Aktuality, historie - archiv článků z titulní strany
Zápis ze zasedání CVK ze dne 26.11.2011
vystaveno: 8. 12. 2011 , last update: 8.12.2011,

V sobotu 26.11.2011 v Praze na Strahově proběhlo pravidelné podzimní zasedání CVK a  byly projednány zejména tyto body: 

Změny v jednotlivých OVK. 
Ke 30.11.2011 hodlá skončit ve funkci předsedy OVK Jizersko-Lužické hory V. Janko dosud se za něj nepodařilo najít kandidáta, který by byl ochoten funkci předsedy komise vykonávat. Dílčí problémy se správci skal v této komisi na Novoborsku a Panteonu se podařilo vyřešit.

Rozpočet na rok 2011, výhled na rok 2012
Předseda CVK informoval o stavu čerpání finančních prostředků z rozpočtu komise za rok 2011, daří se zajišťovat prostředky jak na nákup potřebného materiálu, tak i na odměny za práci. Pro rok 2012 lze očekávat zhruba stejnou výši finančních prostředků do rozpočtu komise jako v roce 2011, což by mohlo po určité redukci některých požadavků vést k vyrovnanému hospodaření komise.

Informace o stavu skladu a distribuci jistících prostředků na rok 2011 - 2012

Požadavky jednotlivých OVK na materiál na rok 2012.
Větší nároky na množství jištění do oblastí mají pouze dvě OVK a to Hruboskalsko a Labské pískovce, ostatní komise se pohybují ve výši svých požadavků na materiál v obdobném množství jako v roce 2011.

Projednání odvolání Jiřího Malíka proti zrušení cesty Hlaďák na Chrámových stěnách v Teplických skalách OVK Broumovsko.  
CVK potvrdila rozhodnutí OVK Broumovsko o zrušení cesty Hlaďák na Chrámových stěnách v Teplických skalách.

Školení správců
V letošním roce proběhla dvě školení správců skal a to v dubnu 2011 na Škrovádě a na konci července 2011 v Labském údolí. Vzhledem k tomu, že většina správců byla v minulosti proškolena a ze strany jednotlivých komisí nejsou požadavky na další hromadné proškolování, budou případná školení realizována po dohodě s jednotlivými OVK přímo v jejich regionech. Pravidelná školení na Škrovádě se počínaje rokem 2012 nebudou realizovat.
  
Revize Pravidel lezení
Členům CVK byly předloženy návrhy na úpravu pravidel pro lezení ve skalních oblastech ČR(nepísky) a pravidel lezení v oblasti Jizerské hory. Předseda CVK požádal J. Babaču, jako hlavního autora, o celkový pohled na možnou revizi nepískovcových pravidel tak, aby bylo možno toto předložit členům CVK ke korespondenčnímu hlasování, stejně tak budou předložena ke korespondenčnímu hlasování doplněná pravidla pro Jizerské hory. Členové pískovcových oblastí byli požádáni o celkovou revizi stávajících pravidel. Zde je důležité, aby se mezi sebou dohodli zejména zástupci třech největších pískovcových oblastí a to Broumovska, Hruboskalska a Labáku.

Celé znění Zápisu najdete zde.

8.12.2011

Nový komentář nebo reakce:
Autor:





Kodex diskutujících

Cílem diskusí je poskytnout prostor, kde si návštěvníci mohou vyměňovat své názory či postřehy k danému článku.

Aby se však tento prostor nestal něčím, co nechceme, musí v něm platit určitá pravidla. Tím, že člověk vstupuje do diskuse, vyjadřuje souhlas s těmito pravidly a zavazuje se je dodržovat. V opačném případě si administrátoři Skalních oblastí ČR vyhrazují právo bez předchozího upozornění nevhodné příspěvky z diskusí odstraňovat.

Kodex diskutujících staví na třech základních principech: dodržování zákonů, zákaz zneužívání tohoto prostoru ke spamování či komerčním aktivitám a slušnost.

Prosíme vás, abyste k ostatním přistupovali s úctou, neútočili na ně, nezneužívali diskusí k výhrůžkám, obtěžování, nevnucovali své názory ostatním.

Příspěvky podněcující k násilí a nenávist ke konkrétním lidem, skupinám obyvatelstva, zejména pak k etnickým či náboženským skupinám, jakož i příspěvky obsahující obscenity a vulgarismy jsou zakázány.

Texty hrubě urážlivé, agresívní, nadávky a zjevné provokace budou bezodkladně smazány.

Zakázané je psaní příspěvků pod cizím jménem či falešnou identitou.

Není dovoleno zaplavovat diskuse neustále stejným textem či textem s tím samým věcným obsahem. To platí i pro opakované odkazy na stejnou webovou stránku a pro grafické ztvárnění, jehož cílem je přitáhnout zvláštní pozornost (např. psaní textů velkými písmeny).

V případě citací je třeba uvádět autora či odkaz na zdroj.

Materiály zveřejněné na Skalních oblastech ČR jsou chráněny autorským zákonem a jejich další šíření je možné jen se souhlasem vydavatele. Pokud je chcete použít, kontaktujte nás, prosím, na našich internetových stránkách.

Skalní oblasti ČR nepřebírají odpovědnost za obsah jednotlivých příspěvků. Pokud máte podezření, že někteří diskutující porušují zákony či tento kodex, upozornětě nás na to.



Aktuální informace lezcům |  Aktuálně platná omezení lezení |  Databáze sektorů, skal a cest na území ČR |  Dokumenty ochrany přírody |  Galerie horolezců |  Horolezecká bibliografie |  Metodické video k údržbě skal |  Orgány ochrany přírody |  Pravidla lezení pro nepískovcové skály v ČR |  Pravidla lezení pro pískovcové skály v ČR |  Přehled údržby skal |  Sektory se zákazy lezení |  Sezónní omezení lezení |  Správci skal |  Srážky v sektorech za posledních 24 hodin |  Teritoriální působnost vrcholových komisí |  Zákazy MG na skalách ČR |  Zápisy z jednání vrcholových komisí |  Mobilní aplikace Skalní oblasti ČR



© Copyright 2004–2024 Dr. Zdeněk Strnad
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií bez předchozího souhlasu je zakázáno.