Aktuality, historie - archiv článků z titulní strany
Aktuální Zápis z posledního zasedání OVK Dubské skály 6.11.2010.
vystaveno: 8. 11. 2010 , last update: 8.11.2010,

Zápis ze schůze VK Dubské skály, konané dne 6.11.2010 v Blatečkách č.p. 14

(zkrácený výpis, plný text v sekce OVK/CKV - Zápisy)

Klettergarden – Lezecký park
Tak, jak předeslal R. Mikuláš 28.9.2010 s ohledem na měkkost pískovce, by se podobná lokalita hledala těžce, proto tedy OVK tento návrh nepřijala. Členy by zajímala stránka finanční a organizační, která v požadavcích od VV nebyla upravena. Případně by padaly v úvahu dvě lokality u České Lípy a Mšena úpravou lomových stěn a prostor. Požadavky výkonného výboru -viz příloha 1.

Infocedule ČHS
Dle představ členů OVK je formát A1 malý, byla by lepší A0 s ohledem na to, že vedle základních informací o oblasti by bylo vhodné zde umístit i mapku oblasti. Pro konkrétní umístění by byly vhodné lokality: Roklice 2 ks, Kokořínský důl a Mšeno 4 ks, Vlhošť 1 ks.

Identifikační karta pro správce

Členové byli seznámeni s tím, že již v minulosti existovala průkazka distribouvaná přímo ČHS a proto bude k této problematice vznesen dotaz na CVK. Zároveň s informací o pravomocích správců skalních oblastí.

Údržba 2010 v lokalitách

Brigádní akce členů vrcholové komise a příznivců v roce 2011

Měsíční údolí dne 14.5.2011. Sraz v 9:30 hod u ohniště na zelené turistické značce pod Litoměřickou věží. Na tuto akci bude potřeba potřeba navýšit materiál o: 10 ks stěnových kruhů + 10 ks slaňovacích kruhů + 5 ks kartuší lepidla Fischer + 3 ks vytíracích kartáčů

Ostatní
- Jiří Hnilica ze zdr.důvodů ukončil činnost správce skal, spravované oblasti převezme L. Martínek.
- Podklady do nového průvodce.
- Výstava „Historie horolezectví na Kokořínsku „ je složena v sokolovně (umělá stěna). Budeme uvažovat o aktualizaci a případném umístění ve Mšeně v prostorách pro veřejnost
- Byla řešena problematika vrtaček určených pro OVK Dubské skály, tak ,že byly podepsány nové „ Smlouvy o výpůjčce“. Vrtačky budou u J. Kunza a R. Mikuláše.

Diskuse
- Mailová připomíbnka S. Valdy z CHKO o uvolněném bloku v Roklici. Byla vyřízena správcem skal J. Kunzem, takže kontaktoval ztěžovatele a informoval jej i s fotografiemi o vyřízení problému.
- R. Mikuláš prezentoval svou novou knihu „Ledové Čechy“.
- K. Berndt upozornil na článek V. Strnada v časopisu „Lidé a hory „ 5/2010
- Poslední slanění LK Mšeno se bude konat opět pod Studáneckou věží dne 4.12.2010, od 16:00 pokračuje schůzí v restauraci v Ráji.

8.11.2010

Nový komentář nebo reakce:
Autor:





Kodex diskutujících

Cílem diskusí je poskytnout prostor, kde si návštěvníci mohou vyměňovat své názory či postřehy k danému článku.

Aby se však tento prostor nestal něčím, co nechceme, musí v něm platit určitá pravidla. Tím, že člověk vstupuje do diskuse, vyjadřuje souhlas s těmito pravidly a zavazuje se je dodržovat. V opačném případě si administrátoři Skalních oblastí ČR vyhrazují právo bez předchozího upozornění nevhodné příspěvky z diskusí odstraňovat.

Kodex diskutujících staví na třech základních principech: dodržování zákonů, zákaz zneužívání tohoto prostoru ke spamování či komerčním aktivitám a slušnost.

Prosíme vás, abyste k ostatním přistupovali s úctou, neútočili na ně, nezneužívali diskusí k výhrůžkám, obtěžování, nevnucovali své názory ostatním.

Příspěvky podněcující k násilí a nenávist ke konkrétním lidem, skupinám obyvatelstva, zejména pak k etnickým či náboženským skupinám, jakož i příspěvky obsahující obscenity a vulgarismy jsou zakázány.

Texty hrubě urážlivé, agresívní, nadávky a zjevné provokace budou bezodkladně smazány.

Zakázané je psaní příspěvků pod cizím jménem či falešnou identitou.

Není dovoleno zaplavovat diskuse neustále stejným textem či textem s tím samým věcným obsahem. To platí i pro opakované odkazy na stejnou webovou stránku a pro grafické ztvárnění, jehož cílem je přitáhnout zvláštní pozornost (např. psaní textů velkými písmeny).

V případě citací je třeba uvádět autora či odkaz na zdroj.

Materiály zveřejněné na Skalních oblastech ČR jsou chráněny autorským zákonem a jejich další šíření je možné jen se souhlasem vydavatele. Pokud je chcete použít, kontaktujte nás, prosím, na našich internetových stránkách.

Skalní oblasti ČR nepřebírají odpovědnost za obsah jednotlivých příspěvků. Pokud máte podezření, že někteří diskutující porušují zákony či tento kodex, upozornětě nás na to.



Aktuální informace lezcům |  Aktuálně platná omezení lezení |  Databáze sektorů, skal a cest na území ČR |  Dokumenty ochrany přírody |  Galerie horolezců |  Horolezecká bibliografie |  Metodické video k údržbě skal |  Orgány ochrany přírody |  Pravidla lezení pro nepískovcové skály v ČR |  Pravidla lezení pro pískovcové skály v ČR |  Přehled údržby skal |  Sektory se zákazy lezení |  Sezónní omezení lezení |  Správci skal |  Srážky v sektorech za posledních 24 hodin |  Teritoriální působnost vrcholových komisí |  Zákazy MG na skalách ČR |  Zápisy z jednání vrcholových komisí |  Mobilní aplikace Skalní oblasti ČR



© Copyright 2004–2024 Dr. Zdeněk Strnad
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií bez předchozího souhlasu je zakázáno.