Aktuality, historie - archiv článků z titulní strany
FAQ I. - opakující se dotazy k HISTORY
vystaveno: 16. 3. 2012 , last update: 16.3.2012,

Mám admin práva do SO, přihlašuji se do HISTORY a nedostanu se tam!
-------------------------------------------------

Je potřeba vědět, že kdo je registrovaný ADMIN na SO, tak tato práva se na HISTORY nevztahují a pro práci v HISTORY se musíte zaregistrovat samostatně

Opravím jména prvolezců v popise cesty, ale v HISTORY to nevidím!
-------------------------------------------------

Toto je proto, že refreš karet lezců v HISTORY v tomto okamžiku není spouštěn automaticky po změně záznamu cesty na SO, ale až ručně a hromadně v okamžiku, když se cvrkot trochu uklidní (tedy hodně večer nebo brzo ráno). Až se to trochu uklidní, pustíme to automaticky po změně zápisu cesty.

Mám vylezeno více cest, než mi ukazuje HITSTORY!
-------------------------------------------------

V tom případě si na SO doplňte / opravte  svá jména u zapsaných cest (máte-li admin. práva, nemáte-li, pošlete to emailem na zstrnad@netsystemas.com) nebo si chybějící cesty do SO dopište (to může každý). Případně mi pošlete email, že dvě (tři, ...) jména jsou ve skutečnosti jen jedno, což se dá snadno hromadně opravit.

Jak přidám ke svému profilu na Historii články a fotku?
-------------------------------------------------

Musíš jít opačnou cestou:  karty lezců se ke článkům v časopise POHLEDY připojují  v editaci článku  (opačné garde připojování článků ke kartám v této verzi nepodporujeme).

Jak mám připojit odkaz na již napsaný článek na našem oddílovém webu?
-------------------------------------------------

Běž do sekce HOROLEZECKÁ BIBLIOGRAFIE, dole pod výpisem 10ti posledních editovaných článků máš tlačítko "Přidat záznam" ... přidej ho, popiš a nalinkuj na něj lezce, sektory, cesty apod. Jestliže tlačítko nevidíš, buď nejsi přihlášen nebo na editaci nemáš práva ( chcešli je, kontakuj mě ).

Pokud přidám svůj článek, jak označím aktéry?
-------------------------------------------------

Mluvíš nejspíše o bibliografickém záznamu v sekci HORLEZECKÁ BIBLIOGRAFIE. Pak v editaci bibliografického záznamu máš záložku, která tě pustí na formulář, kde se k tomuto záznamu lezci připojují (postupně píšeš příjmení a systém ti hned nabízí seznam příjmení, která tak začínají - je to stejná, jako když ti v Google search vyskakujem co kdo už podobného zadal).

Při svých pokusech jsem udělal 3 články v sekci Časopis "Pohledy do historie" a nevím, jak je smazat.
-------------------------------------------------

Musíš jim dát STATUS = ARCHIVNI a u těchte záznamů je pak vidět ikona popelnice, přes kterou se záznamy dají definitivně smazat.

16.3.2012

Nový komentář nebo reakce:
Autor:





Kodex diskutujících

Cílem diskusí je poskytnout prostor, kde si návštěvníci mohou vyměňovat své názory či postřehy k danému článku.

Aby se však tento prostor nestal něčím, co nechceme, musí v něm platit určitá pravidla. Tím, že člověk vstupuje do diskuse, vyjadřuje souhlas s těmito pravidly a zavazuje se je dodržovat. V opačném případě si administrátoři Skalních oblastí ČR vyhrazují právo bez předchozího upozornění nevhodné příspěvky z diskusí odstraňovat.

Kodex diskutujících staví na třech základních principech: dodržování zákonů, zákaz zneužívání tohoto prostoru ke spamování či komerčním aktivitám a slušnost.

Prosíme vás, abyste k ostatním přistupovali s úctou, neútočili na ně, nezneužívali diskusí k výhrůžkám, obtěžování, nevnucovali své názory ostatním.

Příspěvky podněcující k násilí a nenávist ke konkrétním lidem, skupinám obyvatelstva, zejména pak k etnickým či náboženským skupinám, jakož i příspěvky obsahující obscenity a vulgarismy jsou zakázány.

Texty hrubě urážlivé, agresívní, nadávky a zjevné provokace budou bezodkladně smazány.

Zakázané je psaní příspěvků pod cizím jménem či falešnou identitou.

Není dovoleno zaplavovat diskuse neustále stejným textem či textem s tím samým věcným obsahem. To platí i pro opakované odkazy na stejnou webovou stránku a pro grafické ztvárnění, jehož cílem je přitáhnout zvláštní pozornost (např. psaní textů velkými písmeny).

V případě citací je třeba uvádět autora či odkaz na zdroj.

Materiály zveřejněné na Skalních oblastech ČR jsou chráněny autorským zákonem a jejich další šíření je možné jen se souhlasem vydavatele. Pokud je chcete použít, kontaktujte nás, prosím, na našich internetových stránkách.

Skalní oblasti ČR nepřebírají odpovědnost za obsah jednotlivých příspěvků. Pokud máte podezření, že někteří diskutující porušují zákony či tento kodex, upozornětě nás na to.



Aktuální informace lezcům |  Aktuálně platná omezení lezení |  Databáze sektorů, skal a cest na území ČR |  Dokumenty ochrany přírody |  Galerie horolezců |  Horolezecká bibliografie |  Metodické video k údržbě skal |  Orgány ochrany přírody |  Pravidla lezení pro nepískovcové skály v ČR |  Pravidla lezení pro pískovcové skály v ČR |  Přehled údržby skal |  Sektory se zákazy lezení |  Sezónní omezení lezení |  Správci skal |  Srážky v sektorech za posledních 24 hodin |  Teritoriální působnost vrcholových komisí |  Zákazy MG na skalách ČR |  Zápisy z jednání vrcholových komisí |  Mobilní aplikace Skalní oblasti ČR



© Copyright 2004–2024 Dr. Zdeněk Strnad
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií bez předchozího souhlasu je zakázáno.