Galerie horolezců
Horolezecká bibliografie
Časopis "Pohledy do historie"
Časová osa
FAQ
Galerii horolezců - karta lezce
 
Úvod
A
B
C
Č
D
Ď
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
Ř
S
Š
T
U
V
W
Z
Ž
Fotky lezců
Fotogalerie na karet lezců
Jen karty spopisem
Jen lezkyně
Přidat novou kartu
Dušan 'Stoupa' Janák  

(1979)


Jestliže zapsané údaje neodpovídají skutečnosti nebo zcela chybí, kliknutím na tlačítko Editace karty lezce je můžete doplnit, opravit nebo přidat.


 Fotogalerie lezce

Dušan Janák (foto: Ivo Wondráček)

Dušan Janák (foto: Ivo Wondráček)
 Jmenovci(kyně)
Janák Dalibor
Janák Jiří
Janák Karel
Janák M.
Janák P.
Janák Tomáš
Janáková A.
Janáková K.

 Bibliografie
 (2014):
HoroLezec, ročenka ČHS 2013
 (2015):
HoroLezec, ročenka ČHS 2014
Petr Pokorný (2015):
Sbohem, sedmikrásky!

 Lokalizace prvovýstupů





 Poznámka ke grafu: u 5 cest není uveden datum prvovýstupu.

 Evidované prvovýstupy
cesta klasifikace rok
VARIANTA STĚNAVY (KRKAVČÍ SKÁLA - M) 7- UIAA 0
FRANKY DLOUHÁN (MODRÝ RYS - M) 6+ UIAA 0
SMRT KRÁSNÉ DÍVKY (EVROPA) 7 UIAA 0
NÁSTUPOVÁ VARIANTA CESTY BREKŮV NÁŘEK (HŘEBENÁČ) 7 UIAA 0
VARIANTA NÁSTUPU ŘVOUCÍ ČTYŘICÍTKY (SAXIFRAGA) 7- UIAA 0
FLEISCHBANK (KRKAVČÍ SKÁLA - M) 6 UIAA 1934
JAK JSEM VYHRÁL VÁLKU (KOSTELÍK - M) 8- UIAA 1997
ČOKUJ OPICU (OTEC, MATKA, SYN) 6+ UIAA 1998
SLEPÁ ULIČKA (VAŇOUSOVY DÍRY - M) 7- UIAA 1999
SNY O MAJETKU (KOSTELÍK - M) 6+ UIAA 2000
DOLOMITOMANIAK (KRKAVČÍ SKÁLA - M) 8 UIAA 2000
RÁKOSNÍČEK (KRKAVČÍ SKÁLA - M) 6+ UIAA 2000
TANEC NA STOŽÁRU (HŘEBENÁČ) 7+ UIAA 2000
SAXIFRAGMENT (SAXIFRAGA) 9 UIAA 2000
SAXININA ŠKVÍRKA (SAXIFRAGA) 7+ UIAA 2000
PRÁZDNINOVÁ STRATOSFÉRA (KATEŘINSKÝ PRST) 7- UIAA 2001
PORNOVZTAHY (BÝČÍ SKÁLA (UVNITŘ JESKYNĚ) - J) 7 UIAA 2002
ROZPRAVA O METODĚ (KOSTELÍK - M) 8 UIAA 2002
DÍTĚ Z ČISTÉHO NEBE (BERAN A ROREJSI) 7+ UIAA 2002
STAREJ STYL (HENRYHO STĚNA) 9- UIAA 2002
ŽÁKŮV ŽÁK (V BUČI - M) 8+/9- UIAA 2003
PAROHÁČ (KRKAVČÍ SKÁLA - M) 7+ UIAA 2003
PAROHAČKA (KRKAVČÍ SKÁLA - M) 6+ UIAA 2003
VÍTEJTE VE SPOLEČENSTVÍ (EVROPA) 6+ UIAA 2003
VELIKONOČNÍ HISTORKY (HENRYHO STĚNA) 8+/9- UIAA 2003
PŘECHOD PRO CHODCE (SUP) VIIIc Písk.Sasko 2003
ZMRZLÍ MUŽI (LIDOMORNA - J) 8+ UIAA 2004
CESTA SLEČNĚ MONICE (NAD POUSTEVNOU) 6+ UIAA 2004
KRVAVÝ ROMÁN (HENRYHO STĚNA) 9+/10- UIAA 2004
LA SCALA (STĚNA VEDLE PROPADÁNÍ - M) 6+ UIAA 2005
BOUŘE (NAD HOLŠTEJNSKOU JESKYNÍ - M) 8+ UIAA 2006
ZTOPOŘENÝ KRÁL (HRAD) 9- UIAA 2006
BUKOVÁ SPÁRA (BUKOVÁ) 5 UIAA 2006
OKO BERE (CYKLISTICKÁ) 4+ UIAA 2006
JAS 39 (LETECKÁ) 6- UIAA 2007
PRAVIDLA SOCIOLOGICKÉ METODY (KŮŇ A POLICEJNÍ) 6+ UIAA 2008
SLOVANSKÉ STAROŽITNOSTI (BÝČÍ SKÁLA - M) 9 UIAA 2009
SPRCHA (BÝČÍ ROH) 7 UIAA 2009
KOLÍK NA BEJKA (MACOCHA - VRCHOL) 8+ UIAA 2009
IDEOLOGIE A UTOPIE (KRKAVČÍ SKÁLA - M) 8+ UIAA 2010
STOUPŮV BLBÝ NÁZEV (STĚNY NAD SLOUPSKOU JESKYNÍ) 9- UIAA 2010
NOC DLOUHÝCH NOŽŮ (MACOCHA - KLENBA - M) V Welzenbach 2012
DALIZBOŘ A POTULNÍ PRÁSKAČI DO BOT (TŘI KAMENY U NOVÝCH LOSIN) 5- UIAA 2012

Jestiže nějaký starý prvovýstup tohoto lezce ve výše uvedeném seznamu chybí, znamená to, že na Skalních oblastech ČR není evidován. Tuto cestu lze dopsat v v sekci evidence skal a cest. Zde se nejprve proklikejte k dané skále a pak váš výstup zapište jako Zápis chybějící cesty. Pro tento typ zápisu se nemusíte nijak registrovat.








































Pohledy do historie lezení na skalách ČR

  • Galerie lezců na skalách ČR

  • Bibliografie vydané beletrie, časopisů, horolezeckých průvodců, samostatných novinových i webových článků a videí o historii lezení na skalách ČR a faksimilí historických Vrcholových knih a Protokolů o prvovýstupech

  • Webový časopis s originálními články o historii lezení na skalách ČR

  • Časová osa prvovýstupů na skalách ČR

  •  Databáze
    11511lezců v Galerii lezců
    75vydaných knih
    181novinových článků
    25webů
    193webových článků
    52Vrcholových knih
    2069Protokolů

    Potřebujete-li něco opravit
    nebo poradit, ozvěte se na
    zstrnad@netsystemas.com


    Aktuální informace lezcům |  Aktuálně platná omezení lezení |  Databáze sektorů, skal a cest na území ČR |  Dokumenty ochrany přírody |  Galerie horolezců |  Horolezecká bibliografie |  Metodické video k údržbě skal |  Orgány ochrany přírody |  Pravidla lezení pro nepískovcové skály v ČR |  Pravidla lezení pro pískovcové skály v ČR |  Přehled údržby skal |  Sektory se zákazy lezení |  Sezónní omezení lezení |  Správci skal |  Srážky v sektorech za posledních 24 hodin |  Teritoriální působnost vrcholových komisí |  Zákazy MG na skalách ČR |  Zápisy z jednání vrcholových komisí |  Mobilní aplikace Skalní oblasti ČR



    © Copyright 2004–2017 NETSYSTEM Int., a. s.
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu NETSYSTEM Int., a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru skalnioblasti.cz je NETSYSTEM Int, a. s., se sídlem Holého 936/10, 460 01 Liberec 1.

    Informace o reklamních plochách na serveru Skalní oblasti ČR