Galerie horolezců
Horolezecká bibliografie
Časopis "Pohledy do historie"
Časová osa
FAQ
Galerii horolezců - karta lezce
 
Úvod
A
B
C
Č
D
Ď
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
Ř
S
Š
T
U
V
W
Z
Ž
Fotky lezců
Fotogalerie na karet lezců
Jen karty spopisem
Jen lezkyně
Přidat novou kartu
Ladislav 'Fifan' Vodháněl(1)  

(1915 - 1965)

Žil v Turnově. V roce 1965 tragicky zahynul v Klokočských skalách, kde spadl při cestě z hospody.

Jestliže zapsané údaje neodpovídají skutečnosti nebo zcela chybí, kliknutím na tlačítko Editace karty lezce je můžete doplnit, opravit nebo přidat.



Břetislav Vorel: Daliborka, Kouřovka, 4.10.1942 asi 1.přelez - Fifan dobírá Chrousta.



Břetislav Vorel: Daliborka, Kouřovka, 4.10.1942 - asi 1.přelez. Chroust staví od kruhu Fifana


 Fotogalerie lezce

Fifan (foto: Jaroslav Lebeda, archiv Jindry Sochora)

Ladislav 'Fifan' Vodháněl (archiv Jindry Sochora)
 Jmenovci(kyně)
Vodhánělová J.
Vodháněl(2) Ladislav

 Bibliografie
Ladislav VODHÁNĚL, Jaroslav JANKŮ (1954):
Český ráj pro horolezce
Štyrsa Josef (1959):
Kamarád ze skal
Vladimír Procházka st. (1989):
Starý muž z Duranga
Jindřich Sochor (1969):
Zpráva o činnosti horolezeckého oddílu TJ Sokol Turnov za rok 1968
Antonín 'Harry' Zima (1970):
Josef Smitko
Vladimír "Chroust" Procházka st. (1992):
Kobyla
Antonín Zima (1965):
Fifan - in memoriam!
Drahomír Machaň (2004):
60 let od umučení turnovských horolezců
Drahoš Machaň, Zdeněk Konrád (2005):
Vojta NEJEDLO

 Lokalizace prvovýstupů






 Evidované prvovýstupy
cesta klasifikace rok
JIHOZÁPADNÍ KOMÍN (ZELENÁČ (NA BŘÍZKÁCH)) II JPK 1933
JIHOZÁPADNÍ CESTA (KOČIČÍ HLAVA) IV JPK 1935
LENGÁČOVA STĚNA (BRÁNA) VIIb JPK 1939
NORMÁLNÍ CESTA (FIFANKA) III JPK 1939
LEVÁ CESTA (LOUSKÁČEK) IV JPK 1939
NORMÁLNÍ CESTA (OŠTĚP) VII JPK 1939
NOVÁ CESTA (HŘÍBĚ) IV Písk.Sasko 1939
ČESKÁ CESTA (KOBYLA) VIIb Písk.Sasko 1939
NORMÁLNÍ CESTA (FLAŠINETÁŘ) III JPK 1940
ÚDOLNÍ STĚNA (FRANTIŠEK) VIIa Písk.Sasko 1940
SEVEROZÁPADNÍ STĚNA (MRŠKA) VI Písk.Sasko 1940
PRAVÁ SEVEROZÁPADNÍ SPÁRA (BLATNÍK) V JPK 1941
KOUTOVÁ VARIANTA (BRÁNA) VI JPK 1941
PŘÍMÁ CESTA (BRÁNA) V JPK 1941
ÚDOLNÍ KOMÍN (DVOJČE) IV JPK 1941
ZADNÍ CESTA (MANON) III JPK 1941
NORMÁLNÍ CESTA (JEZERNÍ) III JPK 1941
CHROUSTOVA CESTA (JITUNA) IV JPK 1941
FIFANOVA CESTA (MÁJOVÁ) IV JPK 1941
FIFANOVA CESTA (PAZOUREK) VII JPK 1941
SMÍTKOVA CESTA (SMÍTKOVA VĚŽ (SYNÁČEK)) VII JPK 1941
NORMÁLNÍ CESTA (BETLÉMSKÁ VĚŽ) VI JPK 1941
TRNOVÁ CESTA (OSMIVĚŽÍ) II JPK 1941
NORMÁLNÍ CESTA (VÁHAVÁ) II JPK 1941
HLADKÁ CESTA (ZBABĚLEC) III JPK 1941
KOUŘOVÁ STĚNA (DALIBORKA) VIIb JPK 1942
SPÁROVÁ CESTA (KOŤÁTKA) V JPK 1942
PRAVÁ CESTA (LOUSKÁČEK) VI JPK 1942
FIFANŮV SOKOLÍK (OCÚN) VI JPK 1942
JIHOVÝCHODNÍ SPÁRA (ORLOJ) V JPK 1942
ÚZKÁ SPÁRA (OTTOVY VĚŽE) VII JPK 1942
FIFANOVA VARIANTA (SFINGA) VII JPK 1942
KOUTOVÁ VARIANTA (SFINGA) VI JPK 1942
DUBNOVÁ CESTA (ZMRZLÁ) III JPK 1942
NORMÁLNÍ CESTA (HROMOVÁ VĚŽ) VI JPK 1942
NORMÁLNÍ CESTA (KRAHULÍK) II JPK 1942
NORMÁLNÍ CESTA (OŠUMĚLÁ) II JPK 1942
JIHOZÁPADNÍ STĚNA (GAROTTA) VI Písk.Sasko 1942
CHROUSTOVA CESTA (MĚSÍČNÍ VĚŽ) VIIa Písk.Sasko 1942
SMÍTKOVA SPÁRA (RAKEV) VIIc Písk.Sasko 1942
ÚDOLNÍ STĚNA (KNIHA) VII JPK 1943
NORMÁLNÍ CESTA (POLÁRNÍ VĚŽ) III JPK 1943
CHROUSTOVA CESTA (GALEON) VI JPK 1944
DROLIVÁ CESTA (OSTŘÍŽ) V JPK 1944
PŘEVISLÁ SPÁRA (OTTOVY VĚŽE) VIIc JPK 1944
SEVERNÍ HRANA (ZELENÁČ (NA BŘÍZKÁCH)) VI JPK 1947
STARÁ CESTA (JELENČINA VĚŽIČKA) IV JPK 1947
ZÁPADNÍ STĚNA (JELENČINA VĚŽIČKA) VII JPK 1947
JIŽNÍ CESTA (BŘÍZKA) II JPK 1949
ČERVENCOVÁ CESTA (DOMINSTEIN (SMÍTKOVA VĚŽ)) VIIb JPK 1952
ÚDOLNÍ CESTA (JEŘABÍ) VII JPK 1953

Jestiže nějaký starý prvovýstup tohoto lezce ve výše uvedeném seznamu chybí, znamená to, že na Skalních oblastech ČR není evidován. Tuto cestu lze dopsat v v sekci evidence skal a cest. Zde se nejprve proklikejte k dané skále a pak váš výstup zapište jako Zápis chybějící cesty. Pro tento typ zápisu se nemusíte nijak registrovat.








































Pohledy do historie lezení na skalách ČR

  • Galerie lezců na skalách ČR

  • Bibliografie vydané beletrie, časopisů, horolezeckých průvodců, samostatných novinových i webových článků a videí o historii lezení na skalách ČR a faksimilí historických Vrcholových knih a Protokolů o prvovýstupech

  • Webový časopis s originálními články o historii lezení na skalách ČR

  • Časová osa prvovýstupů na skalách ČR

  •  Databáze
    11511lezců v Galerii lezců
    75vydaných knih
    181novinových článků
    25webů
    193webových článků
    52Vrcholových knih
    2069Protokolů

    Potřebujete-li něco opravit
    nebo poradit, ozvěte se na
    zstrnad@netsystemas.com


    Aktuální informace lezcům |  Aktuálně platná omezení lezení |  Databáze sektorů, skal a cest na území ČR |  Dokumenty ochrany přírody |  Galerie horolezců |  Horolezecká bibliografie |  Metodické video k údržbě skal |  Orgány ochrany přírody |  Pravidla lezení pro nepískovcové skály v ČR |  Pravidla lezení pro pískovcové skály v ČR |  Přehled údržby skal |  Sektory se zákazy lezení |  Sezónní omezení lezení |  Správci skal |  Srážky v sektorech za posledních 24 hodin |  Teritoriální působnost vrcholových komisí |  Zákazy MG na skalách ČR |  Zápisy z jednání vrcholových komisí |  Mobilní aplikace Skalní oblasti ČR



    © Copyright 2004–2017 NETSYSTEM Int., a. s.
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu NETSYSTEM Int., a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru skalnioblasti.cz je NETSYSTEM Int, a. s., se sídlem Holého 936/10, 460 01 Liberec 1.

    Informace o reklamních plochách na serveru Skalní oblasti ČR