IZS - archiv článků k IZS ve skalách ČR
Data ze Skalních oblastí ČR zachraňují!
vystaveno: 19. 12. 2017 , last update: 19.12.2017, , 4 komentáře

Nestává se často, bychom dostali silnou pozitivní zpětnou vazbu, že naše snažení okolo webové a aplikační verze Skalních oblastí ČR má smysl a lezecké veřejnosti opravdu pomáhá!

Podle sdělení Michala Beneše, pilota vrtulníku Letecké záchranné služby, mu navigační data v palubních přístrojích vrtulníku, která tam byla natažena z databáze Skalních oblastí ČR, umožnila rychlou a úspěšnou záchrannou akci spadlého lezce na levém břehu Labe! Na tom by nebylo nic zase až tak nového, protože podle jeho sdělení se data z SO ve vrtulních LZS použijí nejméně ve dvaceti případech ročně.





Pikantní na tom ovšem je, že šlo o pád Aleny Čepelkové, bývalé předsedkyně ČHS a stále ještě aktivní lezkyně!  Byla to chyba jističe při spouštění, ale měla velké štěstí, taková Dana Havlíková, v úplně stejné situaci, to štěstí neměla. 





Ačkoliv to zpočátku vypadalo hodně špatně, tak nakonec to nebylo tak zlé, je v pořádku a už se okolo toho vedou "veselé historky z natáčení", například: "Roupama už neví co by, tak si ze skal lítá domů soukromým vrtulníkem, a ještě s nápoji (podávanými nitrožilně) a masáží (srdce)!"

Zdeněk Strnad
19.12.2017

Komentáře, reakce:
Já ti teda povím, že ten nahoře má ale smysl pro sarkasmus…
Tak hlavně ať se z toho Čepelice brzy zotaví a bez trvalých následků.
Zdraví a hezké svátky všem!
Přeje
JiB
PS: Doufám, Zdeňku, že neočekáváš, že za tebou pak přijde, poděkuje a omluví se.

JiB, 19.12.2017.

Zdravím na Moravu! Beru to spíše jen jako ironii osudu, nic po nikom nechci a nic od nikoho nečekám, s Alenou jsem mluvil, je to v pohodě, hlavní je, že je v pořádku a neleží někde na spinální jednotce. Po revoluci se nezdařilo mnohem více a mnohem vážnějších věcí, a koho dnes zajímá něco jako ČHS?

zs, 19.12.2017.

Záchraná akce proběhla červenci a lezci co u toho byli vzorově spolupracovali se záchranáři po telefonu ta to prezentoval pilot a doktor co byli na večíru U Kosti byla zrovna akce Žofka. Tím nesnižuji podíl SO ano byla to chyba bohužel jističe, ale kdyby jsi znal podrobnosti Zdenku napsal bys to trochu jinak. Víkend potom jsme se přímo, kde se to stalo zabývali a prověřovali jak se to mohlo stát. Výsledek je že když jsi někdo pujčí lano měl by ihned zajistit konec lana, aby nedošlo projetí jistíkem nikdy nevíte, jak je dlouhý pujčení lano!!!!Přeji všem Veselé vánoce a Štastný nový rok 2018 a hodně sil do příští roku do kopání ČHS, už je to hezká česká lezecká tradice.....

Jeník Pleticha, 20.12.2017.

Jeníku ahoj,
ohledně záchranné akce pro Alenu se s tebou přít nebudu, neb jsem u toho nebyl. Ale co se týče pověstného „kopání“ je situace přesně opačná než tady píšeš. Každý soudný čtenář si mohl všimnout, že je to Petr Jandík - velmi štědře placený z peněz ČHS, kdo nevynechá jediné příležitosti, aby v souvislosti s databázi Skalních oblastí na Zdendu Strnada nezaútočil. Viz aktuální diskuse kolem ČHS, ze kterých asi stěží můžeš Zdenka nařknout. Navíc zrovna od Tebe, který se účastní jednání CVK, zní výčitka ke Zdenkovi Strnadovi ohledně „kopání“ velmi nekorektně. Nebo si snad vzpomínáš na nějaké jednání CVK, kde by do zdenka ač nepřítomného(!), tudíž bez možnosti se bránit, zákeřně nekopali představitelé vedení ČHS? Já si na žádné takové opravdu nevzpomínám. Proto v kontextu toho jak se vrcholní činovníci ČHS vůči Zdenkovi Strnadovi chovají a jak mu neustále mydlí schody, kde můžou, že je jeho článek ve vztahu k ČHS velice korektní a s hóóódně velkým nadhledem!
Jinak přeji i tobě hezké svátky!

JiB, 20.12.2017.

Nový komentář nebo reakce:
Autor:





Kodex diskutujících

Cílem diskusí je poskytnout prostor, kde si návštěvníci mohou vyměňovat své názory či postřehy k danému článku.

Aby se však tento prostor nestal něčím, co nechceme, musí v něm platit určitá pravidla. Tím, že člověk vstupuje do diskuse, vyjadřuje souhlas s těmito pravidly a zavazuje se je dodržovat. V opačném případě si administrátoři Skalních oblastí ČR vyhrazují právo bez předchozího upozornění nevhodné příspěvky z diskusí odstraňovat.

Kodex diskutujících staví na třech základních principech: dodržování zákonů, zákaz zneužívání tohoto prostoru ke spamování či komerčním aktivitám a slušnost.

Prosíme vás, abyste k ostatním přistupovali s úctou, neútočili na ně, nezneužívali diskusí k výhrůžkám, obtěžování, nevnucovali své názory ostatním.

Příspěvky podněcující k násilí a nenávist ke konkrétním lidem, skupinám obyvatelstva, zejména pak k etnickým či náboženským skupinám, jakož i příspěvky obsahující obscenity a vulgarismy jsou zakázány.

Texty hrubě urážlivé, agresívní, nadávky a zjevné provokace budou bezodkladně smazány.

Zakázané je psaní příspěvků pod cizím jménem či falešnou identitou.

Není dovoleno zaplavovat diskuse neustále stejným textem či textem s tím samým věcným obsahem. To platí i pro opakované odkazy na stejnou webovou stránku a pro grafické ztvárnění, jehož cílem je přitáhnout zvláštní pozornost (např. psaní textů velkými písmeny).

V případě citací je třeba uvádět autora či odkaz na zdroj.

Materiály zveřejněné na Skalních oblastech ČR jsou chráněny autorským zákonem a jejich další šíření je možné jen se souhlasem vydavatele. Pokud je chcete použít, kontaktujte nás, prosím, na našich internetových stránkách.

Skalní oblasti ČR nepřebírají odpovědnost za obsah jednotlivých příspěvků. Pokud máte podezření, že někteří diskutující porušují zákony či tento kodex, upozornětě nás na to.



Aktuální informace lezcům |  Aktuálně platná omezení lezení |  Databáze sektorů, skal a cest na území ČR |  Dokumenty ochrany přírody |  Galerie horolezců |  Horolezecká bibliografie |  Metodické video k údržbě skal |  Orgány ochrany přírody |  Pravidla lezení pro nepískovcové skály v ČR |  Pravidla lezení pro pískovcové skály v ČR |  Přehled údržby skal |  Sektory se zákazy lezení |  Sezónní omezení lezení |  Správci skal |  Srážky v sektorech za posledních 24 hodin |  Teritoriální působnost vrcholových komisí |  Zákazy MG na skalách ČR |  Zápisy z jednání vrcholových komisí |  Mobilní aplikace Skalní oblasti ČR



© Copyright 2004–2024 Dr. Zdeněk Strnad
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií bez předchozího souhlasu je zakázáno.