Galerie horolezců
Horolezecká bibliografie
Časopis "Pohledy do historie"
Časová osa
FAQ
Galerii horolezců - karta lezce
 
Úvod
A
B
C
Č
D
Ď
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
Ř
S
Š
T
U
V
W
Z
Ž
Fotky lezců
Fotogalerie na karet lezců
Jen karty spopisem
Jen lezkyně
Přidat novou kartu
Zuzana Hofmannová  

(1959 - 2012)

roz. Charvátová, vynikající česká horolezkyně světového formátu z Ústí nad Labem.

Jestliže zapsané údaje neodpovídají skutečnosti nebo zcela chybí, kliknutím na tlačítko Editace karty lezce je můžete doplnit, opravit nebo přidat.



Vlček Karel: Labské pískovce - Ostrov - Zuzana Charvátová - Hofmanová . Fotografováno v červenci 1987 Nikonem F3 na Dia.



Vlček Karel: Ostrov - Nedělní věž – Mžourův pilíř VIIb. Leze Zuzana Charvátová - Hofmanová. . Fotografováno v červenci 1987 Nikonem F3 na Dia.



Vlček Karel: Ostrov - Nedělní věž – Mžourův pilíř VIIb. Leze Zuzana Charvátová - Hofmanová.. Fotografováno v červenci 1987 Nikonem F3 na Dia.


 Fotogalerie lezce

Zuzana Hofmanová

Zuzana Hofmanová (1980, foto: Jan Krch)
 Jmenovci(kyně)
Hofmann(2) Jan

 Bibliografie
 (2013):
HoroLezec, ročenka ČHS 2012
Ivan Dieška, Václav Širl, B. Šišovská a kol. (1989):
HOROLEZECTVO encyklopédia
Karel Plechač (2014):
Doteky hvězd a stíny v horách“ - „Cesty k vrcholům"
Petr Jandík (2012):
Zuzana Hofmanová nesestoupila z Broad Peaku
 (2012):
Zuzana Hofmanová
Ondřej Kůs (2010):
Profesionálky: Hofmannová, pokořitelka osmitisícovek
 (2012):
Ústecká horolezkyně se nevrátila z osmitisícovky
 (2012):
Expedice Broad Peak: Zuzana Hofmannová
 (2012):
2012 CZ Light Expedition Diran - Broad Peak
Zuzana zmizela v Himálaji! Nevrátila se z výstupu na osmitisícovku
 (2012):
Hofmanová zemřela na Broad Peak
 (2012):
Zuzana Hofmannová
 (2012):
Horolezkyně Hofmanová se nevrátila z dvanácté nejvyšší hory světa Broad Peak
Evoluce Horoklubu Chomutov
 (2012):
Z Pamíru jsem snášel mrtvého kamaráda
Česká televize (2003):
České himalájské dobrodružství (3.)

 Lokalizace prvovýstupů





 Poznámka ke grafu: u 1 cest není uveden datum prvovýstupu.

 Evidované prvovýstupy
cesta klasifikace rok
SUCHÝ ZÁKON (ŠIROKÝ ROH) VIIIb Písk.Sasko 0
POSTRACH LABÁKU (ÚSTECKÁ VĚŽ) VIIIa Písk.Sasko 1978
MONTOVADLO (ŽLUTÁ STĚNA ŽLEBSKÁ - M) VIIa Písk.Sasko 1978
PŘÍMÁ ÚDOLNÍ CESTA (STRÁŽCE DOLNÍHO ŽLEBU) VIIb Písk.Sasko 1978
OTVÍRÁNÍ STUDÁNEK (SOVA - M) VIIa Písk.Sasko 1979
PŘEVISLÁ CESTA (ZBROJNOŠ) VI Písk.Sasko 1979
A JE TO! (VĚŽ U CESTY) VIIa Písk.Sasko 1983
ÚDOLNÍ CESTA (ZÁPADNÍ VĚŽ) VIIa Písk.Sasko 1983
CO JE TO (VĚŽ U CESTY) VIIa Písk.Sasko 1985

Jestiže nějaký starý prvovýstup tohoto lezce ve výše uvedeném seznamu chybí, znamená to, že na Skalních oblastech ČR není evidován. Tuto cestu lze dopsat v v sekci evidence skal a cest. Zde se nejprve proklikejte k dané skále a pak váš výstup zapište jako Zápis chybějící cesty. Pro tento typ zápisu se nemusíte nijak registrovat.








































Pohledy do historie lezení na skalách ČR

  • Galerie lezců na skalách ČR

  • Bibliografie vydané beletrie, časopisů, horolezeckých průvodců, samostatných novinových i webových článků a videí o historii lezení na skalách ČR a faksimilí historických Vrcholových knih a Protokolů o prvovýstupech

  • Webový časopis s originálními články o historii lezení na skalách ČR

  • Časová osa prvovýstupů na skalách ČR

  •  Databáze
    11768lezců v Galerii lezců
    75vydaných knih
    181novinových článků
    25webů
    193webových článků
    52Vrcholových knih
    2167Protokolů



    Potřebujete-li něco opravit
    nebo poradit, ozvěte se na
    zstrnad@netsystemas.com


    Aktuální informace lezcům |  Aktuálně platná omezení lezení |  Databáze sektorů, skal a cest na území ČR |  Dokumenty ochrany přírody |  Galerie horolezců |  Horolezecká bibliografie |  Metodické video k údržbě skal |  Orgány ochrany přírody |  Pravidla lezení pro nepískovcové skály v ČR |  Pravidla lezení pro pískovcové skály v ČR |  Přehled údržby skal |  Sektory se zákazy lezení |  Sezónní omezení lezení |  Správci skal |  Srážky v sektorech za posledních 24 hodin |  Teritoriální působnost vrcholových komisí |  Zákazy MG na skalách ČR |  Zápisy z jednání vrcholových komisí |  Mobilní aplikace Skalní oblasti ČR



    © Copyright 2004–2017 NETSYSTEM Int., a. s.
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu NETSYSTEM Int., a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru skalnioblasti.cz je NETSYSTEM Int, a. s., se sídlem Holého 936/10, 460 01 Liberec 1.

    Informace o reklamních plochách na serveru Skalní oblasti ČR