Galerie horolezců
Horolezecká bibliografie
Časopis "Pohledy do historie"
Časová osa
FAQ
Galerii horolezců - karta lezce
 
Úvod
A
B
C
Č
D
Ď
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
Ř
S
Š
T
U
V
W
Z
Ž
Fotky lezců
Fotogalerie na karet lezců
Jen karty spopisem
Jen lezkyně
Přidat novou kartu
Pavel Ščevlík  

(1948)


Jestliže zapsané údaje neodpovídají skutečnosti nebo zcela chybí, kliknutím na tlačítko Editace karty lezce je můžete doplnit, opravit nebo přidat.


 Fotogalerie lezce

Pavel Ščevlík: Tak to je mimořádná zajímavá fotka. Po mé pravé ruce je Pavel Stříbrný a po mé levé ruce je Hynek Janát, v té době mluvčí Charty 77. Bohužel zemřel brzo po revoluci. Byl to filozof a teolog a hlavně úžasný chlapík, který nás v mnohém, svým myšlením ovlivnil. Hrozně rád jsem s ním chodil na pivo ke Štice a také za ním pro literaturu do Náprstkova muzea, kde uklízel.

List z 1. dílu monografie HO Turnov (Jindřich Sochor, 1986-1987)

Drábky,Kočka-u kruhu Jiří ' Žebro' Jeřábek, leze Pavel Ščevlík (1967)

Před Karouškárnou ve Skaláku v roce 1969 zleva Jan Chroust Procházka, Pavel Ščevlík.

 Připojené fotografie

Pavel Ščevlík dává kruh při prvovýstupu cestou Konec prázdnin na Poustevníka ve Skaláku (31.8.1984, archiv Pavla Ščevlíka). (cesta)
 Jmenovci(kyně)
Ščevlík Marian
Ščevlíková Alexandra

 Bibliografie
Jindřich Sochor (1988):
Monografie členů oddílu 1986-1987 HO TJ Český Ráj (1.)
Jindřich Sochor (1987):
MT.KUMGANG-SAN DIAMANTOVÉ HORY
František Vítek (2002):
Seznam československých resp. českých výstupů severní stěnou Eigeru
Pavel Ščevlík:
Skalní muž 1985

 Lokalizace prvovýstupů






 Evidované prvovýstupy
cesta klasifikace rok
SPIRÁLOVÁ CESTA - HUBENÁ NÁBLIŽKA (MALÁ SMRTKA) IV Písk.Sasko 1964
JIŽNÍ CESTA (MASKA) IV JPK 1965
ZÁPADNÍ STĚNA (PĚSTIČKA) V JPK 1965
SVÁTEČNÍ CESTA (BRATRSKÁ VĚŽ) VI JPK 1965
SPÁRKA (ČERVENCOVÁ) III JPK 1965
PRAVÁ HRANA (DĚRAVEC) IV JPK 1965
VÝCHODNÍ CESTA (DVOJITÁ VĚŽ) IV JPK 1965
ŠČEVLÍKOVA CESTA (BROUČEK) V JPK 1965
CESTA SKORO NA SPADNUTÍ (BAŽINÁČ) II JPK 1966
LEVÁ SEVEROZÁPADNÍ SPÁRA (DUHOVÁ VĚŽ) III JPK 1966
MÍRNĚ DO KOPCE (HÁDANKÁŘ) VII JPK 1966
PŘEPADEM (STRÁŽCE) VI JPK 1966
PODZIMNÍ CESTA (KVĚTOVÁ) VI JPK 1966
NORMÁLNÍ CESTA (PILÍŘOVÁ) (HUBERT) III JPK 1966
SEVEROZÁPADNÍ CESTA (KORAK) V JPK 1966
SEVERNÍ VARIANTA (MUCHOVA VĚŽ) VIIb JPK 1966
PRVNÍ CESTA (NIKITOVA LEBKA) III Písk.Sasko 1966
PŘEKROK (NIKITOVA LEBKA) IV Písk.Sasko 1966
SEVEROZÁPADNÍ HRANA (NIKITOVA LEBKA) II Písk.Sasko 1966
VARIANTA ÚDOLNÍ CESTY (KOŘENSKÉHO VĚŽ) VII JPK 1967
PIKLESOVSKÁ CESTA (PYTLÁK) V JPK 1967
SLUNNÁ HRANA (PYTLÁK) V JPK 1967
CESTA PŘEPADEM (KOZEL) III JPK 1967
ÚDOLNÍ STĚNA (RADÍLEK) III JPK 1967
VÝCHODNÍ HRANA (HUBKŮV ODKAZ) (DRÁB) VIIb Písk.Sasko 1967
19 NERVOVÉ ZHROUCENÍ (DRÁBSKÝ MASÍV - M) VIIa Písk.Sasko 1967
ÚDOLNÍ CESTA (TRUBKOVÁ JEHLA) VIIa Písk.Sasko 1967
NILE SONG (CENTRÁLNÍ MASIV - M) VIIc JPK 1970
HITPARÁDA (DUHOVÁ VĚŽ) VI JPK 1970
ROZLOUČENÍ (OBŘÍ SKÁLA) VIIc JPK 1970
PŘEVISLÝ KOUT (PEKLO) VI JPK 1970
SPÁRA JEDNÉ PLAVOVLÁSKY (PŘÁTELSKÁ) VI JPK 1970
PODZIMNÍ - DVOUKRUHOVÁ VARIANTA (KVĚTOVÁ) VI JPK 1970
DANIELE DO VÍNKU (STAŘEC) VII JPK 1970
EPITAF BEATLES (VRATA) VII JPK 1970
KYTKA NA HROB (SAMOTÁŘKA) VIIc JPK 1970
ŠIROKÝ KOMÍN (KOZEL) III JPK 1971
ZÁPADNÍ HRANA (KOZEL) III JPK 1971
JAM SESSION (BRATRSKÁ VĚŽ) IV JPK 1971
JARNÍ BLUES (ČERVENÉ KAMENY (VYHLÍDKA)) VII JPK 1972
PŘESKOK (KOZEL) Přeskok 1 JPK 1972
CHAMELEONOVA SPÁRA (MALÁ HRADBA) V JPK 1972
ŠAVLE, MEČE (MALÁ VRATA) VII JPK 1972
BOBŘÍK KVASU (SKAUTSKÁ VĚŽ) VIIb JPK 1973
NÁVŠTĚVA U TETY MARKÉTKY (ZASTRČENÁ) V JPK 1973
OKRUHOVANÁ (BAŽINÁČ) VI JPK 1974
VZPOMÍNKY NA BUDOUCNOST (NÁHROBNÍ KÁMEN) VI JPK 1974
VARIANTA C. ZA PÁR (SKAUT (PIONÝR, NOVÁKOVY VĚŽE)) VIIIb JPK 1974
ODPOLEDNÍ PROCHÁZKA (KHUNOVA SKALKA) III JPK 1974
CESTA POHODY (KŘOVÁK) IV JPK 1974
JÁMA A KYVADLO (NORSKÁ VĚŽ) VI JPK 1974
ŽLOUTENKA (HRADNÍ KAMENY) V JPK 1974
ZBYTKY DOJÍDÁM (HRADNÍ MASÍV - M) V JPK 1974
DO KORUNY CHODÍM (MALÁ HRADBA) VI JPK 1974
HONZOVA CESTA (VARTA) VIIb JPK 1974
ODPOLEDNÍ CESTA (MALÝ HAVRAN) IV JPK 1974
SLEPÁ VÍRA (ČERVENÉ KAMENY (VYHLÍDKA)) VIIb JPK 1976
SYMPATIE K ĎÁBLU (ČERVENÉ KAMENY (VYHLÍDKA)) VII JPK 1976
VARIANTA NÁHORNÍ CESTY. (SLOUPEK) III JPK 1976
SEVERNÍ HRANA (STŘÍPEK) III JPK 1976
SEVEROVÝCHODNÍ CESTA (STŘÍPEK) III JPK 1976
VÝLETNÍ CESTA Z ÚDOLÍ. (Strážce vesnice) VII JPK 1977
NEDEJ BOŽE (ŽEBRÁK) VIIb JPK 1979
ČERNÝ SABAT (BARIKÁDA) VIII JPK 1979
HLAVA PLNÁ SEMENE (JARNÍ) VIIc JPK 1979
DEFLORACE (Panna) VIIb JPK 1979
BREAKOUT (MALÁ HRADBA) VIIb JPK 1980
SMUTNÉ OČI ERICA CLAPTONA (VĚTRNÍK) VIIb JPK 1981
KOMEDIE (DIVADELNÍ) IV JPK 1981
ZVONĚNÍ ZA ŘEPANA (ZVONICE) VIIc JPK 1981
POD SLANĚNÍM (ŠPALEK) II Písk.Sasko 1981
KZP 83 (OTTOVY VĚŽE) VIIb JPK 1983
HRANOU (TYMPÁN) III JPK 1983
REIBUNG WEG (TYMPÁN) IV JPK 1983
HON NA ČARODĚJNICE (PANENSKÉ VĚZENÍ) VI JPK 1984
HŘÍCH MLÁDÍ (PŘÁTELSKÁ) VII JPK 1984
KUŘÁCKÝ SALÓNEK (DOUTNÍK) VIIc JPK 1984
KONEC PRÁZDNIN (POUSTEVNÍK) VIIb JPK 1984
PEPKOVI NA PŘÁNÍ (CIMBÁLOVA STĚNA - M) V JPK 1987
SKOŘICOVÝ PUDINK (CIMBÁLOVA STĚNA - M) III JPK 1987
ZKRATKOU NA POHOŘ (CIMBÁLOVA STĚNA - M) IV JPK 1987
JOSKOVY „ABRAHÁMOVINY (CIMBÁLOVA STĚNA - M) VI JPK 1988

Jestiže nějaký starý prvovýstup tohoto lezce ve výše uvedeném seznamu chybí, znamená to, že na Skalních oblastech ČR není evidován. Tuto cestu lze dopsat v v sekci evidence skal a cest. Zde se nejprve proklikejte k dané skále a pak váš výstup zapište jako Zápis chybějící cesty. Pro tento typ zápisu se nemusíte nijak registrovat.








































Pohledy do historie lezení na skalách ČR

  • Galerie lezců na skalách ČR

  • Bibliografie vydané beletrie, časopisů, horolezeckých průvodců, samostatných novinových i webových článků a videí o historii lezení na skalách ČR a faksimilí historických Vrcholových knih a Protokolů o prvovýstupech

  • Webový časopis s originálními články o historii lezení na skalách ČR

  • Časová osa prvovýstupů na skalách ČR

  •  Databáze
    11511lezců v Galerii lezců
    75vydaných knih
    181novinových článků
    25webů
    193webových článků
    52Vrcholových knih
    2069Protokolů

    Potřebujete-li něco opravit
    nebo poradit, ozvěte se na
    zstrnad@netsystemas.com


    Aktuální informace lezcům |  Aktuálně platná omezení lezení |  Databáze sektorů, skal a cest na území ČR |  Dokumenty ochrany přírody |  Galerie horolezců |  Horolezecká bibliografie |  Metodické video k údržbě skal |  Orgány ochrany přírody |  Pravidla lezení pro nepískovcové skály v ČR |  Pravidla lezení pro pískovcové skály v ČR |  Přehled údržby skal |  Sektory se zákazy lezení |  Sezónní omezení lezení |  Správci skal |  Srážky v sektorech za posledních 24 hodin |  Teritoriální působnost vrcholových komisí |  Zákazy MG na skalách ČR |  Zápisy z jednání vrcholových komisí |  Mobilní aplikace Skalní oblasti ČR



    © Copyright 2004–2017 NETSYSTEM Int., a. s.
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu NETSYSTEM Int., a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru skalnioblasti.cz je NETSYSTEM Int, a. s., se sídlem Holého 936/10, 460 01 Liberec 1.

    Informace o reklamních plochách na serveru Skalní oblasti ČR