Galerie horolezců
Horolezecká bibliografie
Pohledy do historie
Časová osa
FAQ
Galerii horolezců - karta lezce
 
Úvod
A
B
C
Č
D
Ď
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
Ř
S
Š
T
U
V
W
Z
Ž
Fotky "pasovky" lezců
Ostatní fotky na kartách lezců
Jen karty s popisem
Jen lezkyně
Přidat novou kartu
Zdeněk 'Háček' Hák

(1980)

Horolezec a horský vůdce, spoludržitel Zlatých cepínů v letech 2018 a 2020.
Co všechno zde mohu udělat?

 Jmenovci(kyně)
Hák L.
Háková Zuzana

Hanibal.cz (2021):
KOLEM RÁJE! Hook&Hák | Hanibal.cz
Jak jsme slíbili, tak se děje! Přinášíme vám bonusový díl, třešničku na dortu, pomyslný bonbónek na závěr. KOLEM RÁJE! Je speciálním projektem, který vymyslel Zdeněk Háček Hák a k jeho relizaci přizval svého prověřeného spolulezce Hooka. Jak dopadla celodenní jízda KOLEM RÁJE, při které oba lezci navštívili všechny oblasti tohoto regionu a v každé vlezli na jednu věž? Stačí se podívat!
Hanibal.cz (2021):
Ádův nebeský traverz | Hanibal.cz
Krátký film dokumentující provýstup na šestitisícový Kanchung Shar v Nepálu. Vydejte se s naším ambassadorem Zdeňkem Háčkem Hákem a Jardou Banánem Bánským na jejich dobrodružství v této zprostředkované podobě!
hudysportcz (2021):
NA ŠTANDU -12- se Zdeňkem HÁKEM
Dvanáctý díl diskusního pořadu, půlhodinky se zajímavou osobností ze světa vertikál. Hostem historika a dobrodruha Libora Duška a režiséra a kameramana Tomáše Galáska je horolezec, skialpinista, horský vůdce UIAGM šoumen Zdeněk "Háček" Hák.

Háček vyrůstal v Krkonoších a odmalička se věnoval sjezdovému lyžování. Již v dětském věku sbíral medaile a poháry, ale v jádru vždy zůstal srdcařem... V polovině devadesátých let se seznámil se skialpinismem a lezením na písku. A životní cesta byla jasná. Přirozeně se postupně dostal do velkých hor, kde již několikátým rokem exceluje v extrémních stěnách nejobávanějších. „Vždycky jsem si přál bejt dobrej na písku a to se mi nepodařilo, tak jsem zkusil hory a tam se mi daří výrazně víc, ale radši bych byl lepší pískař, než horolezec. Na lezení mě baví hlavně ten pohyb, když se v něm cejtim nejlíp, tak prožívám euforickej stav.“
ZAFION │ Zdenda Bouda z Hutě (2020):
Háčkovy HoreZdary na Zbirůžku 2020 v době koronaviru | Zdeněk Háček Hák
Legendární český himalájista Háček se uprostřed koronavirové epidemie pokouší o HoreZdary ve své nejoblíbenější pískovcové oblasti.
Hanibal.cz (2020):
Kolem Skal! - 16. PRACHOV | Hanibal.cz
Poslední etapa lezeckého večerníčku Kolem Skal! Háček se vrací do svého domácího Českého ráje a vyráží s Vítkem Lachmanem na závěrečný výstup!
Hanibal.cz (2020):
Kolem Skal! - 15. ADRŠPACH | Hanibal.cz
Dvě nejdelší cyklistické etapy přivádí Háčka do Adršpachu - domoviny majestátních věží, spár, rajbasů a oblíbené oblasti Iva Wondráčka!
Hanibal.cz (2020):
Kolem Skal! - 14. ŠTRAMBERK | Hanibal.cz
Poslední vápencovou oblastí Háčkovy lezecké tour po České republice je Štramberk na severu Moravy. Háček navštíví bývalého československého reprezentanta Boba Mrózka, který vynikal v horském lezení v průběhu 80. let.
Hanibal.cz (2020):
Kolem Skal! - 13. SVANTOVÍTOVA SKÁLA | Hanibal.cz
Pískovcové skály jsou roztroušeny napříč celou jihovýchodní Moravou. Háček v rámci svého cyklolezeckého výletu navštívil ty na Valašsku s Vlaďou Skýpalou - autorem horolezeckých průvodců „Moravské skály“.
Hanibal.cz (2020):
Kolem Skal! - 12. SLOUP | Hanibal.cz
Háček přijíždí do další vápencové oblasti své cesty Kolem Skal! - Moravského krasu! Průvodci mu jsou znalci místních poměrů Dušan „Stoupa“ Janák a Zdeněk „Janzen“ Konečný. Tato oblast výrazně přispěla k vývoji sportovního lezení u nás a tihle dva k tomu mají co říct.
Hanibal.cz (2020):
Kolem Skal! - 11. DRÁTNÍK | Hanibal.cz
V tomto díle si Háček zaleze se známým horolezcem Radkem Jarošem, který jako první z Čechů dokončil výstupy na všech 14 osmitisícovek. Tím uzavřel projekt Koruna Himaláje a vrhl se na projekt Seven Summits - vystoupit na nejvyšší vrcholy všech sedmi kontinentů.
Hanibal.cz (2020):
Kolem Skal! - 10. CHOUSTNÍK | Hanibal.cz
Tentokrát dorazí Zdenda „Háček“ Hák do Jižních Čech, kde nejprve navštíví znalce zdejšího lezení Františka Pozniaka, aby se poté vydal s Víťou Novákem, jedním ze zakladatelů ČAHV, do skalního města Choustník. I přes nepřízeň počasí si kluci zalezli. Vyražte s námi Kolem Skal!
Hanibal.cz (2020):
Kolem Skal! - 9. VLTAVSKÁ ŽULA | Hanibal.cz
V tomto díle vašeho oblíbeného lezeckého večerníčku Kolem Skal! vyrazí Háček do skal tvořící břeh Vltavy. Průvodcem mu je František „Algena“ Mezera - chlap, díky kterému se dnes v této oblasti leze v takové míře. Prvovýstupce, správce této oblasti a hlavně nadšený lezec. Vyražte s námi Kolem Skal!
Hanibal.cz (2020):
Kolem Skal! - 8. SRBSKO | Hanibal.cz
Následující zastávkou Háčkova cyklosticko/lezeckého tripu KOLEMSKAL! je velmi dobře známé Srbsko. Konkrétněji vápencový lom Alkazar na břehu Berounky. Háčkovým dalším průvodcem je Honza Kreisinger. Pískař, sportovní lezec a v neposlední řadě i alpinista. Honza má na kontě řadu saských desítek, umístil se na prvním místě v závodech v sportovním lezení a podnikl řadu hodnotných výstupů v nejvýznamnějších alpinistických destinacích včetně Yosemit, Patagonie, nebo Himaláje.
Hanibal.cz (2020):
Kolem Skal! - 7. KOZELKA | Hanibal.cz
V Plzeňském kraji blízko Manětína leží v nadmořské výšce 660 m zalesněný vrchol stolové hory sopečného původu, zvaného Kozelka. Skalní terény, které leží na jejím severním, západním a jižním úbočí jsou tvořeny sopečným Tufem. Velmi specifický materiál, který bych označil jako nekompaktní kompaktno. A právě tady Háčka provede nejznámější český "kopcochodec" Honza "Tráva" Trávníček, který má na svém kontě 5 úspěšných výstupů na osmitisícovku.
Hanibal.cz (2020):
Kolem Skal! - 6. BOŘEŇ | Hanibal.cz
Nad průmyslovou krajinou Ústeckého kraje, nedaleko města Bíliny, ční opravdový geologický skvost, hora Bořeň. Nad řekou Bílinou, která měla zásadní vliv na vznik tohoto unikátu, se Bořen tyčí do nadmořské výšky 539 m.n.m. Znělcová hora vulkanického původu má i svého bratříčka, a to na zcela jiném kontinentu, známou Devils Tower v americkém Wyomingu. V této oblasti dělá Háčkovi průvodce místní klasik, horolezec a závodní cyklista Josef "Pepča" Nestler.
Hanibal.cz (2020):
Kolem Skal! - 5. TISÁ | Hanibal.cz
Tisá je spolu s Ostrovem a Rájcem oblíbeným a velmi často navštěvovaným cílem horolezců. Pro svou relativně dobrou dostupnost, převážně kvalitní materiál a relativně dobrou zajištěnost. Přímo v Tisé se můžete realizovat na zhruba třech stovkách lezeckých objektů s třemi tisíci cestami. Gerhard Tschunko je pak představitel silné lezecké generace šedesátých let s moderními názory a navíc stále lezecky aktivní. Spoluautor legendárního prvovýstupu severní stěnou Šchary a spousty dalších má navíc nejblíže právě k lezeni v Tisé a Rájci.
Hanibal.cz (2020):
Kolem Skal! - 4. DUBSKÉ SKÁLY | Hanibal.cz
Čtvrtá etapa cesty Kolem Skal vede Háčka do nejromantičtější, nejdivočejší a také nejměkčí pískovcové oblasti Česka - Kokořínsko (nebo také Dubské skály). Oblast skýtá kolem třiceti sektorů. Nejvýznamnějšími jsou Roklice a Loubenský potok, Rač, Planý důl, Kokořínský důl a Vlhošť. Více jak 1500 věží a přes 9000 lezeckých cest, nabízí různorodé lezení v hodně až extrémně lámavém a solivém pískovci. Někdy však dokáže překvapit i naprostým „betonem“.

Jiřík Vltavský: Pískař tělem i duší! Opravdový klasik, který na písku tráví každou volnou chvíli. Velký sběratel horezdarů a věží i věžiček v různých zapadlých oblastech. Říká o sobě, že je tak trochu dětinskej a miluje zapisování se a pročítání vrcholových knížek.
Hanibal.cz (2020):
Kolem Skal! - 3. OBRVÉGRY | Hanibal.cz
Třetí díl seriálu Háčkovi, alespoň z cyklistického hlediska, moc zabrat nedal. Přesunul se pouze kousek za Liberec, a to na místními tolik oblíbené Obrvégry v Lužických horách. Tam se setká s Alenou Čepelkovou. Historicky jedna z nejlepších českých horolezkyň. Spolu se Zuzanou Hofmannovou několikanásobnou držitelkou ocenění Výstup roku od českého horolezeckého svazu, když dokázali na Kavkaze jako první čistě ženský tým přelézt cestu místní obtížnosti 5B, nebo společně zrealizovali první zimní přelez Anglické cesty na Piz Badile. Od roku 2005 do roku 2009 vykonávala funkci předsedkyně Českého horolezeckého svazu a to zatím jako jediná žena v historii.


Kolem Skal! je lezecký seriál z produkce Hanibalu, ve kterém Zdeněk "Háček" Hák objede celou Českou republiku na kole a navštíví celkem 16 lezeckých oblastí. V každé z nich si s některou z místních významných osobností zaleze a vyzpovídá ji na nejrůznější témata.
Hanibal.cz (2020):
Kolem Skal! - 1. KLOKOČÍ | Hanibal.cz
V prvním dílu seriálu nás Háček zavede do Klokočí, kde společně s místní legendou Josefem "Pepisem" Koudelkou nejprve prostoupí cestou Rekviem (VIIc) na místní dominantu Radnici, aby se posléze, jak je jejich dobrým zvykem, přesunuli na Zbiroh, kde společně vytvoří prvovýstup Kolem Skal!
Hanibal.cz (2020):
Kolem Skal! - 2. JIZERKY | Hanibal.cz
Druhý díl seriálu Háčka zavede do žulového království Jizerských hor, kde mu bude společnost dělat legendární Petr Prachtel, zlobivé dítě českého horolezectví a velký propagátor sólo lezení v době, kdy to zrovna nebylo populární. Autor stovek prvovýstupů na žule i na písku. Nejčastěji působil se svou ženou Zorkou, ale velmi často také sám. Petr je stejný jak jizerskohorské lezení. Buď ho musíte milovat, nebo nenávidět. Nic mezi tím.
DIRECT ALPINE (2018):
Zdeněk "HÁČEK" Hák - hostem ČRo Radiožurnál - GASHERBRUM I
Člen našeho test teamu - "superHOOK" (Zdeněk Hák) vypráví o prvovýstupu na Gasherbrum I (8.080 m), na který společně s Márou Holečkem vystoupili alpským styl...
Hanibal.cz (2017):
ONSAJT: Háček | Hanibal.cz

 Lokalizace prvovýstupů





 Poznámka ke grafu: u 2 cest není uveden datum prvovýstupu.

Evidované prvovýstupy
cesta klasa rok
F50 (HORNÍ MASIV) VIII 0
POD SLANĚNÍM (HLÁVKA) IV 0
PŘESKOK (BOHUSLAVÁČEK) 0
KOMÍNEM (DRUŽKA) V 0
HYPERKOFOSA (SUMEC) VIIb 1998
MLÁDKŮV KLAN (DUHOVÁ VĚŽ) VII 1999
ŠMEJDI PŘES MODŘÍN (OSTŘÍŽ) V 2001
HRADNÍ STRÁŽNÍK (KUNHUTA) VII 2001
GÉRARD PHILIPE (FANFÁN TULIPÁN) VIII 2002
FAUX PAUX (PŘEKROK) VI 2002
PŘESKOK Z V (ROZMANITÁ VĚŽ - SEVERNÍ) Přeskok 1 2002
ZBIROŽSKÝ QVAK (HOPSINKA) V 2003
GOLEMOVA HRANA (PUKAVEC) IV 2003
POMŮŽE TI DEMETER (ZLATÁ VYHLÍDKA) VIII 2003
ŤUKOVA MODLITBA (KANEC) VIIb 2003
PŘESKOK (MYSLIVEČEK - K) Přeskok 1 2003
MARISCHE WURST (BUŘTÍK - K) 2003
JEDNEGO HOTDOGA (BUŘTÍK - K) V 2003
EIS KLETTERN - BOULDER RALLY (MYSLIVEČEK - K) VI 2003
WIENER WURSTCHEN (BUŘTÍK - K) III 2003
JAGER TEE (MYSLIVEČEK - K) II 2003
BORŮVKY S MUŠTARDOU (BUŘTÍK - K) III 2003
KNACK WURST (BUŘTÍK - K) III 2003
SESTUPOVÁ (BUŘTÍK - K) I 2003
BIS ZUM TROSKEN (STRÁŽNICE) V 2004
RIS ZUM TROSKEN (STRÁŽNICE) V 2004
VER MI (NÁBOŽNÁ) V 2004
ČERVENÝ DOPING (DVOJVĚŽÍ) VI 2004
SLABÁ SATISFAKCE (MECHOVÁ VĚŽIČKA) IV 2005
RAPUJÍCÍ VLEKAŘI (BOBAN - M) VII 2005
VANDRÁCKÁ HŮL (TULÁK) VI 2005
ROKYTNICKÁ CESTA (SAMOTÁŘ) VII 2005
BÓŽA ŠPÍNA ROUTE (KVÁDR - M) VIIb 2005
NEKONEČNÁ SEZONA (HOPSINKA) V 2005
CESTA PĚKNÝCH KLUKŮ (VĚRKA) VIIb 2006
TABÁKOVÝ ODVAR (NÁPRSTEK (VEŠKA)) V 2006
ČERSTVÝ ČEKATEL (BLUDIŠTĚ - M) IXa 2006
TRHLINA V HRADBÁCH (PADACÍ MOST - M) 2006
DÍVKA S PERLAMI VE VLASECH (PADACÍ MOST - M) V 2006
ŠAMPÓNOVÁ HRANA (DVORNÍ DÁMA) IV 2006
FOTOGENICKÁ SPÁRA (DVORNÍ DÁMA) V 2006
PERNÍKOVÉ BRNĚNÍ (HRADNÍ RYTÍŘ) VIIc 2006
SOLIVÝ DIVADÝLKO (KAŠPAR - M) V 2007
BAŽANTÍ POCHOD (BAŽANTNICE ) II 2007
ŠOUMEN NESKUTEČNÝ (DVOJITÁ VĚŽ) VI 2007
MATÝSKOVY TRHLINKY (LAŇKA) III 2007
SVIJANSKÝ MLÁZA (PADACÍ MOST - M) 2007
LEHKONOHÁ (LAŇKA) II 2007
MOTOLICE (BAŽANTNICE ) V 2007
MLHOMORKA PÍSKOVÁ (MLÁZINKA) V 2007
ROLNIČKA HMM (MATURITNÍ MASIV) IV 2007
CESTA VČELÍCH MEDVÍDKŮ - PUČMELOUDOVA VAR. (KUNHUTA) 2007
CESTA VČELÍCH MEDVÍDKŮ (KUNHUTA) VIII 2007
UPADLÁ (SNĚŽNÝ MASIV) III 2007
PŘEPADLÁ (SNĚŽNÝ MASIV) II 2007
TOPO - RIß (KRCHOVSKÝ MASIV) III 2007
STARÁ MYSLIVECKÁ (MYSLIVEČEK - K) VII 2007
KOUKÁ! (MYSLIVEČEK - K) VI 2007
KVAKERSKÝ RAJÓN (MYSLIVEČEK - K) 2007
PLATONICKÁ LÁSKA (MYSLIVEČEK - K) II 2007
SOKOLÍ HRANA - VAR. SOKOLNÍKŮV DIREKT (SOKOLÍ VĚŽ) VII 2008
FUTURISMUS - SUPERSONIC VARIANT (ZLOBIVÁ IVA) VIIc 2008
PASTI, PASTI, PASTIČKY (PASTIČKA) VIIc 2008
ŠNEKOLEND (ŠNEK) VIIc 2008
30 PŘÍPADŮ PÍSKAŘE PEPISE (ŠNEK) VIIc 2008
KÜHLER WEG / CHŁODÓWKA (CHLADOVKA) (STRZALOWY/SPRENGMEISTER) 5 2008
ALTER WEG / STARA DROGA (STRZALOWY/SPRENGMEISTER) 6- 2008
SVATÝ VOJTA (FAKIR (AMERIKA)) VII 2009
TATÍNKU SPADNI (ŽERIK - M) VIIb 2010
LÍBÁŠ JAKO BŮH (POSLEDNÍ VĚŽ) VII 2010
PŘESKOK (VRATIŠTĚ) Přeskok 1 2012
V PEKLE SUDY VÁLEJ (MAŠINA) VI 2013
SYNOVÉ HOR (HLAVNÍ VĚŽ - SEVERNÍ STĚNY) VIII 2013
PŘEPADOVÁ CESTA (VŠEMILSKÝ HROT) IV 2013
PSÍ RÝMIČKA (VYŠEHRAD) IX 2013
NEPLÁNOVANÁ CESTA (TUNELOVÁ) VIIb 2014
HRDĚ, TVRDĚ, MAZANĚ (HLAVNÍ VĚŽ - JIŽNÍ STĚNY) VIIc 2014
ČERT NA KOZE JEL (VYHLÍDKOVÁ VĚŽ) VIIb 2014
ALTER WEG / STARA DROGA (DUCH GÓR) 5+ 2014
Z KOTLE PÁRA STOUPÁ (PEKELNÍK) VIIc 2014
PEPIS FACTORY (SALOME - M) VII 2014
PUPENDO (BUKOVÁ STĚNA - M) VIIc 2014
SLOVA JSOU JEN KAPKY DEŠTĚ (TUKAN - M ) VIIb 2014
LIVIGNO (TULÁK) VI 2014
PŘE-KULOVAČKA (MASIVY U SMOLAŘE - M) VIIc 2014
PŘE-KULOVAČKA (SMOLAŘ - M) VIIc 2014
TA MÁ PÁRU (MAŠINA) 2014
SCHIEßPULVER / PROCH STRZELNICZY (STŘELNÝ PRACH) (STRZALOWY/SPRENGMEISTER) 7- 2014
ABNORMÁLNÍ HIC (MARTINŮV MASIV - M) VII 2014
KRVAVÝ HNÁT (MARTINŮV MASIV - M) VIc 2014
VZPOMÍNKA NA ALENKU (ŠKEBLE) VII 2015
CERVIX SKÓRE (BŘICHATÁ) VII 2015
ŠIKMÁ SPÁRA (PRŮLEZOVÁ VĚŽ) V 2015
HODINA MALÝCH MUŠEK (PRŮLEZOVÁ VĚŽ) V 2015
YAMADORI (STŘELNICE - M) VI 2015
ROBINŮV SKOK DO ŽIVOTA! (JŮLINKA) Přeskok 1 2015
CESTA PRO AKÉLU (HRADNÍ RYTÍŘ) VIIc 2015
HLAVA SKOPOVÁ (BERAN - M) VIIc 2015
SLANÁ PERLA VIDLÁKU (VIDLÁK) VIIa 2015
LEŽ MÁ KRÁTKÉ NOHY (TOTEM) IV 2015
HRANA VIKTORA KOŘÍZKA (TAJTRLÍK) VIIc 2015
QVAKINŮV OTČENÁŠ (MINISTRANT) VII 2015
DO PEKLA - DO NEBE (VYHLÍDKOVÁ VĚŽ) VIIb 2015
TOUR DE SKI (NÁPRSTEK) VIIIa 2016
CHRAPÚŇ (MASÍV PŮLMĚSÍCE - M) V 2016
JAK MALOVANÁ (KEJKLASŮV MASIV - M) IV 2016
KRÉDO (MASÍV PŮLMĚSÍCE - M) VIIb 2016
QVAKERSKÝ ZÁPOČET (KEJKLASŮV MASIV - M) V 2016
NEPLAČ MOCHOMŮRKO (SIR WINSTON - M) V 2016
SEDM TIBEŤANŮ (SIR WINSTON - M) VIIb 2016
SPÁROU DO POSILOVNY (KRAJKA) IV 2016
PEPA MELEN (SIR WINSTON - M) VII 2016
NÉ, PĚTKU, NÉ (SEDMÁ VĚŽ) V 2016
PROKLATÁ NEVĚSTA (KRAJKA) VIIb 2016
TREZOR NA BLESKY (SRPNOVÁ VĚŽ) VI 2016
EXPEDICE NOSHAQ (POZDNÍ PODZIM - M) VIIc 2016
ORCO (STARÉ HRADY - M) VII 2016
WALLIS (STARÉ HRADY - M) Fb 1 2016
OCELOVÝ DĚDEK (OCELOVÉ MĚSTO) VIIc 2017
PÍCHÁŠ JAKO KAKTUS (POSLEDNÍ VĚŽ) VIIb 2017
TÝDEN V SEDLE (VELBLOUD) VIII 2017
BRÁCHOVA CESTA (BURDYCH (ČEPICE)) VIIc 2017
NOVOROČNÍ (KOBEROVSKÁ VYHLÍDKA - M) IV 2018
KYZY RI (LESÁK) VII 2018
TYDÝT (HLUPÁK) V 2018
FOSFOROVÁ HRANA (ALENKA - M) VIIb 2018
SLONI V PORCELÁNU (KOLIBA) VII 2018
ZLATEJ CEPÍN (JAKUBICE) VIIb 2018
PĚT LET PODMÍNĚNĚ (SOUHVĚZDÍ ŽAB - M) 2018
STOLETEJ PRACH (PRŮLEZOVÁ VĚŽ) VII 2018
PODAJ MI FUJARKU (BAŠTA) VIIc 2018
CESTA S ČEPIČKOU (BURDYCH (ČEPICE)) VIIc 2018
BEZ ČEPIČKY (BURDYCH (ČEPICE)) VIII 2018
CESTA SE SUPERGAJDEM (VŘESOVEC - M) VIIb 2018
AUSTRALOPITHEKUS (MEDUSA) VII 2018
KANT ZACHODNI (GROßER TORSTEIN) V 2018
KUJ DOKUD TO JDE (KUJÁNEK) VII 2019
ABSOLUTNÍ SLEPICE (KUNHUTA) VII 2019
CHUDEJ PRINC (PADACÍ MOST - M) VIIc 2019
BANÁN NA HÁČKU (BANÁNEK) III 2020
KÁNTRY-BOJ (MÁŇA) VIIb 2020
ZUZÁNKŮV SMÍCH (POKLOP) VIIc 2020
URANOVÝ ŽRÁDLO (IVAN A NATAŠA) VIIc 2022
SBOHEM GORBI (IVAN A NATAŠA) VIIa 2022
JOSEMITSKÁ CESTA (ÚZKÁ POLOVĚŽ - M) VII
ŠPEKOVÉ KNEDLÍKY (SEBASTIÁN) III
celkem: 146 prvovýstupů

Jestiže nějaký starý prvovýstup tohoto lezce ve výše uvedeném seznamu chybí, znamená to, že na Skalních oblastech ČR není evidován. Tuto cestu lze dopsat v v sekci evidence skal a cest. Zde se nejprve proklikejte k dané skále a pak váš výstup zapište jako Zápis chybějící cesty. Pro tento typ zápisu se nemusíte nijak registrovat.








































Pohledy do historie lezení na skalách ČR

  • Galerie lezců na skalách ČR

  • Bibliografie vydané beletrie, časopisů, horolezeckých průvodců, samostatných novinových i webových článků a videí o historii lezení na skalách ČR a faksimilí historických Vrcholových knih a Protokolů o prvovýstupech

  • Webový časopis s originálními články o historii lezení na skalách ČR

  • Časová osa prvovýstupů na skalách ČR

  •  Databáze
    21056lezců v Galerii lezců
    88vydaných knih
    181novinových článků
    25webů
    195webových článků
    1001Vrcholových knih
    4031Protokolů

    Potřebujete-li něco opravit
    nebo poradit, ozvěte se na
    zstrnad@netsystemas.com


    Aktuální informace lezcům |  Aktuálně platná omezení lezení |  Databáze sektorů, skal a cest na území ČR |  Dokumenty ochrany přírody |  Galerie horolezců |  Horolezecká bibliografie |  Metodické video k údržbě skal |  Orgány ochrany přírody |  Pravidla lezení pro nepískovcové skály v ČR |  Pravidla lezení pro pískovcové skály v ČR |  Přehled údržby skal |  Sektory se zákazy lezení |  Sezónní omezení lezení |  Správci skal |  Srážky v sektorech za posledních 24 hodin |  Teritoriální působnost vrcholových komisí |  Zákazy MG na skalách ČR |  Zápisy z jednání vrcholových komisí |  Mobilní aplikace Skalní oblasti ČR



    © Copyright 2004–2024 Dr. Zdeněk Strnad
    Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií bez předchozího souhlasu je zakázáno.