Galerie horolezců
Horolezecká bibliografie
Časopis "Pohledy do historie"
Časová osa
FAQ
Galerii horolezců - karta lezce
 
Úvod
A
B
C
Č
D
Ď
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
Ř
S
Š
T
U
V
W
Z
Ž
Fotky lezců
Fotogalerie na karet lezců
Jen karty spopisem
Jen lezkyně
Přidat novou kartu
Václav Širl  

(1944)

Významný lezec druhé poloviny 20. století, v letech 1973 - 1974 reprezentant ČSSR, autor řady metorickch publikací a funkcionář ČSTV.

Jestliže zapsané údaje neodpovídají skutečnosti nebo zcela chybí, kliknutím na tlačítko Editace karty lezce je můžete doplnit, opravit nebo přidat.



Karel Vlček - " Šedý ": Příhrazy - Příhrazské věže. Střechovitá spára od Čihuly. Leze Václav Širl



Karel Vlček - " Šedý ": Příhrazy - Příhrazské věže. Střechovitá spára od Čihuly. Leze Václav Širl


 Fotogalerie lezce


 Bibliografie
Ivan Dieška, Václav Širl, B. Šišovská a kol. (1989):
HOROLEZECTVO encyklopédia
Petr Štěpán (2000):
Papere La Puti
Jiří Chára (2009):
Gratulace k 1. narozeninám
Václav Širl (1977):
Horolezci do nového roku - 1977
Petr Jandík (2007):
Šárka v 7:00
František Vítek (2002):
Seznam československých resp. českých výstupů severní stěnou Eigeru
Petr Jandík (2012):
Zuzana Hofmanová nesestoupila z Broad Peaku

 Lokalizace prvovýstupů





 Poznámka ke grafu: u 1 cest není uveden datum prvovýstupu.

 Evidované prvovýstupy
cesta klasifikace rok
DĚČÍNSKÝ ODKAZ (VÝCHODNÍ STĚNA) 6 UIAA 0
ÚDOLNÍ CESTA (PLOTNOVÁ VĚŽ) VI Písk.Sasko 1963
JIŽNÍ HRANA (KUKAČKA) III Písk.Sasko 1963
KOMÍN (KUKAČKA) III Písk.Sasko 1963
ÚDOLNÍ CESTA (KUKAČKA) V Písk.Sasko 1963
JIHOVÝCHODNÍ CESTA (STELZIGŮV KÁMEN) IV Písk.Sasko 1963
ÚDOLNÍ CESTA (STELZIGŮV KÁMEN) IV Písk.Sasko 1963
VŘESOVÁ CESTA (VĚŽ SUCHÉ KAMENICE) V Písk.Sasko 1963
ÚDOLNÍ STĚNA (IROQUI) VII JPK 1965
ROZPĚRNÝ KOMÍN (HAVRANÍ JEHLA ) V Písk.Sasko 1966
STRAKATÁ DUHA (KŘÍŽOVÁ VĚŽ) VIIb Písk.Sasko 1967
STRAKATÁ DUHA - VAR. (KŘÍŽOVÁ VĚŽ) VI Písk.Sasko 1967
TANEC MEZI VEJCI (PEVNOST (BECKSTEIN)) VIIb Písk.Sasko 1967
13. PLAT (STARÁ VÁCLAVSKÁ STĚNA (STARÁ WENZELOVA STĚNA)) VI Písk.Sasko 1967
RAŠENÍ JARA (FARAON) VIIa Písk.Sasko 1967
ŠEPOT KVĚTIN (DUHOVÁ VĚŽ) VIIc Písk.Sasko 1967
ZUBY NEHTY (DUHOVÁ VĚŽ) VIIc Písk.Sasko 1967
NERVOVÉ ZHROUCENÍ (ROLLING STONE) VIIa Písk.Sasko 1967
PARADOX (ROLLING STONE) V Písk.Sasko 1967
ANTIGRAVITAČNÍ KOMPLEX (SEVERNÍ TYRŠOVA VĚŽ) VIIa Písk.Sasko 1967
SONÁTA VERTIKÁLNÍHO ŽIVOTA (SEVERNÍ TYRŠOVA VĚŽ) VIIb Písk.Sasko 1967
IQ-150 (SKLENĚNÝ VRCH) VIIc Písk.Sasko 1967
KŘIŠŤÁLOVÝ TRAVERZ (SKLENĚNÝ VRCH) VI Písk.Sasko 1967
ŽLUTÁ RŮŽE (SEN O ŽLUTÉ RŮŽI) (TRŮN) VIIb Písk.Sasko 1967
LÁSKA ZHRZENÁ (PODMOKELSKÁ) VIIc JPK 1968
CESTA DOBRODRUHŮ, ŠÍLENCŮ, OKLAMANÝCH MILENCŮ (ROZPĚRNÁ CESTA) (HUBERT) VII JPK 1968
LÁMAVÁ STĚNA (ŽELEZNÉ VĚŽE) VIIa Písk.Sasko 1968
REZAVÝ NŮŽ (FARAON) VI Písk.Sasko 1968
STARÁ CESTA - VAR. (ŽLEBSKÁ JEHLA ) VIIb Písk.Sasko 1968
JSTE PŘIJAT (VŘESOVÁ VĚŽ) VI Písk.Sasko 1968
CESTA ZE STRŽE (ZBROJNOŠ) VIIa Písk.Sasko 1969
CESTA NA VIDLIČKU (DĚRAVÁ VĚŽ ) VIIa Písk.Sasko 1970
ÚDOLNÍ CESTA (VEZÍR) VI Písk.Sasko 1971
PACIFIK (MLYNÁŘSKÁ STĚNA - M) VIIa Písk.Sasko 1976
PROCHÁZKA ARÉNOU (TOREADOR) IV Písk.Sasko 1976
VZPURNÝ BÝK (TOREADOR) V Písk.Sasko 1976
VÝCHODNÍ STĚNA (PORCELÁNOVÁ STĚNA - M) V Písk.Sasko 1978
POSTRACH LABÁKU (ÚSTECKÁ VĚŽ) VIIIa Písk.Sasko 1978
MONTOVADLO (ŽLUTÁ STĚNA ŽLEBSKÁ - M) VIIa Písk.Sasko 1978
YOSEMITE, YOSEMITE (ŽLUTÁ STĚNA ŽLEBSKÁ - M) VIIc Písk.Sasko 1978
DIVOKÝ ROMSDAL (KARLOVA STĚNA - M) VIIc Písk.Sasko 1979
POLÁRNÍ LÉTO (BÍLÁ STĚNA - M) VIIa Písk.Sasko 1985
SLABÉ KAFE (BÍLÁ STĚNA - M) VIIIb Písk.Sasko 1985
KOSMICKÝ PROGRAM (SOKOLÍ VĚŽ) VIIIb JPK 1985
BEZ KLOBOUKU BOS (VRCHOL S KŘÍŽEM) VIIb Písk.Sasko 1986
SRAZ DŮCHODCŮ (ATEISTA) V Písk.Sasko 2008
BERKLYHO SYNDROM (JUMBO) V Písk.Sasko 2008
JIŽNÍ HRANA (JUMBO) V Písk.Sasko 2008

Jestiže nějaký starý prvovýstup tohoto lezce ve výše uvedeném seznamu chybí, znamená to, že na Skalních oblastech ČR není evidován. Tuto cestu lze dopsat v v sekci evidence skal a cest. Zde se nejprve proklikejte k dané skále a pak váš výstup zapište jako Zápis chybějící cesty. Pro tento typ zápisu se nemusíte nijak registrovat.








































Pohledy do historie lezení na skalách ČR

  • Galerie lezců na skalách ČR

  • Bibliografie vydané beletrie, časopisů, horolezeckých průvodců, samostatných novinových i webových článků a videí o historii lezení na skalách ČR a faksimilí historických Vrcholových knih a Protokolů o prvovýstupech

  • Webový časopis s originálními články o historii lezení na skalách ČR

  • Časová osa prvovýstupů na skalách ČR

  •  Databáze
    11514lezců v Galerii lezců
    75vydaných knih
    181novinových článků
    25webů
    193webových článků
    52Vrcholových knih
    2070Protokolů

    Potřebujete-li něco opravit
    nebo poradit, ozvěte se na
    zstrnad@netsystemas.com


    Aktuální informace lezcům |  Aktuálně platná omezení lezení |  Databáze sektorů, skal a cest na území ČR |  Dokumenty ochrany přírody |  Galerie horolezců |  Horolezecká bibliografie |  Metodické video k údržbě skal |  Orgány ochrany přírody |  Pravidla lezení pro nepískovcové skály v ČR |  Pravidla lezení pro pískovcové skály v ČR |  Přehled údržby skal |  Sektory se zákazy lezení |  Sezónní omezení lezení |  Správci skal |  Srážky v sektorech za posledních 24 hodin |  Teritoriální působnost vrcholových komisí |  Zákazy MG na skalách ČR |  Zápisy z jednání vrcholových komisí |  Mobilní aplikace Skalní oblasti ČR



    © Copyright 2004–2017 NETSYSTEM Int., a. s.
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu NETSYSTEM Int., a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru skalnioblasti.cz je NETSYSTEM Int, a. s., se sídlem Holého 936/10, 460 01 Liberec 1.

    Informace o reklamních plochách na serveru Skalní oblasti ČR