Galerie horolezců
Horolezecká bibliografie
Časopis "Pohledy do historie"
Časová osa
FAQ
Galerii horolezců - karta lezce
 
Úvod
A
B
C
Č
D
Ď
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
Ř
S
Š
T
U
V
W
Z
Ž
Fotky lezců
Fotogalerie na karet lezců
Jen karty spopisem
Jen lezkyně
Přidat novou kartu
Vlasta Štáflová  

(1907 - 1945)

česká horolezkyně a spisovatelka, zahynula při americkém náletu na Prahu v roce 1945. Výstupy v Hruboskalsku a Vysokých Tatrách. Od 1.4.1929 byli s manželem Otakarem Štáflem nájemci Chaty pri Popradskom plese a podíleli se také na výstavbě Symbolického cintorína u Popradského plesa na západním svahu Ostrvy, kde mají také od roku 1947 pamětní tabuli.

Jestliže zapsané údaje neodpovídají skutečnosti nebo zcela chybí, kliknutím na tlačítko Editace karty lezce je můžete doplnit, opravit nebo přidat.


 Fotogalerie lezce




 Bibliografie
Štyrsa Josef (1959):
Kamarád ze skal
Vlasta Štáflová:
Hore zdar!
Vlasta Štáflová (1937):
Halo - kamaráde!
Vlasta Štáflová (1945):
Kavče z Dračích skal
Ivan Dieška, Václav Širl, B. Šišovská a kol. (1989):
HOROLEZECTVO encyklopédia
 (2010):
Hruboskalské pěšinky: Jak odcházejí legendy ...
Vlasta Štáflová
Spisovatelka a horolezkyně Vlasta Štáflová
Tomáš Frank (2014):
14.2.1945 zahynuli manželé Štáflovi

 Lokalizace prvovýstupů






 Evidované prvovýstupy
cesta klasifikace rok
PRAVÁ ZÁPADNÍ CESTA (MÁJOVÁ VĚŽ) II JPK 1934
NORMÁLNI CESTA (IROQUI) V JPK 1938
LEVÁ CESTA (LOUSKÁČEK) IV JPK 1939
VÝCHODNÍ SPÁRA (STRUBICHOVA VĚŽ) VI JPK 1940
ÚDOLNÍ CESTA (GALEON) V JPK 1942
DUBNOVÁ CESTA (ZMRZLÁ) III JPK 1942

Jestiže nějaký starý prvovýstup tohoto lezce ve výše uvedeném seznamu chybí, znamená to, že na Skalních oblastech ČR není evidován. Tuto cestu lze dopsat v v sekci evidence skal a cest. Zde se nejprve proklikejte k dané skále a pak váš výstup zapište jako Zápis chybějící cesty. Pro tento typ zápisu se nemusíte nijak registrovat.








































Pohledy do historie lezení na skalách ČR

  • Galerie lezců na skalách ČR

  • Bibliografie vydané beletrie, časopisů, horolezeckých průvodců, samostatných novinových i webových článků a videí o historii lezení na skalách ČR a faksimilí historických Vrcholových knih a Protokolů o prvovýstupech

  • Webový časopis s originálními články o historii lezení na skalách ČR

  • Časová osa prvovýstupů na skalách ČR

  •  Databáze
    11755lezců v Galerii lezců
    75vydaných knih
    181novinových článků
    25webů
    193webových článků
    52Vrcholových knih
    2167Protokolů



    Potřebujete-li něco opravit
    nebo poradit, ozvěte se na
    zstrnad@netsystemas.com


    Aktuální informace lezcům |  Aktuálně platná omezení lezení |  Databáze sektorů, skal a cest na území ČR |  Dokumenty ochrany přírody |  Galerie horolezců |  Horolezecká bibliografie |  Metodické video k údržbě skal |  Orgány ochrany přírody |  Pravidla lezení pro nepískovcové skály v ČR |  Pravidla lezení pro pískovcové skály v ČR |  Přehled údržby skal |  Sektory se zákazy lezení |  Sezónní omezení lezení |  Správci skal |  Srážky v sektorech za posledních 24 hodin |  Teritoriální působnost vrcholových komisí |  Zákazy MG na skalách ČR |  Zápisy z jednání vrcholových komisí |  Mobilní aplikace Skalní oblasti ČR



    © Copyright 2004–2017 NETSYSTEM Int., a. s.
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu NETSYSTEM Int., a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru skalnioblasti.cz je NETSYSTEM Int, a. s., se sídlem Holého 936/10, 460 01 Liberec 1.

    Informace o reklamních plochách na serveru Skalní oblasti ČR