Aktuality, historie - archiv článků z titulní strany
Zápis z jednání OVK Praha a Středočeský kraj
vystaveno: 17. 12. 2013 , last update: 17.12.2013,

V sekci CVK/OVK je vystaven nový Zápis z jednání OVK Praha a Středočeský kraj konané 7.11.2013. V rychlosti hlavní body:

- Sklad materiálu pro prvovýstupce doplněn o 500ks bh, 10 vrtáků a kartáčů, 200 ampulí, 10 lepidel FIS a 40 špiček, z toho si 5 zájemců zatím zakoupilo 310x bh, 60 ampulí, 1 lepidlo FIS a 5 špiček. Pro rok 2014 by měla být další rezerva asi 200x bh. Požadavky prvovýstupců jsou možné směrovat na K. Berndta nebo M. Tučku.

- V Srbsku proběhla další údržba jištění v Alkazaru, na Pupku, Červených převisech, Blážině stěně… chybí některé řetězy na Bláže a cca 10 nových řetězů nad Červenými převisy (řeší správci).

- Oblast Prokopského údolí - proběhlo jednání na Magistrátu o úpravě přístupu v suťovém kuželu s minimálními zásahy do terénu. Sanační firma (Magistrát) odlámala volné desky, pod skálou je nyní kamení, proběhla kontrola a výměna poškozeného jištění. Magistrát monitoruje sesuvy a řícení skal dále také i na Branických skalách a v Divoké Šárce.

- Poděkování za brigády ve skalách, mimo jiné: Branické skály - HO Hokas (Město dodalo rukavice, pytle a přistavilo bikramovou vanu); Zásmucko (Kolín) - Franta Pašek; Roviště, Zvírotice-město a Lomy nad Velkou - KHS Hobrdy Příbram, Holajs a Ježour; Hlubočepy - Lukáš B. Další brigády po domluvě se správci skal, termíny na jaro budou na únorové schůzi OVK.

- Dokončení aktuální údržby v jednotlivých oblastech a kontrola všech cest v roce 2014, především: Divoká Šárka, Hlubočepy, Srbsko (Alkazar-Štítek, zatím kromě stěny Kotlů), Branické skály, Kotýz,…

- Vadné jištění v konkrétních cestách je možno i nadále hlásit zde na Skalních oblastech ČR (SO), nebo jednotlivým správcům! Informace o jednotlivých skalních sektorech jsou na SO stále aktualizovány a zpřesňovány.

- OVK odsouhlasila správcovství u "nových" oblastí ve Středním Povltaví a v Posázaví:
Bohostice, Nečín - M. Tučka;
Zvírotice-město - F. Mezera,
Bílá stěna, Budčice - P. Novák

- Schvalování prvovýstupů - na příští OVK předloží správci skal k projednání seznamy nových cest za celé oblasti nebo části, které nejsou v průvodcích (úkol trvá). P. Novák dodal seznam cca 2x30 cest - Bílá stěna, Budčice (Posázaví) - doplní datumy a údaje o prvovýstupcích, ostatní členové OVK mají možnost oblast navštívit (k projednání na příští OVK).

- Připravované nové knižní průvodce (zejména Vltavská žula, Okolí Prahy západ, Český kras) - jedná se o nejvíce navštěvované oblasti, průvodce jsou staré, neaktuální a k pořízení už jen v antikvariátech nebo knihovnách. OVK doporučuje CVK a VV ČHS podpořit jejich vydání, v případě že o toto autoři nebo vydavatelé požádají.

17.12.2013

Nový komentář nebo reakce:
Autor:





Kodex diskutujících

Cílem diskusí je poskytnout prostor, kde si návštěvníci mohou vyměňovat své názory či postřehy k danému článku.

Aby se však tento prostor nestal něčím, co nechceme, musí v něm platit určitá pravidla. Tím, že člověk vstupuje do diskuse, vyjadřuje souhlas s těmito pravidly a zavazuje se je dodržovat. V opačném případě si administrátoři Skalních oblastí ČR vyhrazují právo bez předchozího upozornění nevhodné příspěvky z diskusí odstraňovat.

Kodex diskutujících staví na třech základních principech: dodržování zákonů, zákaz zneužívání tohoto prostoru ke spamování či komerčním aktivitám a slušnost.

Prosíme vás, abyste k ostatním přistupovali s úctou, neútočili na ně, nezneužívali diskusí k výhrůžkám, obtěžování, nevnucovali své názory ostatním.

Příspěvky podněcující k násilí a nenávist ke konkrétním lidem, skupinám obyvatelstva, zejména pak k etnickým či náboženským skupinám, jakož i příspěvky obsahující obscenity a vulgarismy jsou zakázány.

Texty hrubě urážlivé, agresívní, nadávky a zjevné provokace budou bezodkladně smazány.

Zakázané je psaní příspěvků pod cizím jménem či falešnou identitou.

Není dovoleno zaplavovat diskuse neustále stejným textem či textem s tím samým věcným obsahem. To platí i pro opakované odkazy na stejnou webovou stránku a pro grafické ztvárnění, jehož cílem je přitáhnout zvláštní pozornost (např. psaní textů velkými písmeny).

V případě citací je třeba uvádět autora či odkaz na zdroj.

Materiály zveřejněné na Skalních oblastech ČR jsou chráněny autorským zákonem a jejich další šíření je možné jen se souhlasem vydavatele. Pokud je chcete použít, kontaktujte nás, prosím, na našich internetových stránkách.

Skalní oblasti ČR nepřebírají odpovědnost za obsah jednotlivých příspěvků. Pokud máte podezření, že někteří diskutující porušují zákony či tento kodex, upozornětě nás na to.



Aktuální informace lezcům |  Aktuálně platná omezení lezení |  Databáze sektorů, skal a cest na území ČR |  Dokumenty ochrany přírody |  Galerie horolezců |  Horolezecká bibliografie |  Metodické video k údržbě skal |  Orgány ochrany přírody |  Pravidla lezení pro nepískovcové skály v ČR |  Pravidla lezení pro pískovcové skály v ČR |  Přehled údržby skal |  Sektory se zákazy lezení |  Sezónní omezení lezení |  Správci skal |  Srážky v sektorech za posledních 24 hodin |  Teritoriální působnost vrcholových komisí |  Zákazy MG na skalách ČR |  Zápisy z jednání vrcholových komisí |  Mobilní aplikace Skalní oblasti ČR



© Copyright 2004–2024 Dr. Zdeněk Strnad
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií bez předchozího souhlasu je zakázáno.