Aktuality, historie - archiv článků z titulní strany
Integrovaný záchranný systém ve skalních oblastech ČR: Situační zpráva k 15. prosinci 2011.
vystaveno: 14. 12. 2011 , last update: 14.12.2011,

V rámci snahy celý systém IZSSO (www.izsso.cz) pevně institucionálně zakotvit proběhlo dne 7. prosince 2011 zásadní jednání na Generálním ředitelství hasičského záchranného sboru Ministerstva vnitra ČR, kterého se zúčastnili zástupci jak GŘ, tak i dalších organizací Ministerstva vnitra ČR, které by se mohly na systému IZSSO podílet nebo by mohli být příjemci dat, která systém produkuje.

Během jednání byly probrány aspekty podpory provozu a kvality dat systému a zváženy možnosti, jak chod systému IZSSO alespoň částečně profinancovat ze zdrojů institucí Ministerstva vnitra ČR. Byly formulovány dvě varianty podpory provozu systému, které nyní budou detailně zkoumány a případně budou připraveny příslušné smlouvy.

Nezávisle na tom bylo rozhodnuto, že data na výstupu systému IZSSO již budou přenášena do systémů operačních středisek IZS Libereckého kraje a jakmile budou k dispozici i data z dalších krajů, tak nic nebrání tomu, aby byla přenášena taky.

Základním požadavkem ze strany pracoviště komunikačních informačních systémů Institutu ochrany obyvatelstva Ministerstva vnitra ČR byl požadavek na garanci maximálně možné spolehlivosti dat. Aby byl tento požadavek splněn, rozhodli jsme, že data budou do systému vkládat jen osoby pověřené, kterým bude vše individuálně vysvětleno, bude jim vytvořen administrátorský účet do systému IZSSO a přiděleny "jejich" skalní sektory. Dřívější myšlenka, že umožníme vkládat data každému, kdo projeví zájem, byla tedy opuštěna. V důsledku to sice bude znamenat určité zpoždění v plnění databáze, bude to však vyváženo vyšší kvalitou vložených dat.

Také v oblasti spolupráce s HORSKOU SLUŽBOU ČR bylo dosaženo významného pokroku. Vzhledem k tomu, že v systému jsou vložena data pro celé Jizerské hory, začali jsme jednat s HS Jizerské hory, kde jsme již byli schopni demonstrovat systém s reálnými daty a konzultovat některé otázky jejich dalšího průběžného udržování. S náčelníkem HS Jizerské hory René Mašínem bylo velice rychle dosaženo dohody o další spolupráci s HS Jizerské hory a byly vytipovány vhodné osoby pro průběžnou práci s databází systému IZSSO, byly jim založeny potřebné administrátorské účty a hned byly dohodnuty další kroky s cílem postupně zapojit i další střediska HS.

Z pohledu řízení projektu se nyní zaměříme na vytvoření týmu administrátorů databáze systému IZSSO. Postupně budeme oslovovat vytypované lidi z terénu a individuálně s nimi pracovat na zahájení vlastního vkládání GPS souřadnic skal a nástupových bodů pro zasahující složky IZS.

14.12.2011

Nový komentář nebo reakce:
Autor:





Kodex diskutujících

Cílem diskusí je poskytnout prostor, kde si návštěvníci mohou vyměňovat své názory či postřehy k danému článku.

Aby se však tento prostor nestal něčím, co nechceme, musí v něm platit určitá pravidla. Tím, že člověk vstupuje do diskuse, vyjadřuje souhlas s těmito pravidly a zavazuje se je dodržovat. V opačném případě si administrátoři Skalních oblastí ČR vyhrazují právo bez předchozího upozornění nevhodné příspěvky z diskusí odstraňovat.

Kodex diskutujících staví na třech základních principech: dodržování zákonů, zákaz zneužívání tohoto prostoru ke spamování či komerčním aktivitám a slušnost.

Prosíme vás, abyste k ostatním přistupovali s úctou, neútočili na ně, nezneužívali diskusí k výhrůžkám, obtěžování, nevnucovali své názory ostatním.

Příspěvky podněcující k násilí a nenávist ke konkrétním lidem, skupinám obyvatelstva, zejména pak k etnickým či náboženským skupinám, jakož i příspěvky obsahující obscenity a vulgarismy jsou zakázány.

Texty hrubě urážlivé, agresívní, nadávky a zjevné provokace budou bezodkladně smazány.

Zakázané je psaní příspěvků pod cizím jménem či falešnou identitou.

Není dovoleno zaplavovat diskuse neustále stejným textem či textem s tím samým věcným obsahem. To platí i pro opakované odkazy na stejnou webovou stránku a pro grafické ztvárnění, jehož cílem je přitáhnout zvláštní pozornost (např. psaní textů velkými písmeny).

V případě citací je třeba uvádět autora či odkaz na zdroj.

Materiály zveřejněné na Skalních oblastech ČR jsou chráněny autorským zákonem a jejich další šíření je možné jen se souhlasem vydavatele. Pokud je chcete použít, kontaktujte nás, prosím, na našich internetových stránkách.

Skalní oblasti ČR nepřebírají odpovědnost za obsah jednotlivých příspěvků. Pokud máte podezření, že někteří diskutující porušují zákony či tento kodex, upozornětě nás na to.



Aktuální informace lezcům |  Aktuálně platná omezení lezení |  Databáze sektorů, skal a cest na území ČR |  Dokumenty ochrany přírody |  Galerie horolezců |  Horolezecká bibliografie |  Metodické video k údržbě skal |  Orgány ochrany přírody |  Pravidla lezení pro nepískovcové skály v ČR |  Pravidla lezení pro pískovcové skály v ČR |  Přehled údržby skal |  Sektory se zákazy lezení |  Sezónní omezení lezení |  Správci skal |  Srážky v sektorech za posledních 24 hodin |  Teritoriální působnost vrcholových komisí |  Zákazy MG na skalách ČR |  Zápisy z jednání vrcholových komisí |  Mobilní aplikace Skalní oblasti ČR



© Copyright 2004–2024 Dr. Zdeněk Strnad
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií bez předchozího souhlasu je zakázáno.