Galerie horolezců
Horolezecká bibliografie
Časopis "Pohledy do historie"
Časová osa
FAQ
Galerii horolezců - karta lezce
 
Úvod
A
B
C
Č
D
Ď
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
Ř
S
Š
T
U
V
W
Z
Ž
Fotky lezců
Fotogalerie na karet lezců
Jen karty spopisem
Jen lezkyně
Přidat novou kartu
Petr Plachecký  


Jestliže zapsané údaje neodpovídají skutečnosti nebo zcela chybí, kliknutím na tlačítko Editace karty lezce je můžete doplnit, opravit nebo přidat.



Karel Vlček - : Hruboskalsko - Taktovka - Normální cesta. Leze Petr Plachecký, jistí Miroslav Resler.



Karel Vlček - : Hruboskalsko - Taktovka - Normální cesta. Leze Petr Plachecký, jistí Miroslav Resler.



Karel Vlček - " Šedý ": Hruboskalsko - Maják, Gotická hrana nad 2. kruhem, leze Petr Plachecký



Karel Vlček - " Šedý ": Hruboskalsko - Maják, Gotická hrana nad 2. kruhem, Leze Miroslav Resler, jistí Petr Plachecký.


 Fotogalerie lezce

Petr Plachetský a Zdeněk Strnad, 2017
 Jmenovci(kyně)
Plachecký Martin

 Bibliografie
Václav Širl (1977):
Horolezci do nového roku - 1977
František Vítek (2002):
Seznam československých resp. českých výstupů severní stěnou Eigeru
Jiří Novák (1978):
Výstupy roku 1977

 Lokalizace prvovýstupů






 Evidované prvovýstupy
cesta klasifikace rok
HITPARÁDA (DUHOVÁ VĚŽ) VI JPK 1970
AZUROVÁ CESTA (PANOŠ) VI JPK 1970
NEWTONŮV ZÁKON (OSTŘÍŽ) V JPK 1971
APK 70 (ZELENÁČ (NA BŘÍZKÁCH)) VII JPK 1971
CESTA PRO KVĚTINKU (VĚŽ ROZPĚRNÉHO KOMÍNA) VII JPK 1971
312. PIVNÍ PERUŤ (BIVAKOVÁ) VII JPK 1973
GAMERA KONTRA GAOS (BIVAKOVÁ) VIIb JPK 1973
PŘISTÁNÍ (VELKÉ APOLLO) VII JPK 1975
CESTA SMUTKU (JENOVEFA) VIIb JPK 1975
SBÍRÁNÍ BORŮVEK (ROVNÉ SKÁLY - M) VI Písk.Sasko 1975
NEDĚLNÍ DÝCHÁNEK (SEDLO) VIc Jizerská st. 1976
LIBERECKÁ (PRAVÝ MASÍV) 5 UIAA 1976
PLACHŤÁKOVA SPÁRA (SIR WINSTON - M) VIIa Písk.Sasko 1976
RALLYE SAFARI (BÝČÍ ROH) 5+ UIAA 1978

Jestiže nějaký starý prvovýstup tohoto lezce ve výše uvedeném seznamu chybí, znamená to, že na Skalních oblastech ČR není evidován. Tuto cestu lze dopsat v v sekci evidence skal a cest. Zde se nejprve proklikejte k dané skále a pak váš výstup zapište jako Zápis chybějící cesty. Pro tento typ zápisu se nemusíte nijak registrovat.








































Pohledy do historie lezení na skalách ČR

  • Galerie lezců na skalách ČR

  • Bibliografie vydané beletrie, časopisů, horolezeckých průvodců, samostatných novinových i webových článků a videí o historii lezení na skalách ČR a faksimilí historických Vrcholových knih a Protokolů o prvovýstupech

  • Webový časopis s originálními články o historii lezení na skalách ČR

  • Časová osa prvovýstupů na skalách ČR

  •  Databáze
    11475lezců v Galerii lezců
    75vydaných knih
    181novinových článků
    25webů
    193webových článků
    52Vrcholových knih
    2097Protokolů

    Potřebujete-li něco opravit
    nebo poradit, ozvěte se na
    zstrnad@netsystemas.com


    Aktuální informace lezcům |  Aktuálně platná omezení lezení |  Databáze sektorů, skal a cest na území ČR |  Dokumenty ochrany přírody |  Galerie horolezců |  Horolezecká bibliografie |  Metodické video k údržbě skal |  Orgány ochrany přírody |  Pravidla lezení pro nepískovcové skály v ČR |  Pravidla lezení pro pískovcové skály v ČR |  Přehled údržby skal |  Sektory se zákazy lezení |  Sezónní omezení lezení |  Správci skal |  Srážky v sektorech za posledních 24 hodin |  Teritoriální působnost vrcholových komisí |  Zákazy MG na skalách ČR |  Zápisy z jednání vrcholových komisí |  Mobilní aplikace Skalní oblasti ČR



    © Copyright 2004–2017 NETSYSTEM Int., a. s.
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu NETSYSTEM Int., a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru skalnioblasti.cz je NETSYSTEM Int, a. s., se sídlem Holého 936/10, 460 01 Liberec 1.

    Informace o reklamních plochách na serveru Skalní oblasti ČR