Galerie horolezců
Horolezecká bibliografie
Časopis "Pohledy do historie"
Časová osa
FAQ
Galerii horolezců - karta lezce
 
Úvod
A
B
C
Č
D
Ď
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
Ř
S
Š
T
U
V
W
Z
Ž
Fotky lezců
Fotogalerie na karet lezců
Jen karty spopisem
Jen lezkyně
Přidat novou kartu
Adam Ondra  

(1993)

český lezec (Brno), který se již od dvanácti let zařadil mezi světovou špičku sportovního lezení. Desítky přelezů cest nejvyšších obtížností, prvovýstupy v Moravském Krasu i po celém světě, nejlepší umístnění na světových závodech, mnohá ocenění.

Jestliže zapsané údaje neodpovídají skutečnosti nebo zcela chybí, kliknutím na tlačítko Editace karty lezce je můžete doplnit, opravit nebo přidat.


 Fotogalerie lezce


 Jmenovci(kyně)
Ondra Miroslav

 Bibliografie
 (2011):
HoroLezec, ročenka ČHS 2010
 (2012):
HoroLezec, ročenka ČHS 2011
 (2010):
HoroLezec, ročenka ČHS 2009
 (2013):
HoroLezec, ročenka ČHS 2012
 (2014):
HoroLezec, ročenka ČHS 2013
 (2015):
HoroLezec, ročenka ČHS 2014
Petr Pokorný (2015):
Sbohem, sedmikrásky!
Rostislav Tomanec (2004):
Ohlédnutí za rokem 2003












 Lokalizace prvovýstupů





 Poznámka ke grafu: u 2 cest není uveden datum prvovýstupu.

 Evidované prvovýstupy
cesta klasifikace rok
PREDÁTOR (PRAVÝ VELKÝ PŘEVIS - DUHOVÝ) 9a+ FR 0
SYNDROM BURANIN (STARÉ SKÁLY) 10 UIAA 0
ČERVENÝ TRPASLÍK (BAJEROVA SKÁLA) 9+ UIAA 2004
HORMON BURANIN (STARÉ SKÁLY) 10- UIAA 2004
CESTA VELKÉHO MEČE (STĚNY U SLOUPSKÉ JESKYNĚ) 10-/10 UIAA 2004
SNĚHURKA A 7 OSTRÝCH POKUSŮ (LIDOMORNA - J) 10- UIAA 2005
ČERTŮV RŮŽEK (NAD HOLŠTEJNSKOU JESKYNÍ - M) 9+ UIAA 2006
PANÍ ZIMA EXPRES (NAD HOLŠTEJNSKOU JESKYNÍ - M) 10 UIAA 2006
ZÁKAZ ZVRACENÍ (BÝČÍ SKÁLA (UVNITŘ JESKYNĚ) - J) 8 UIAA 2006
ZBYTKY NAD ZVRATKY (BÝČÍ SKÁLA (UVNITŘ JESKYNĚ) - J) 10 UIAA 2006
CIZÍ OBJEV (HRAD) 10 UIAA 2006
VABANK (NAD POUSTEVNOU) 9+ UIAA 2006
BIG BROTHER (STARÉ SKÁLY) 10 UIAA 2006
DOROVNÁNÍ (STARÉ SKÁLY) 9+ UIAA 2006
POMSTA TROSEČNÍKŮ (STARÉ SKÁLY) 10- UIAA 2006
VÝMĚNA MANŽELEK (STARÉ SKÁLY) 11- UIAA 2006
VYVOLENÍ (STARÉ SKÁLY) 10+ UIAA 2006
VELIKONOČNÍ HISTORKY DIREKT (HENRYHO STĚNA) 9+ UIAA 2006
CHARLES DARWIN (LIDOMORNA - J) 11- UIAA 2007
KOSTĚJ NESMRTELNÝ (LIDOMORNA - J) 11 UIAA 2007
PERLA VÝCHODU (LIDOMORNA - J) 11 UIAA 2007
BUSHMAN (STARÉ SKÁLY) 11- UIAA 2007
NETOLERANCE UPOCENCE (STARÉ SKÁLY) 10- UIAA 2007
S ČISTOU HLAVOU (LIDOMORNA - J) 10+/11- UIAA 2008
REAL CYBORG (BÝČÍ SKÁLA - M) 10 UIAA 2008
SKICROSS (BÝČÍ SKÁLA - M) 11- UIAA 2008
ROBINSON CRUSOE (STĚNA NAD PROPADÁNÍM) 11- UIAA 2008
EXPANZE (EVROPA) 11-/11 UIAA 2008
KOSOVO (EVROPA) 11-/11 UIAA 2008
MINIEXPANZE (EVROPA) 9- UIAA 2008
SCHENGEN (EVROPA) 11- UIAA 2008
DEPORTACE (INDIE ZEZADU) 11-/11 UIAA 2008
KEČUP (YOSEMITE - LEVÁ ČÁST (HAFTY)) 10 UIAA 2008
I PRO STARÉ BOJOVNÍKY (LIDOMORNA - J) 10+ UIAA 2009
KOSTITŘAS NESMRTELNÝ (LIDOMORNA - J) 11 UIAA 2009
ROŇ SLZY (VAŇOUSOVY DÍRY - M) 11- UIAA 2009
Z PEKLA ŠTĚSTÍ (RŮŽOVÁ VĚŽ) XIb Písk.Sasko 2009
VIA SACRA (LIDOMORNA - J) 10- UIAA 2010
KRABAT (VAŇOUSOVY DÍRY - M) 10 UIAA 2010
ECHOLOKACE (BÝČÍ SKÁLA (UVNITŘ JESKYNĚ) - J) 11 UIAA 2010
TANEC KUŘÁTEK (JÁCHYMKA - M) 11 UIAA 2010
PERLORODKA (LIDOMORNA - J) 11+ UIAA 2011
NA VĚKY VĚKŮ (VAŇOUSOVY DÍRY - M) 11-/11 UIAA 2011
SHOW ME REALITY (STARÉ SKÁLY) 11- UIAA 2011
TO TU JEŠTĚ NEBYLO (MALÝ ĎÁBEL) XIa Písk.Sasko 2011
VASIL VASIL (STARÉ SKÁLY) 12 UIAA 2013
KOMPLETACE (KRKAVKA - M) 8c+ FR 2014
SENZACE (KRKAVKA - M) 8c+ FR 2014
AGENT PROVOKATÉR (HRAD) 11-/11 UIAA 2015
CIZÍ AGENT (HRAD) 11 UIAA 2015
UMAMI (LIDOMORNA - J) 11- UIAA 2016
SCHWARZBIER (HENRYHO STĚNA) 10+ UIAA 2016
SEJÍT Z CESTY (HENRYHO STĚNA) 10 UIAA 2016

Jestiže nějaký starý prvovýstup tohoto lezce ve výše uvedeném seznamu chybí, znamená to, že na Skalních oblastech ČR není evidován. Tuto cestu lze dopsat v v sekci evidence skal a cest. Zde se nejprve proklikejte k dané skále a pak váš výstup zapište jako Zápis chybějící cesty. Pro tento typ zápisu se nemusíte nijak registrovat.








































Pohledy do historie lezení na skalách ČR

  • Galerie lezců na skalách ČR

  • Bibliografie vydané beletrie, časopisů, horolezeckých průvodců, samostatných novinových i webových článků a videí o historii lezení na skalách ČR a faksimilí historických Vrcholových knih a Protokolů o prvovýstupech

  • Webový časopis s originálními články o historii lezení na skalách ČR

  • Časová osa prvovýstupů na skalách ČR

  •  Databáze
    11512lezců v Galerii lezců
    75vydaných knih
    181novinových článků
    25webů
    193webových článků
    52Vrcholových knih
    2070Protokolů

    Potřebujete-li něco opravit
    nebo poradit, ozvěte se na
    zstrnad@netsystemas.com


    Aktuální informace lezcům |  Aktuálně platná omezení lezení |  Databáze sektorů, skal a cest na území ČR |  Dokumenty ochrany přírody |  Galerie horolezců |  Horolezecká bibliografie |  Metodické video k údržbě skal |  Orgány ochrany přírody |  Pravidla lezení pro nepískovcové skály v ČR |  Pravidla lezení pro pískovcové skály v ČR |  Přehled údržby skal |  Sektory se zákazy lezení |  Sezónní omezení lezení |  Správci skal |  Srážky v sektorech za posledních 24 hodin |  Teritoriální působnost vrcholových komisí |  Zákazy MG na skalách ČR |  Zápisy z jednání vrcholových komisí |  Mobilní aplikace Skalní oblasti ČR



    © Copyright 2004–2017 NETSYSTEM Int., a. s.
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu NETSYSTEM Int., a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru skalnioblasti.cz je NETSYSTEM Int, a. s., se sídlem Holého 936/10, 460 01 Liberec 1.

    Informace o reklamních plochách na serveru Skalní oblasti ČR