Aktuality, historie - archiv článků z titulní strany
Připojení Protokolu o prvovýstupu ve formátu PDF k záznamu cesty [2. vydání].
vystaveno: 17. 5. 2010 , last update: 17.5.2010,

Na základě diskuse na zasedání OVK Lužicko - Jizerskohorské dne 5.12.2009 byla do SO zabudována nová funkce pro možnost připojení Protokolu o prvovýstupu (PDF) k příslušné cestě. Cílem je dostat obsah zaprášených sklepních / půdních / garážových archivů znovu na světlo boží, zpřístupnit jejich obsah celé lezecké veřejnosti a v neposlední řadě i uchovat jejich obsah pro další generace ( ... kolik napěchovaných šanonů s Protokoly už asi vzalo za své dnes nikdo neví).
 
Jestliže tedy máte doma nebo jinde psané Protokoly o prvovýstupech, zkuste z nich udělat (v rámci svých časových možností a jak jinak než zadarmo) PDFka a poslat je mailem na SO (kontaktní mail viz. titulní strana SO). Máte-li chuť, ale máte nějaké dotazy, prosím naváhejte a ozvěte se ...

Jen pár technických poznámek:
- Protokoly lze buď na scanovat přímo do formátu PDF
- nebo je scanovat třeba do JPG
- nebo je lze digi-foťáčkem nafotit, obvykle do JPG
- vzniklé JPG soubory pak v nějakém sw převést do PDF formátu (1 soubor - 1 Protokol) nebo poslat tyto JPG.
- jste-li znalci IT světa, pak název souboru by měl odpovídat vzorci: "protokol_" + id_cesty + "-pdf", přičemž id_cesty si odečtete z linku při skoku na výpis cesty. Ale není to podmínkou ...

Při scanování nebo focení pracujte v barevném režimu "odstíny šedi" a v rozlišení 72 nebo 96dpi, PDFka z barevných podkladů a více než 96dpi jsou až 10x větší a my naopak potřebujeme soubory co nejmenší.

17.května 2010:
Protože Protokoly začínají zdárně přibývat, tak jsme do výpisu cest na skálu doplnili PDF-ikonu "Protokol o provovýstupu", když na ni kliknete, PDF-ko se vám zobrazí. Názorně je to vidět např. Jizerské hory / Srázy a Poledník / Červené skály - SV vrchol.

 

17.5.2010

Nový komentář nebo reakce:
Autor:





Kodex diskutujících

Cílem diskusí je poskytnout prostor, kde si návštěvníci mohou vyměňovat své názory či postřehy k danému článku.

Aby se však tento prostor nestal něčím, co nechceme, musí v něm platit určitá pravidla. Tím, že člověk vstupuje do diskuse, vyjadřuje souhlas s těmito pravidly a zavazuje se je dodržovat. V opačném případě si administrátoři Skalních oblastí ČR vyhrazují právo bez předchozího upozornění nevhodné příspěvky z diskusí odstraňovat.

Kodex diskutujících staví na třech základních principech: dodržování zákonů, zákaz zneužívání tohoto prostoru ke spamování či komerčním aktivitám a slušnost.

Prosíme vás, abyste k ostatním přistupovali s úctou, neútočili na ně, nezneužívali diskusí k výhrůžkám, obtěžování, nevnucovali své názory ostatním.

Příspěvky podněcující k násilí a nenávist ke konkrétním lidem, skupinám obyvatelstva, zejména pak k etnickým či náboženským skupinám, jakož i příspěvky obsahující obscenity a vulgarismy jsou zakázány.

Texty hrubě urážlivé, agresívní, nadávky a zjevné provokace budou bezodkladně smazány.

Zakázané je psaní příspěvků pod cizím jménem či falešnou identitou.

Není dovoleno zaplavovat diskuse neustále stejným textem či textem s tím samým věcným obsahem. To platí i pro opakované odkazy na stejnou webovou stránku a pro grafické ztvárnění, jehož cílem je přitáhnout zvláštní pozornost (např. psaní textů velkými písmeny).

V případě citací je třeba uvádět autora či odkaz na zdroj.

Materiály zveřejněné na Skalních oblastech ČR jsou chráněny autorským zákonem a jejich další šíření je možné jen se souhlasem vydavatele. Pokud je chcete použít, kontaktujte nás, prosím, na našich internetových stránkách.

Skalní oblasti ČR nepřebírají odpovědnost za obsah jednotlivých příspěvků. Pokud máte podezření, že někteří diskutující porušují zákony či tento kodex, upozornětě nás na to.



Aktuální informace lezcům |  Aktuálně platná omezení lezení |  Databáze sektorů, skal a cest na území ČR |  Dokumenty ochrany přírody |  Galerie horolezců |  Horolezecká bibliografie |  Metodické video k údržbě skal |  Orgány ochrany přírody |  Pravidla lezení pro nepískovcové skály v ČR |  Pravidla lezení pro pískovcové skály v ČR |  Přehled údržby skal |  Sektory se zákazy lezení |  Sezónní omezení lezení |  Správci skal |  Srážky v sektorech za posledních 24 hodin |  Teritoriální působnost vrcholových komisí |  Zákazy MG na skalách ČR |  Zápisy z jednání vrcholových komisí |  Mobilní aplikace Skalní oblasti ČR



© Copyright 2004–2024 Dr. Zdeněk Strnad
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií bez předchozího souhlasu je zakázáno.