Aktuality, historie - archiv článků z titulní strany
Několik poznámek k poslední kauze ČHS (2. vyýdání).
vystaveno: 20. 11. 2017 , last update: 20.11.2017, , 2 komentáře

Ačkoliv jsem se před časem zařekl, že něco jako ČHS mi může být ukradené (spíše lidi ve VV, se svazem jako takovým problém nemám), tak u této věci mi to přece jen nedá. 

V této věci jde o to, že Jakub Turek požádal tajemnici ČHS paní Valentovou, aby mu, jakožto členovi ČHS, ukázala smlouvu mezi ČHS a Seznamem.cz ohledně předávání dat ČHS k použití na serverech Seznamu.cz. A protože Seznam.cz dělá byznys, kde se točí opravdu velké peníze, tak obsahem smlouvy určitě jsou i ujednání o penězích.

Že by ČHS poskytoval data, pořízená svými členy, Seznamu.cz  zadarmo nevěřím, to by udělal jen úplný začátečník.

Spíše si myslím, že za to nějaký peníz od Seznamu.cz přece jen přichází a pak je velkou otázkou, v čí kapse skončí, resp. v čích kapsách skončí.

Obecná neochota ČHS ukázovat své členské základně uzavřené smluvy dlouhodobě vyvolává pochybnosti o čistotě úmyslů členů VV ČHS. Třeba právě na kauze odluky ČHS od Skalních oblastí ČR (SO), které byly řadu let vyvíjeny jako základní svazový managerský systém a po smrti Z. Hrubého pak byly skupinou J. Bloudek, P. Resh a B. Valentová "zrušeny", lze ukázat minimálně na podezření z klasického tunelování svazového rozpočtu.

Když J. Bloudek s P. Reshem zmanipulovali členy CVK, aby jim navrhli, že SO nechtějí a pak si to na VV nechali odhlasovat, tak jako hlavní důvod uvedli, že: "...  je to moc složité a že to vlastně ani nikdo nechce a že zpřehlednění toků materiálu a peněz není tak důležité a že mají jiné priority".  

To vše by bylo v pořádku, pokud by ale ani ne týden po vypovězení smlouvy ČSH nezadalo P. Jandíkovi zakázku vytvořit Skály ČR a začalo mu za to platit mnohonásobně více pěněz, než dávalo na provoz SO (za provoz, údržbu dat a vývoj dostával provozovatel SO od ČHS 5 tis.Kč měsíčně, což bylo tak asi na holé zaplacení faktur za náklady na provoz). Kolik přesně za to dostává pan Jandík nikdo neví, smlouvy jsou tajné! A kolik dostává VIZUS s.r.o. za provoz webu se Skály ČR zase nikdo neví.

(text ohledně blokovanch bannerů Seznamu.cz smazán, už to pustili) 

Zdeněk Strnad




20.11.2017

Komentáře, reakce:
ahoj Zdeňku. trošku jsem váhal, jestli to napsat nebo ne, ale zkusím to: mohl by jsi se vyjádřit k nepřímo vznesenému obvinění (v diskusích na lezci.cz o propojení čhsxseznam), že jsi jednal o poskytnutí dat z SO hasičům, a že jsi za to požadoval "miliony"? (teda upřímně, připadá mi to jako nějaká blbost, kterou nemáš zapotřebí, ale červíček hlodá)

Lukas B., 23.11.2017.

O zapojení SO do Projektu 112 (šlo o modernizaci celého systému za tísňovou linkou 112) se před časem opravdu jednalo, hlavním řešitelem byla společnost O2 a my jsme v tomto projektu měli provádět některé terénní lokalizace, jako kam až ve skalách dojede sanitka apod. Rozpočet celého projektu byl opravdu v řádech mnoha milionů, pro nás o dva řády méně, ale nakonec z toho nic nebylo. Je to škoda, lezcům v nesnázích by to pomohlo a když vidím, jak se rozhazují úplně jiné peníze na úplné kraviny, tak tomu moc nerozumím.

zs, 25.11.2017.

Nový komentář nebo reakce:
Autor:





Kodex diskutujících

Cílem diskusí je poskytnout prostor, kde si návštěvníci mohou vyměňovat své názory či postřehy k danému článku.

Aby se však tento prostor nestal něčím, co nechceme, musí v něm platit určitá pravidla. Tím, že člověk vstupuje do diskuse, vyjadřuje souhlas s těmito pravidly a zavazuje se je dodržovat. V opačném případě si administrátoři Skalních oblastí ČR vyhrazují právo bez předchozího upozornění nevhodné příspěvky z diskusí odstraňovat.

Kodex diskutujících staví na třech základních principech: dodržování zákonů, zákaz zneužívání tohoto prostoru ke spamování či komerčním aktivitám a slušnost.

Prosíme vás, abyste k ostatním přistupovali s úctou, neútočili na ně, nezneužívali diskusí k výhrůžkám, obtěžování, nevnucovali své názory ostatním.

Příspěvky podněcující k násilí a nenávist ke konkrétním lidem, skupinám obyvatelstva, zejména pak k etnickým či náboženským skupinám, jakož i příspěvky obsahující obscenity a vulgarismy jsou zakázány.

Texty hrubě urážlivé, agresívní, nadávky a zjevné provokace budou bezodkladně smazány.

Zakázané je psaní příspěvků pod cizím jménem či falešnou identitou.

Není dovoleno zaplavovat diskuse neustále stejným textem či textem s tím samým věcným obsahem. To platí i pro opakované odkazy na stejnou webovou stránku a pro grafické ztvárnění, jehož cílem je přitáhnout zvláštní pozornost (např. psaní textů velkými písmeny).

V případě citací je třeba uvádět autora či odkaz na zdroj.

Materiály zveřejněné na Skalních oblastech ČR jsou chráněny autorským zákonem a jejich další šíření je možné jen se souhlasem vydavatele. Pokud je chcete použít, kontaktujte nás, prosím, na našich internetových stránkách.

Skalní oblasti ČR nepřebírají odpovědnost za obsah jednotlivých příspěvků. Pokud máte podezření, že někteří diskutující porušují zákony či tento kodex, upozornětě nás na to.



Aktuální informace lezcům |  Aktuálně platná omezení lezení |  Databáze sektorů, skal a cest na území ČR |  Dokumenty ochrany přírody |  Galerie horolezců |  Horolezecká bibliografie |  Metodické video k údržbě skal |  Orgány ochrany přírody |  Pravidla lezení pro nepískovcové skály v ČR |  Pravidla lezení pro pískovcové skály v ČR |  Přehled údržby skal |  Sektory se zákazy lezení |  Sezónní omezení lezení |  Správci skal |  Srážky v sektorech za posledních 24 hodin |  Teritoriální působnost vrcholových komisí |  Zákazy MG na skalách ČR |  Zápisy z jednání vrcholových komisí |  Mobilní aplikace Skalní oblasti ČR



© Copyright 2004–2024 Dr. Zdeněk Strnad
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií bez předchozího souhlasu je zakázáno.