Galerie horolezců
Horolezecká bibliografie
Časopis "Pohledy do historie"
Časová osa
FAQ
Galerii horolezců - karta lezce
 
Úvod
A
B
C
Č
D
Ď
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
Ř
S
Š
T
U
V
W
Z
Ž
Fotky lezců
Fotogalerie na karet lezců
Jen karty spopisem
Jen lezkyně
Přidat novou kartu
Vladimír Haleš  

významný lezec, autor několika dnes klasických těžkých cest

Jestliže zapsané údaje neodpovídají skutečnosti nebo zcela chybí, kliknutím na tlačítko Editace karty lezce je můžete doplnit, opravit nebo přidat.


 Fotogalerie lezce

Vladimír Haleš (archiv Jindry Sochora)

Zleva Láďa Haleš, Mišák Melíšek a Miky Flanderka (archiv Jindřicha Sochora)

20 Jarda Haleš na Štědrý den ve Skaláku 1972 (archiv Jindřicha Sochora)

Zleva Láďa Haleš, dole Láďa Mejsnar, s flaškou vína Zdeněk Koťátko z Prachova, Honza Jiránek (archiv Jindry Sochora)

Drahoš Machaň (vlevo) a Vladimír Haleš (5.9.2015)
 Jmenovci(kyně)
Haleš Jaroslav
Haleš L.
Haleš 
Haleš ml. L.
Haleš ml. Vladimír

 Bibliografie
Jindřich Sochor (1981):
HO Turnov Ročenka 1980
Lucie Nováková (2014):
Hrdě, tvrdě, mazaně!
Jindřich Sochor (1978):
HO Turnov Ročenka 1977
Jindřich Sochor (1979):
HO Turnov Ročenka 1978
Jindřich Sochor (1980):
HO Turnov Ročenka 1979

 Lokalizace prvovýstupů






 Evidované prvovýstupy
cesta klasifikace rok
ODVEDENECKÁ CESTA (ZLATÁ VYHLÍDKA) VIIb JPK 1951
BIČ (DRÁŽĎANSKÁ VĚŽ) VII JPK 1951
HALEŠOVA STĚNA (MAJÁK) VIII JPK 1955
VZPOMÍNKOVÁ CESTA (DALIBORKA) VIIc JPK 1960

Jestiže nějaký starý prvovýstup tohoto lezce ve výše uvedeném seznamu chybí, znamená to, že na Skalních oblastech ČR není evidován. Tuto cestu lze dopsat v v sekci evidence skal a cest. Zde se nejprve proklikejte k dané skále a pak váš výstup zapište jako Zápis chybějící cesty. Pro tento typ zápisu se nemusíte nijak registrovat.








































Pohledy do historie lezení na skalách ČR

  • Galerie lezců na skalách ČR

  • Bibliografie vydané beletrie, časopisů, horolezeckých průvodců, samostatných novinových i webových článků a videí o historii lezení na skalách ČR a faksimilí historických Vrcholových knih a Protokolů o prvovýstupech

  • Webový časopis s originálními články o historii lezení na skalách ČR

  • Časová osa prvovýstupů na skalách ČR

  •  Databáze
    11524lezců v Galerii lezců
    75vydaných knih
    181novinových článků
    25webů
    193webových článků
    52Vrcholových knih
    2078Protokolů

    Potřebujete-li něco opravit
    nebo poradit, ozvěte se na
    zstrnad@netsystemas.com


    Aktuální informace lezcům |  Aktuálně platná omezení lezení |  Databáze sektorů, skal a cest na území ČR |  Dokumenty ochrany přírody |  Galerie horolezců |  Horolezecká bibliografie |  Metodické video k údržbě skal |  Orgány ochrany přírody |  Pravidla lezení pro nepískovcové skály v ČR |  Pravidla lezení pro pískovcové skály v ČR |  Přehled údržby skal |  Sektory se zákazy lezení |  Sezónní omezení lezení |  Správci skal |  Srážky v sektorech za posledních 24 hodin |  Teritoriální působnost vrcholových komisí |  Zákazy MG na skalách ČR |  Zápisy z jednání vrcholových komisí |  Mobilní aplikace Skalní oblasti ČR



    © Copyright 2004–2017 NETSYSTEM Int., a. s.
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu NETSYSTEM Int., a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru skalnioblasti.cz je NETSYSTEM Int, a. s., se sídlem Holého 936/10, 460 01 Liberec 1.

    Informace o reklamních plochách na serveru Skalní oblasti ČR