Galerie horolezců
Horolezecká bibliografie
Časopis "Pohledy do historie"
Časová osa
FAQ
Galerii horolezců - karta lezce
 
Úvod
A
B
C
Č
D
Ď
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
Ř
S
Š
T
U
V
W
Z
Ž
Fotky lezců
Fotogalerie na karet lezců
Jen karty spopisem
Jen lezkyně
Přidat novou kartu
Ondřej Beneš  

(1983)


Jestliže zapsané údaje neodpovídají skutečnosti nebo zcela chybí, kliknutím na tlačítko Editace karty lezce je můžete doplnit, opravit nebo přidat.


 Fotogalerie lezce

Ondřej Beneš (foto: Ivo Wondráček)
 Jmenovci(kyně)
Beneš Dalibor
Beneš F.
Beneš J.
Beneš Jindřich
Beneš Jiří
Beneš Jiří
Beneš Josef
Beneš Karel
Beneš Lubomír
Beneš M.
Beneš Martin
Beneš Otomar
Beneš P.
Beneš Stanislav
Beneš Václav
Beneš Vladimír
Beneš 
Benešová E.
Benešová Lenka
Benešová M.
Benešová Magda

 Bibliografie
BENEŠ Ondřej a JEŽEK Jaroslav (2010):
Děčínský Sněžník - Sektor Pod rozhlednou
 (2014):
HoroLezec, ročenka ČHS 2013
SUCHÝ Zdeněk, BENEŠ Ondřej (2014):
Bouldertopo Modřín / Sněžník
 (2015):
HoroLezec, ročenka ČHS 2014
Simona Ulmonová (2006):
Něco málo z historie lezení v Labském údolí



 Lokalizace prvovýstupů






 Evidované prvovýstupy
cesta klasifikace rok
TANGO TIPICHO (HERKULES) VIIIc Písk.Sasko 1997
ROZCAPENÍ BOBŘI (BRATRSKÁ VĚŽ) IXb Písk.Sasko 1998
VYSMÁTÁ HRANA IXC, (LABSKÝ NIC - M) Xa Písk.Sasko 2000
ZAKÁZANÁ SPÁRA (MALÝ ĎÁBEL) VIIIa Písk.Sasko 2000
JITRO KOUZELNÍKŮ (NALEPENÁ VĚŽ ) IXa Písk.Sasko 2000
PSÍ VOJÁCI (INDIÁN ) IXb Písk.Sasko 2001
ZELENÝ RAOUL (INDIÁNKA (JUBILEJNÍ VĚŽ) ) VIIIc Písk.Sasko 2001
PATAGONIE, NEVER MORE (RUMUNSKÁ STĚNA - M) IXa Písk.Sasko 2001
CESTA DO NEBE (PREZIDENT - M) IXc Písk.Sasko 2001
VODNÍ SVĚT (ČERNÝ PETR - M) Xa Písk.Sasko 2002
DOLNÍ ZJEB (KULICH - M) IXc Písk.Sasko 2002
UTAJENÝ SKUTEČNOSTI (NALEPENÁ VĚŽ ) IXa Písk.Sasko 2002
THC (PROTĚŽOVÁ VĚŽ ) XIb Písk.Sasko 2002
POLOČAS NEČASU (PROTON - M) VIIIc Písk.Sasko 2002
VERTIKÁLNÍ POKUŠENÍ (BLEŠÍ TRH - M) Xa Písk.Sasko 2003
VIETNAM (ĎÁBLOVA STĚNA - M) IXb Písk.Sasko 2003
NEJSLABŠÍ, MÁTE PADÁKA (DIKTÁTOR - M) XIa Písk.Sasko 2003
STARÁ ZÁLEŽITOST (DIKTÁTOR - M) Xa Písk.Sasko 2003
AMORES PERROS (GILOTINA - M) Xc Písk.Sasko 2003
KRÁTKÝ KOUŘ (HULÍCÍ SALÓNEK - M) IXb Písk.Sasko 2003
EXTÁZE (JÁNOŠÍK) IXc Písk.Sasko 2003
RYCHLE A ZBĚSILE (LABSKÁ PANNA) IXc Písk.Sasko 2003
SAFARI (MONOLIT - M) Xa Písk.Sasko 2003
NÁDHERA (ORLÍK - M) Xa Písk.Sasko 2003
BLACK & WHITE (PROTĚŽOVÁ VĚŽ ) Xb Písk.Sasko 2003
MONGOL PÁRTY (PROTĚŽOVÁ VĚŽ ) XIb Písk.Sasko 2003
VZOR 2003 (RYBÁŘSKÁ BAŠTA - M) IXb Písk.Sasko 2003
LA BOMBA (SICILSKÁ STĚNA - M) Xb Písk.Sasko 2003
ROZMARNÉ LETO (STRÁŽCE JÍLOVÉHO DOLU ) IXa Písk.Sasko 2003
CESTA DO BUDOUCNOSTI (VÝCHODNÍ ROH) IXa Písk.Sasko 2003
MILKY WAY (VÝCHODNÍ ROH) Xa Písk.Sasko 2003
PLANETA OPIC (ZAROSTLÁ VĚŽ ) Xa Písk.Sasko 2003
MAGICKÝ HOUBIČKY (HAVRANÍ STĚNA - M) IXb Písk.Sasko 2003
ČESKÁ SODA (MAJDALÉNA - M) IXb Písk.Sasko 2003
LEVITACE (MAJDALÉNA - M) IXc Písk.Sasko 2003
CIRKUS (PRĎOLA) IXb Písk.Sasko 2003
MALÝ PIVO (PRĎOLA) VIIIa Písk.Sasko 2003
SVATÝ MUŽ (RŮŽOVÁ VĚŽ) VIIIc Písk.Sasko 2003
NAPŮL CESTY (BLEŠÍ TRH - M) IXc Písk.Sasko 2004
ÚTĚK (DIKTÁTOR - M) Xb Písk.Sasko 2004
LETY MIMO (GILOTINA - M) Xa Písk.Sasko 2004
ANDĚLSKÝ PRACH (KAZATELNA) IXa Písk.Sasko 2004
ČEŠI ČECHŮM (OTESÁNEK) VIIIc Písk.Sasko 2004
LAST MINUTE (PROTĚŽOVÁ VĚŽ ) Xc Písk.Sasko 2004
JEDENÁCTÉHO ZÁŘÍ (VEŘEJNÝ DŮM - M) Xa Písk.Sasko 2004
KOMA (KORMIDELNÍK - M) Xc Písk.Sasko 2004
RÁJ NA ZEMI (RŮŽOVÁ VĚŽ) Xb Písk.Sasko 2004
HNIDOHNUS (SOVÍ VĚŽ) IXc Písk.Sasko 2004
POZOR SCHOD (INDIÁNKA (JUBILEJNÍ VĚŽ) ) IXa Písk.Sasko 2005
CELIBÁT (JEPTIŠKA) VIIIc Písk.Sasko 2005
NIRVANA (DĚČÍNSKÁ VĚŽ ) XIa Písk.Sasko 2005
SLALOM (POSEIDON - M) IXc Písk.Sasko 2005
SMOG (PRAŽSKÁ STĚNA - M) Xa Písk.Sasko 2005
ŘÍMSKÁ ZKRATKA (VELKÁ OSTROVSKÁ STĚNA - M) Xa Písk.Sasko 2005
KRVAVÁ LÁZEŇ (VĚŽ NAD STRŽÍ) Xb Písk.Sasko 2005
KRVAVÁ RADOST (VĚŽ NAD STRŽÍ) Xb Písk.Sasko 2005
CIK CAK (NEBESKÁ BRÁNA - M) IXa Písk.Sasko 2006
21 GRAMŮ (RŮŽOVÁ VĚŽ) IXc Písk.Sasko 2006
JARNÍ TÁNÍ (SEVERNÍ TYRŠOVA VĚŽ) IXa Písk.Sasko 2006
NAPŘÍČ OSUDEM (SEVERNÍ TYRŠOVA VĚŽ) Xa Písk.Sasko 2006
PAN NETOPÝR (SEVERNÍ TYRŠOVA VĚŽ) IXb Písk.Sasko 2006
ANDĚL PÁNĚ (KAZATELNA) IXa Písk.Sasko 2007
ČISTÍRNA (KAZATELNA) Xa Písk.Sasko 2007
TOTAL BRUTAL (KAZATELNA) Xb Písk.Sasko 2007
ŠOK (BERMUDSKY TROJÚHELNÍK - M) Xb Písk.Sasko 2007
TŘI NOSÁČI TANKUJÍ SUPER (BERMUDSKY TROJÚHELNÍK - M) VIIIb Písk.Sasko 2007
VESNA (KORUNA JESKYNĚ ) IXa Písk.Sasko 2007
ŠTĚSTÍ (RŮŽOVÁ VĚŽ) Xa Písk.Sasko 2007
MĚSTO BOHŮ (SEVERNÍ TYRŠOVA VĚŽ) Xa Písk.Sasko 2007
A BUDE HŮŘ (PODZIMNÍ VĚŽ) IXb Písk.Sasko 2007
TŘICÍTKA (ŠIROKÁ VĚŽ) Xa Písk.Sasko 2007
HOT DAY (VELKÁ OSTROVSKÁ STĚNA - M) Xb Písk.Sasko 2007
VARIANTA (URAKOVA HORA) VIIIa Písk.Sasko 2007
RESET (MEDVĚDÍ STĚNA - M) IXc Písk.Sasko 2008
V PÁTEK TŘINÁCTÉHO (MEDVĚDÍ STĚNA - M) IXb Písk.Sasko 2008
JARNÍ SLUNCE (OZVĚNA - M) IXa Písk.Sasko 2008
ČISTEJ STYL (PRAŽSKÁ STĚNA - M) Xb Písk.Sasko 2008
KING´S LINE (RŮŽOVÁ VĚŽ) XIb Písk.Sasko 2008
V 11 (HŘÍBEČEK) IXa Písk.Sasko 2009
NENÁVIST (KORMIDELNÍK - M) IXc Písk.Sasko 2009
ŠIMON (PLANETA ) Xa Písk.Sasko 2009
HUMIDITA (ŠPÍNA - M) Xa Písk.Sasko 2009
TO TU JEŠTĚ NEBYLO (MALÝ ĎÁBEL) XIa Písk.Sasko 2011
BETOM (VEŘEJNÝ DŮM - M) XIc Písk.Sasko 2011
WALK ON THE WILD SIDE (KIWAN - M) IXc Písk.Sasko 2014
VÝMĚNA GENERACÍ (KOSÍ VĚŽ) XIa Písk.Sasko 2015

Jestiže nějaký starý prvovýstup tohoto lezce ve výše uvedeném seznamu chybí, znamená to, že na Skalních oblastech ČR není evidován. Tuto cestu lze dopsat v v sekci evidence skal a cest. Zde se nejprve proklikejte k dané skále a pak váš výstup zapište jako Zápis chybějící cesty. Pro tento typ zápisu se nemusíte nijak registrovat.








































Pohledy do historie lezení na skalách ČR

  • Galerie lezců na skalách ČR

  • Bibliografie vydané beletrie, časopisů, horolezeckých průvodců, samostatných novinových i webových článků a videí o historii lezení na skalách ČR a faksimilí historických Vrcholových knih a Protokolů o prvovýstupech

  • Webový časopis s originálními články o historii lezení na skalách ČR

  • Časová osa prvovýstupů na skalách ČR

  •  Databáze
    11512lezců v Galerii lezců
    75vydaných knih
    181novinových článků
    25webů
    193webových článků
    52Vrcholových knih
    2070Protokolů

    Potřebujete-li něco opravit
    nebo poradit, ozvěte se na
    zstrnad@netsystemas.com


    Aktuální informace lezcům |  Aktuálně platná omezení lezení |  Databáze sektorů, skal a cest na území ČR |  Dokumenty ochrany přírody |  Galerie horolezců |  Horolezecká bibliografie |  Metodické video k údržbě skal |  Orgány ochrany přírody |  Pravidla lezení pro nepískovcové skály v ČR |  Pravidla lezení pro pískovcové skály v ČR |  Přehled údržby skal |  Sektory se zákazy lezení |  Sezónní omezení lezení |  Správci skal |  Srážky v sektorech za posledních 24 hodin |  Teritoriální působnost vrcholových komisí |  Zákazy MG na skalách ČR |  Zápisy z jednání vrcholových komisí |  Mobilní aplikace Skalní oblasti ČR



    © Copyright 2004–2017 NETSYSTEM Int., a. s.
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu NETSYSTEM Int., a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru skalnioblasti.cz je NETSYSTEM Int, a. s., se sídlem Holého 936/10, 460 01 Liberec 1.

    Informace o reklamních plochách na serveru Skalní oblasti ČR