Galerie horolezců
Horolezecká bibliografie
Časopis "Pohledy do historie"
Časová osa
FAQ
Galerii horolezců - karta lezce
 
Úvod
A
B
C
Č
D
Ď
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
Ř
S
Š
T
U
V
W
Z
Ž
Fotky lezců
Fotogalerie na karet lezců
Jen karty spopisem
Jen lezkyně
Přidat novou kartu
Jiří Šlégl  
(1951 - 1978)

děčínský horolezec, zemřel při pádu v severní stěně Eigeru, při výstupu České direttissimy.

Jestliže zapsané údaje neodpovídají skutečnosti nebo zcela chybí, kliknutím na tlačítko Editace karty lezce je můžete doplnit, opravit nebo přidat.


 Fotogalerie lezce




 Jmenovci(kyně)
Šlégl J.
Šlégl Jan

 Bibliografie
 (2008):
Tragický duben 1978 v severní stěně Eigeru
František Vítek (2002):
Seznam československých resp. českých výstupů severní stěnou Eigeru
Petr Jandík, Jiří Skandera (2013):
Zápis "Města" č. 4 z roku 1978
Zdeněk Kropáček (2010):
Čisté lezení – pohled do historie lezení v Labském údolí
Petra Michvocíková, Petr Jirko (2013):
Eiger a čeští horolezci - povídání třetí

 Lokalizace prvovýstupů





 Poznámka ke grafu: u 1 cest není uveden datum prvovýstupu.

 Evidované prvovýstupy
cesta klasifikace rok
DĚČÍNSKÝ POZDRAV (LIBERECKÁ VĚŽ) VII JPK 0
TANEC SVATÉHO VÍTA (LOKOMOTIVA) VIIa Písk.Sasko 1973
ZPOCENÝ ZÁDA (KARLŮV KÁMEN) VII JPK 1974
MRAVENČÍ HRANA - VAR. (STAROSTA) VIIa Písk.Sasko 1974
ÚDOLNÍ CESTA (SUŠICKÁ VĚŽ) VIIb JPK 1975
PAVUČINOVÁ SPÁRA (TRPASLÍK) VII JPK 1975
STARÁ CESTA - ÚDOLNÍ VAR. (PRAVČICKÁ JEHLA) VIIa Písk.Sasko 1975
CHYŤTE SE NEBE (ŽLEBSKÁ JEHLA) VIIIa Písk.Sasko 1975
SLUNOVRAT (KLÁRKA) VIIb Písk.Sasko 1975
LABSKÁ ODYSSEA (MAJDALÉNA - M) VIIb Písk.Sasko 1975
OCELOVÁ SPÁRA (MAJDALÉNA - M) VIIa Písk.Sasko 1975
KLAVÍRNÍ RAPSODIE (VEČERNICE ) VIIb Písk.Sasko 1975
MYSLIVECKÁ CESTA - VAR. (MRAVENČÍ VĚŽ) VIIb Písk.Sasko 1975
PŘEVISLÁ REVUE (AFRICKÁ VĚŽ) VIIIa Písk.Sasko 1975
MAGNETICKÁ HRANA (DVOJITÁ VĚŽ) VIIa Písk.Sasko 1975
ÚZKÁ STĚNA (KURTOVY VĚŽE - SEVEROZÁPADNÍ VĚŽ) VIIb Písk.Sasko 1975
NÁHRADNÍ VOLNO (BRATRANECKÁ) VIIa Písk.Sasko 1975
RAKOVINA (HURAJDA) VIIb Písk.Sasko 1975
ZMÁČENÁ (KRYSAŘ) II Písk.Sasko 1975
JIŽNÍ (PODHOUBÍ) III Písk.Sasko 1975
LÁMAVÉ (SOVA) VIIa Písk.Sasko 1975
JIŽNÍ CESTA (BŘEVNOVSKÁ VĚŽ) VI JPK 1976
CESTA STARÝCH MLÁDENCŮ (DUBOVÝ KÁMEN) VIIb Písk.Sasko 1976
SVATEBNÍ ZÁVOJ (DUBOVÝ KÁMEN) VIIb Písk.Sasko 1976
NOVÁ CESTA - VAR. (MALÁ SKŘÍŇ) VIIa Písk.Sasko 1976
KRATOCHVÍLE (GOLÉM) VIIb Písk.Sasko 1976
JIHOVÝCHODNÍ CESTA - VAR. (HRADNÍ VĚŽ) VIIb Písk.Sasko 1976
HLADKÁ STĚNA (KOBRA) VI Písk.Sasko 1976
SEVEROZÁPADNÍ HRANA (KRAB ) VIIa Písk.Sasko 1976
ZÁPADNÍ KOMÍN - VAR (LABSKÁ VĚŽ) V Písk.Sasko 1976
JIŽNÍ CESTA (ROHOVÁ VĚŽ) V Písk.Sasko 1976
VÝCHODNÍ STĚNA (OLTÁŘÍK) V Písk.Sasko 1977
JIŽNÍ CESTA (STRÁŽCE ÚDOLÍ) V Písk.Sasko 1977
HOUBOVÁ CESTA - VAR. (TUNELOVÁ VĚŽ) VI Písk.Sasko 1977
JIŽNÍ CESTA (ORLÍ HNÍZDO) V Písk.Sasko 1977
RYTMICKÁ HRANA (ORLÍ HNÍZDO) V Písk.Sasko 1977
SEVEROZÁPADNÍ CESTA (BOROVÁ VĚŽ) III Písk.Sasko 1977
HRANA BOUŘÍ (BŘEZNOVÁ VĚŽ) VIIb Písk.Sasko 1977
NÁHORNÍ STĚNKA (HRANOL) V Písk.Sasko 1977
STUDIJNÍ CESTA (HRANOL) VIIb Písk.Sasko 1977
ČERVENÁ CESTA - VAR (HRANOL) VI Písk.Sasko 1977
BALISTICKÁ CESTA - VAR (JÁNOŠÍK) VIIIa Písk.Sasko 1977
ŽELEZNÝ MOTÝL (JÁNOŠÍK) VIIc Písk.Sasko 1977
SEVERNÍ STĚNA (STRÁŽCE ČIRTY) III Písk.Sasko 1977
PODZIMNÍ FANTAZIE (ČIRTSKÁ JEHLA) V Písk.Sasko 1977
STARÁ CESTA - VAR. (ČIRTSKÁ JEHLA) V Písk.Sasko 1977
RULETA (ŠIKMÁ JEHLA) VI Písk.Sasko 1977
CESTA K OBĚDU (HRANIČNÍ VĚŽ) VI Písk.Sasko 1977
ÚDOLNÍ CESTA (HRANIČNÍ VĚŽ) VIIa Písk.Sasko 1977
NÁHORNÍ SPÁRA (LORELEI) V Písk.Sasko 1977
ŠLÉGLOVA CESTA (NOSATEC) VIIa Písk.Sasko 1977
DOŽÍNKY (ŠPALEK) V Písk.Sasko 1977
LÁMAVÁ (DVOJITÁ VĚŽ) VIIa Písk.Sasko 1978

Jestiže nějaký starý prvovýstup tohoto lezce ve výše uvedeném seznamu chybí, znamená to, že na Skalních oblastech ČR není evidován. Tuto cestu lze dopsat v v sekci evidence skal a cest. Zde se nejprve proklikejte k dané skále a pak váš výstup zapište jako Zápis chybějící cesty. Pro tento typ zápisu se nemusíte nijak registrovat.








































Pohledy do historie lezení na skalách ČR

  • Galerie lezců na skalách ČR

  • Bibliografie vydané beletrie, časopisů, horolezeckých průvodců, samostatných novinových i webových článků a videí o historii lezení na skalách ČR a faksimilí historických Vrcholových knih a Protokolů o prvovýstupech

  • Webový časopis s originálními články o historii lezení na skalách ČR

  • Časová osa prvovýstupů na skalách ČR

  •  Databáze
    11630lezců v Galerii lezců
    75vydaných knih
    181novinových článků
    25webů
    193webových článků
    52Vrcholových knih
    2112Protokolů

    Potřebujete-li něco opravit
    nebo poradit, ozvěte se na
    zstrnad@netsystemas.com


    Aktuální informace lezcům |  Aktuálně platná omezení lezení |  Databáze sektorů, skal a cest na území ČR |  Dokumenty ochrany přírody |  Galerie horolezců |  Horolezecká bibliografie |  Metodické video k údržbě skal |  Orgány ochrany přírody |  Pravidla lezení pro nepískovcové skály v ČR |  Pravidla lezení pro pískovcové skály v ČR |  Přehled údržby skal |  Sektory se zákazy lezení |  Sezónní omezení lezení |  Správci skal |  Srážky v sektorech za posledních 24 hodin |  Teritoriální působnost vrcholových komisí |  Zákazy MG na skalách ČR |  Zápisy z jednání vrcholových komisí |  Mobilní aplikace Skalní oblasti ČR



    © Copyright 2004–2017 NETSYSTEM Int., a. s.
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu NETSYSTEM Int., a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru skalnioblasti.cz je NETSYSTEM Int, a. s., se sídlem Holého 936/10, 460 01 Liberec 1.

    Informace o reklamních plochách na serveru Skalní oblasti ČR