Aktuality, historie - archiv článků z titulní strany
No comment
vystaveno: 4. 4. 2015 , last update: 4.4.2015, , 9 komentářů

Ze západních Čech přišel dotaz: "Už jsi viděl tu databázi skal na stránkách horosvazu? To je něco šílenýho :-) to je změť ikon, miniaturních grafů, koleček a dalších nesmyslů - tak tomuhle tedy říkám skutečný paskvil - a to ani nemluvě o adminu - náš předseda oddílu se tam jednou přihlásil, ukázal mi jak to vypadá a vůbec jsme ani ve dvou nedali dohromady, jak se v tom pohybovat...zkrátka - zkostnatělá organizace zase jednou něco vymyslela..."

Odpověď je: "Abych pravdu řekl, nebyl. Co vím z doslechu, tak je to hrůza, není se tam co přiučit a tak by to byla jen ztráta času. Bloudek s Reschem si potřebovali spravit ego a Jandík potřeboval novou zakázku od svazu, tak to prostě v Česku chodí. A nakonec se navzájem poplácají po zádech, jací že jsou borci a já jen kroutím hlavou, jak jim to jejich plácání báboviček členové ČHS žerou."

Zdeněk Strnad

4.4.2015

Komentáře, reakce:
No s WEBem skalnioblasti se to srovnat nedá, to už víc zjistíš na lezci. Tady máte vše při ruce. Když makám kdekoliv v republice tak mrknu sem a hned mam jasno kam vyrazit. Bezkonkurenční RESPEKT a velký dík. Miki

K.MIKI, 14.4.2015.

no vono je to asi složitější, žánop. ty pindy z jedné či druhé strany o tom jak se někdo královsky uživí jsou poněkud nedůstojné. co se týká grafické podoby, funkčnosti atakdále tak jsou SO napřed o půl kontinentu, o tom žádná. jenomže admin se trošku pasuje za šedou eminenci a arbitra věcné stránky, což jaksi adminovi nepřísluší a když jsem přinášel svou trošku do mlýna, tak jsem to rozhodně nemyslel jako podporu soukromého projektu a rozhodně jsem trošku zklamanej tím kam to dospělo a velmi bych si přál aby to, čím jsem přispěl na SO bylo na ČHS předáno v použitelné formě (třeba aby to bylo strukturované a nebyly užrány některá data). no nic, škoda.

Lukas B., 15.4.2015.

Já to vidím jednoduše, SO byly koncipovány jako páteřní informační systém pro podporu vrcholové, historické, materiálové a bezpečnostní komise ČHS.

Do polohy "soukromého" projektu byly zahnány až když Bloudek, Resch a Valentová prosadili vytvoření něčeho jiného (co to mělo být, dnes vidíte) a dokonce chtěli, abych SO úplně vypnul!

Navíc termín "soukromý" není přesný, spíše bych použil "non profit public", tj. "neziskový veřejný", neboť SO rozhodně nic nevydělávají a jsou určeny všem lezcům, tedy nejenom členům ČHS. Nebo někde na SO vidíš nějakou placenou reklamu? Nevidíš, když by se ti po nich stýskalo, běž třeba na horyinfo.cz, tam je jí hafo a je to přesně ten směr, kterým SO nikdy nepůjdou.

Co se týče databáze SO, tak Bloudek dostal přesně to, co chtěl v rozsahu a struktuře, kterou si sám určil, což od něj mám potvrzené jeho vlastním podpisem. Že pak nevěděli co s tím, je už jen ukázka toho, jak neprofesionální je jejich činnost. Takže chceš-li plakat, plakej jinde ...

Od předání kopie databáze Bloudkovi je na SO zapsáno přes 2800 nových cest, takže už teď je jejich databáze zastaralá a jsem zvědav, kdo jim to tam bude zapisovat. Už jsem se doslechl, že na to budou muset vzít další pracovní sílu, rychlým přepočtem za cca 300 tisíc ročně. To nebude fungovat ...

Nakonec bych ještě zopakoval, že SO budeme provozovat a vyvíjet dál, nezávisle na nějakých krátkodobých turbulencích, stále říkám, že SO jsou založeny vlastně až pro další generace! Důležité je mít dobrý směr a vytrvat, jestli "se svazem" nebo "bez svazu" je dnes úplně jedno. Navíc za deset let tu bude úplně jiné složení VV ČSH (osobě doufám že mnohem dříve) a pak "jako když najdeš".

A když říkám "budeme", tak to není můj "plurál majesticus", ale množné číslo za lezce, kteří mají co říci, umí to říci a nelitují času to pro jiné zadarmo(!) na SO zapsat. Těm patří dík lezecké veřejnosti a můj dík za to, že SO jsou a budou.

zdenek strnad, 15.4.2015.

připadáte mi jak pitomí kluci na pískovišti co si kopou do báboviček a všichni piští "to von si začal". odborné otázky typu "dostali přesně co chtěli a podpisem to stvrdili" arbitrovat fakt nehodlám, páč nejsem počitadlák a jsem odkázanej na to co mi kdo nakuká a komu víc věřím.

ehm, do vad toho pod čhs teď nešijme, problémy jsou jasné (a na první pohled graficky hnusné mi přijdou). ale řekni mi upřímně, to ti fakt připadá v pořádku říct "So byly koncipovány jako páteřní systém pro podporu...." a zároveň nepodléhat těm vrcholovejm komisím a spolku vůbec a posazovat se do pozice nevoleného arbitra?

Lukas B., 15.4.2015.

Pane Lukáši, nevíte o čem mluvíte. Skoro dva roky jsem na pozvání Zdenka Hrubého, blahé paměti, jezdil na každé zasedání VV ČHS a tam jsem se snažil to nějak uspořádat, aby to začalo fungovat, ale neprosadil jsem vůbec(!) nic a nakonec jsem to vzdal. SO spadaly po CVK, kde to s Vlkem řadu let fungovalo, ale jakékoliv pokusy o komunikaci s dalšími komisemi narazily na odpor paní tajemnice ... a tak to šlo stále dokola. Když jsi tak chytrý, vezmi nějaký svůj nápad (máš-li nějaký), běž s ním na VV a snaž se ho prosadit ... se zájmem, ale bez soucitu, budu sledovat, jak si tě ta "trojka" namaže na chleba.

Howgh, chce to nějaké jiné, pozitivní téma ...

zdenek strnad, 15.4.2015.

přesuňme to na mejl, což? snad mám na tebe správnej....

Lukas B., 15.4.2015.

Ahoj Zdeňku. Vůbec to nemáš jednoduchý a držím ti palce. Jak to tu čtu tak mi zase stoupa tlak a divím se jak můžeš tak Klidně reagovat.Delas to dobře a pana L.B neber vázne on rád rejpe do vseho.

Radek Cernicky, 17.4.2015.

závidím ti Radku že je ti vše jasné a černobílé. ale nakonec jsem rád že se cesty ČHS a SO rozešly a skončil kočkopes s nevyjasněnými právy, jakkoli je mi to velice líto (neboť ze své pozice nepočidláka se mi dřívější SO pod ČHS líbily)

Lukas B., 17.4.2015.

To je zajímavý. Proč se tenhle příspěvek jmenuje No comment? Komentáře k němu tu jsou a on sám o sobě je samozřejmě velmi zaujatým komentářem, který navíc sám v sobě obsahuje jiný komentář... Ona to asi bude taková rétorická figura založená na opaku (nakonec i ta moje otázka je jenom řečnická).
Každopádně jsem se podnícen tím nekomentováním aspoň podíval na svazové stránky. Teda jen zběžně. Ale jak se mi skutečně moc nelíbí grafika základního svazového webu, tak ta databáze mě neuráží a při povrchním a velmi zběžném pohledu mi to zas tak otřesný, jak se píše tady v příspěvku a komentech k němu, určitě nepřipadá.
Ale samozřejmě chápu, že v tomhle nekomentování jde hlavně o vnitřní potřebu konfrontace. Takže to celé píšu jenom proto, aby tady nevzniknul nějakej falešnej a nezdravej dojem, že celej vesmír kromě Lukáše je zajedno :)


P(iškot)., 18.4.2015.

Nový komentář nebo reakce:
Autor:





Kodex diskutujících

Cílem diskusí je poskytnout prostor, kde si návštěvníci mohou vyměňovat své názory či postřehy k danému článku.

Aby se však tento prostor nestal něčím, co nechceme, musí v něm platit určitá pravidla. Tím, že člověk vstupuje do diskuse, vyjadřuje souhlas s těmito pravidly a zavazuje se je dodržovat. V opačném případě si administrátoři Skalních oblastí ČR vyhrazují právo bez předchozího upozornění nevhodné příspěvky z diskusí odstraňovat.

Kodex diskutujících staví na třech základních principech: dodržování zákonů, zákaz zneužívání tohoto prostoru ke spamování či komerčním aktivitám a slušnost.

Prosíme vás, abyste k ostatním přistupovali s úctou, neútočili na ně, nezneužívali diskusí k výhrůžkám, obtěžování, nevnucovali své názory ostatním.

Příspěvky podněcující k násilí a nenávist ke konkrétním lidem, skupinám obyvatelstva, zejména pak k etnickým či náboženským skupinám, jakož i příspěvky obsahující obscenity a vulgarismy jsou zakázány.

Texty hrubě urážlivé, agresívní, nadávky a zjevné provokace budou bezodkladně smazány.

Zakázané je psaní příspěvků pod cizím jménem či falešnou identitou.

Není dovoleno zaplavovat diskuse neustále stejným textem či textem s tím samým věcným obsahem. To platí i pro opakované odkazy na stejnou webovou stránku a pro grafické ztvárnění, jehož cílem je přitáhnout zvláštní pozornost (např. psaní textů velkými písmeny).

V případě citací je třeba uvádět autora či odkaz na zdroj.

Materiály zveřejněné na Skalních oblastech ČR jsou chráněny autorským zákonem a jejich další šíření je možné jen se souhlasem vydavatele. Pokud je chcete použít, kontaktujte nás, prosím, na našich internetových stránkách.

Skalní oblasti ČR nepřebírají odpovědnost za obsah jednotlivých příspěvků. Pokud máte podezření, že někteří diskutující porušují zákony či tento kodex, upozornětě nás na to.



Aktuální informace lezcům |  Aktuálně platná omezení lezení |  Databáze sektorů, skal a cest na území ČR |  Dokumenty ochrany přírody |  Galerie horolezců |  Horolezecká bibliografie |  Metodické video k údržbě skal |  Orgány ochrany přírody |  Pravidla lezení pro nepískovcové skály v ČR |  Pravidla lezení pro pískovcové skály v ČR |  Přehled údržby skal |  Sektory se zákazy lezení |  Sezónní omezení lezení |  Správci skal |  Srážky v sektorech za posledních 24 hodin |  Teritoriální působnost vrcholových komisí |  Zákazy MG na skalách ČR |  Zápisy z jednání vrcholových komisí |  Mobilní aplikace Skalní oblasti ČR



© Copyright 2004–2024 Dr. Zdeněk Strnad
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií bez předchozího souhlasu je zakázáno.