Aktuality, historie - archiv článků z titulní strany
Rychlý update na verzi 1.12.2 mobilní aplikace Skalní oblasti ČR.
vystaveno: 29. 5. 2017 , last update: 29.5.2017, , 7 komentářů

U verze 1.12.1 se na plochách některých zařízení (např. u iPhone5 nebo iPadPro) stávalo, že na mapě sektoru nešlo vypnout růžici kompasu a dalo se to vypnout jen když se plocha otočila tzv. "na ležato". Opravili jsme to a hned vystavili ke stažení do Google Play a AppStore jako verzi 1.12.2. Vše ostatní zůstává stejné, jako u verze 1.12.1. Komu se toto nestávalo, tak není třeba verzi 1.12.2 stahovat!

Kompletní popis verze 1.12.1 stále najdete zde, rychlý přehled zásadních novinek najdete zde.

Zdeněk Strnad
29.5.2017

Komentáře, reakce:
Navrhuji doplnit zobrazení dočasných zákazů kvůli hnízdění. Dobré by bylo možnost zobrazovat dle oblasti/sektoru. Díky!

= ano, to by šlo, dáváme to na hromadu požadavků

Aleš Bobek, 22.5.2017.

Z kompasu nejde rozkliknou zadna skala.. A bylo by dobre kdyby mapa oblasti zustavala v priblizeni z jakeho jsem presel na popis skaly... Ted jsem to mel na krizaku a byl to dost vojeb a to to neni zadna velka oblast... Jinak ale super prace!!! Diky za ni!!

= Dzembisi, chtělo by to, aby sis na Google Play natáhnul do mobilu poslední verzi 1.12.1, tam už je mnoho věcí přívětivějších a pak pro orientaci ve skalách nepoužíval Kompas, ale Mapu. Když tak se mi ozvi emailem, poradíme, posloužíme ... ale je to pro nás dobrá zpětná vazba, že někdo něco dělá jinak, než jsem předpokládali, takže dík za to.

Dzembis, 23.5.2017.

Mám další nápady, nezaložíte na to článek, kam se to bude moci zapisovat? Něco jako toto: http://www.skalnioblasti.cz/5_index.asp?cmd=10&id=700

= zatím to necháme takto, budeme reagovat hned do diskuse, ale když se to nafoukne, tak to překlopíme do samostatného článku, to není nic proti ničemu.

kuře, 24.5.2017.

Aplikace je super, díky za ni ! Měl bych jeden námět - když vybírám cesty v sektoru (např. filtr dle obtížnosti), pak konkrétní cestu rozkliknu na detailní popis, šlo by z popisu cesty kliknout do názvu skály (název je nyní neklikací) pro informace o skále (jiné cesty, poloha, atd.)?

= ano, to by šlo, dáváme to na hromadu požadavků

stealth, 24.5.2017.

Chtělo by to i vyhledání dle názvu stěny či případně i cesty, ne jen dle typu.

= ano, to by šlo, dáváme to na hromadu požadavků

Petr Pavlu, 24.5.2017.

Stazenou posledni verzi uz mam a teda kdyz se vratim z popisu skaly do mapy, tak mapa je zas roztazena na celou oblast a musim znova priblizovat..... A jsem jedinej, nebo se to vsem taky tak hrozne seka? A jeste kdyz tak nad tim premejslim by nebylo spatny kdyby neohodnocena cesta, skala mela ikonku jako ze jeste neohodnoceno, takhle maj vsechny 2 kruhy a neutralniho smajlika.. mate za sebou poradnej kus prace

= k těm ikonám cest: vycházíme z toho, že každá cesta je normální a standardně jištěná a těmito ikonami zaznamenáváme, jen když se oběma směry odlišuje od normálu, buď k lepšímu nebo aopak k hornímu. Není tedy cílem "oklikat" každou cestu, ale jen ty, co se vymykají!

= k tomu "sekání": ono se to neseká, ale zpracování požadavku chvilku trvá a to tím déle, s čím větším sektorem pracuješ, je velký rozdíl mezi komplet Jizerkami a třeba super-malým Káčovem. U Jizerek jsme se dostali na limit, na jednu stranu to má člověk všechno pohromadě a na jedné mapě, ale na druhou stranu je s tím pak pomalejší práce. U nově připravovaných sektorů už jsme opatrnější a děláme menší pakety.

Dzembis, 26.5.2017.

Poslal jsem data z mého mobilu na SO, nedostal jsem o tom žádnou zprávu a na SO se objevily někde dole. Nešlo by to nějak udělat, abych věděl, že je vše v pořádku?

= zapsaná data buď na SO hned vidíš a není potřeba nic potvrzovat (fotky, poznámky, ikony) a třeba u zapsané polohy skály nebo cesty, která není hned vidět, tak když si do "podpisu" zapíšeš svůj platný email, tak ti o tom přijde potvrzovací email.

, 29.5.2017.

Nový komentář nebo reakce:
Autor:





Kodex diskutujících

Cílem diskusí je poskytnout prostor, kde si návštěvníci mohou vyměňovat své názory či postřehy k danému článku.

Aby se však tento prostor nestal něčím, co nechceme, musí v něm platit určitá pravidla. Tím, že člověk vstupuje do diskuse, vyjadřuje souhlas s těmito pravidly a zavazuje se je dodržovat. V opačném případě si administrátoři Skalních oblastí ČR vyhrazují právo bez předchozího upozornění nevhodné příspěvky z diskusí odstraňovat.

Kodex diskutujících staví na třech základních principech: dodržování zákonů, zákaz zneužívání tohoto prostoru ke spamování či komerčním aktivitám a slušnost.

Prosíme vás, abyste k ostatním přistupovali s úctou, neútočili na ně, nezneužívali diskusí k výhrůžkám, obtěžování, nevnucovali své názory ostatním.

Příspěvky podněcující k násilí a nenávist ke konkrétním lidem, skupinám obyvatelstva, zejména pak k etnickým či náboženským skupinám, jakož i příspěvky obsahující obscenity a vulgarismy jsou zakázány.

Texty hrubě urážlivé, agresívní, nadávky a zjevné provokace budou bezodkladně smazány.

Zakázané je psaní příspěvků pod cizím jménem či falešnou identitou.

Není dovoleno zaplavovat diskuse neustále stejným textem či textem s tím samým věcným obsahem. To platí i pro opakované odkazy na stejnou webovou stránku a pro grafické ztvárnění, jehož cílem je přitáhnout zvláštní pozornost (např. psaní textů velkými písmeny).

V případě citací je třeba uvádět autora či odkaz na zdroj.

Materiály zveřejněné na Skalních oblastech ČR jsou chráněny autorským zákonem a jejich další šíření je možné jen se souhlasem vydavatele. Pokud je chcete použít, kontaktujte nás, prosím, na našich internetových stránkách.

Skalní oblasti ČR nepřebírají odpovědnost za obsah jednotlivých příspěvků. Pokud máte podezření, že někteří diskutující porušují zákony či tento kodex, upozornětě nás na to.



Aktuální informace lezcům |  Aktuálně platná omezení lezení |  Databáze sektorů, skal a cest na území ČR |  Dokumenty ochrany přírody |  Galerie horolezců |  Horolezecká bibliografie |  Metodické video k údržbě skal |  Orgány ochrany přírody |  Pravidla lezení pro nepískovcové skály v ČR |  Pravidla lezení pro pískovcové skály v ČR |  Přehled údržby skal |  Sektory se zákazy lezení |  Sezónní omezení lezení |  Správci skal |  Srážky v sektorech za posledních 24 hodin |  Teritoriální působnost vrcholových komisí |  Zákazy MG na skalách ČR |  Zápisy z jednání vrcholových komisí |  Mobilní aplikace Skalní oblasti ČR



© Copyright 2004–2024 Dr. Zdeněk Strnad
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií bez předchozího souhlasu je zakázáno.