritoriální působnost vrcholových komisí |  Zákazy MG na skalách ČR |  Zápisy z jednání vrcholových komisí |  Mobilní aplikace Skalní oblasti ČR



    © Copyright 2004–2018 NETSYSTEM Int., a. s.
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu NETSYSTEM Int., a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru skalnioblasti.cz je NETSYSTEM Int, a. s., se sídlem Holého 936/10, 460 01 Liberec 1.

    Informace o reklamních plochách na serveru Skalní oblasti ČR