Galerie horolezců
Horolezecká bibliografie
Časopis "Pohledy do historie"
Časová osa
FAQ
Galerii horolezců - karta lezce
 
Úvod
A
B
C
Č
D
Ď
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
Ř
S
Š
T
U
V
W
Z
Ž
Fotky lezců
Fotogalerie na karet lezců
Jen karty spopisem
Jen lezkyně
Přidat novou kartu
Oldřich Kopal  

(1931 - 2011)

Významný lezec ze skupiny lezců z legendární generace Karla Cermana, Radana Kuchaře, Bohouše Svatoše, Jiřího Maška, Jiřího Jecha. (Montana 4/2011)

Jestliže zapsané údaje neodpovídají skutečnosti nebo zcela chybí, kliknutím na tlačítko Editace karty lezce je můžete doplnit, opravit nebo přidat.



Bohouš Svatoš: Dominstein - Svatošova cesta, leze O.Kopal a K.Cerman



Bohouš Svatoš: Na vrcholu Kapelníka, 7.6.1964, Chroust, Mašek, Kuhn, Kopal



Bohouš Svatoš: Prachovská jehla, N.C. - F.Kroupa, O.Kopal



Bohouš Svatoš: Taktovka - O.Kopal, J.Kuhn



Bohouš Svatoš: Olda Kopal



Bohouš Svatoš: Mnich - O.Kopal



Bohouš Svatoš: Maják - Jeschke riss, R.Kuchar, O.Kopal



Bohouš Svatoš: Drábky, Andelova stena - O.Kopal



Bohouš Svatoš: Obelisk v Prachově, Východní c., J. Mašek, O.Kopal, F.Kroupa, J.Jech


 Fotogalerie lezce



Olda Kopal a Jiří Mašek (archiv M. Meiera)

 Připojené fotografie

Olda Kopal na NC na Džbán (Klokočky, archiv Jaruny Škodové, 50. léta 20.století) (cesta)

Olda Kopal a Radek Meier, Úzká neznámá - Melancholická hrana, 90.léta 20.stoleti (archiv M. Meiera)
 Jmenovci(kyně)
Kopal Jaroslav
Kopal Vlastimil
Kopal Zdeněk
Kopalová E.
Kopalová Helena
Kopalová J.

 Bibliografie
Kuchař Radovan (2003):
10 velkých stěn
Vladimír Procházka st. a Vladimír Procházka ml. (2010):
Na Annapúrnu
Kuchař Radovan (1963):
Deset velkých stěn
Ivan Dieška, Václav Širl, B. Šišovská a kol. (1989):
HOROLEZECTVO encyklopédia
Vladimír Procházka st. (1972):
Na Annapúrnu
Vladimír Procházka (1975):
Základy Horolezectví
Lucie Nováková (2014):
Hrdě, tvrdě, mazaně!
Karel Plechač (2014):
Doteky hvězd a stíny v horách“ - „Cesty k vrcholům"
Ďoubalík Petr (1999):
Karel Cerman, Oldřich Kopal: Brali bychom to ještě jednou!
Jindřich Sochor (1969):
Zpráva o činnosti horolezeckého oddílu TJ Sokol Turnov za rok 1968
Jiří Endler (2011):
Oldřich Kopal - poslední rozhovor v týdeníku...
Alena Čepelková (2011):
Poslední výstup Oldy Kopala
 (2012):
Oldřich Kopal
Martin Tučka (2011):
Skály, sny a vzpomínky
Taťána Kuchřová (2013):
Radan Kuchař jak ho možná neznáte
František Pojdl:
Setkání s Kapelníkem

 Lokalizace prvovýstupů






 Evidované prvovýstupy
cesta klasifikace rok
VEČERNÍ CESTA (LEBKA (VĚŽ IGNÁCE FUNKEHO)) VI JPK 1950
ZADNÍ CESTA (KOŤÁTKA) V JPK 1951
SPO (LEBKA (VĚŽ IGNÁCE FUNKEHO)) V JPK 1951
NORMÁLNÍ CESTA (LEMOUN) III JPK 1951
NEJEDLOVA CESTA (OTTOVY VĚŽE) VIIb JPK 1951
PLÁTKOVA STĚNA (SFINGA) VII JPK 1951
ČERVENCOVÁ CESTA (DOMINSTEIN (SMÍTKOVA VĚŽ)) VIIb JPK 1952
STŘEDNÍ PILÍŘ (DRAČÍ ZUB) VIIb JPK 1952
CERMANOVA CESTA (SOUDEK) VIIc Písk.Sasko 1952
KOPALOVA VARIANTA (SOUDEK) VIIc Písk.Sasko 1952
OLDOVA SPÁRA (MALÁ VĚŽ) VI JPK 1953
STŘÍDAVÁ CESTA (ŽELEZNÉ VĚŽE) VIIb Písk.Sasko 1955
ÚDOLNÍ (HLÁSKA) 7 UIAA 1956
CESTA ZE STRŽE - PŘÍMÁ VAR. (DRÁB) VIIc Písk.Sasko 1956
REJŽÁK (KOPALOVA SPÁRA) (ŽELEZNÉ VĚŽE) VIIb Písk.Sasko 1956
MÁJOVÁ CESTA (MNICH) VII JPK 1957
JIŽNÍ CESTA (OBŘÍ SKÁLA) VIIb JPK 1957
NORMÁLNÍ CESTA (POUPĚ) VI JPK 1957
NOVÁ VLNA - SEVERNÍ ROVNÁ VAR. (ČERTOVA VĚŽ) VIIb JPK 1957
SEVEROZÁPADNÍ LEVÁ SPÁRA (RADNICE) VII JPK 1957
PŘEVISLÁ CESTA (HLADKÁ VĚŽ) VIIa Písk.Sasko 1957
ROZPĚRNÝ KOMÍN (ŽELEZNÉ VĚŽE) VIIa Písk.Sasko 1957
PRŮCHODOVÁ CESTA (MAJÁK) VI JPK 1958
SEVEROZÁPADNÍ SPÁRA (PRAŠIVEC) VIIb Písk.Sasko 1958
ZÁPADNÍ HRANA (DÍVČÍ) IV JPK 1959
NORMÁLNÍ CESTA (ČIN - ČAN - TAU) III JPK 1960
KOPALOVA CESTA (SKALNÍ HRAD) VIIb Písk.Sasko 1960
NĚMEČKŮV ODKAZ (HLADKÁ VĚŽ) VIIc Písk.Sasko 1962
TULÁCKÁ CESTA (DOMINSTEIN (SMÍTKOVA VĚŽ)) VIIc JPK 1963
SEVERNÍ STĚNA (KAPELNÍK) VIIc JPK 1963

Jestiže nějaký starý prvovýstup tohoto lezce ve výše uvedeném seznamu chybí, znamená to, že na Skalních oblastech ČR není evidován. Tuto cestu lze dopsat v v sekci evidence skal a cest. Zde se nejprve proklikejte k dané skále a pak váš výstup zapište jako Zápis chybějící cesty. Pro tento typ zápisu se nemusíte nijak registrovat.








































Pohledy do historie lezení na skalách ČR

  • Galerie lezců na skalách ČR

  • Bibliografie vydané beletrie, časopisů, horolezeckých průvodců, samostatných novinových i webových článků a videí o historii lezení na skalách ČR a faksimilí historických Vrcholových knih a Protokolů o prvovýstupech

  • Webový časopis s originálními články o historii lezení na skalách ČR

  • Časová osa prvovýstupů na skalách ČR

  •  Databáze
    11605lezců v Galerii lezců
    75vydaných knih
    181novinových článků
    25webů
    193webových článků
    52Vrcholových knih
    2112Protokolů

    Potřebujete-li něco opravit
    nebo poradit, ozvěte se na
    zstrnad@netsystemas.com


    Aktuální informace lezcům |  Aktuálně platná omezení lezení |  Databáze sektorů, skal a cest na území ČR |  Dokumenty ochrany přírody |  Galerie horolezců |  Horolezecká bibliografie |  Metodické video k údržbě skal |  Orgány ochrany přírody |  Pravidla lezení pro nepískovcové skály v ČR |  Pravidla lezení pro pískovcové skály v ČR |  Přehled údržby skal |  Sektory se zákazy lezení |  Sezónní omezení lezení |  Správci skal |  Srážky v sektorech za posledních 24 hodin |  Teritoriální působnost vrcholových komisí |  Zákazy MG na skalách ČR |  Zápisy z jednání vrcholových komisí |  Mobilní aplikace Skalní oblasti ČR



    © Copyright 2004–2017 NETSYSTEM Int., a. s.
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu NETSYSTEM Int., a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru skalnioblasti.cz je NETSYSTEM Int, a. s., se sídlem Holého 936/10, 460 01 Liberec 1.

    Informace o reklamních plochách na serveru Skalní oblasti ČR